Laatste nieuws
23.15Sparta worstelt zich langs Volendam en zet reuzenstap naar play-offs om Europees voetbal
23.15Heeft Sparta goud in handen? ‘Hij kan zo bij Ajax, Feyenoord of PSV mee’
23.11Lans gebroken voor Van Persie bij Feyenoord: 'Waarom naar Heerenveen?'
23.09Van der Vaart schuift oud-teamgenoot naar voren als Slot-opvolger: 'Waarom niet?'
23.09VI Live: Porto op winkoers tegen Portugese koploper Sporting Portugal
23.05Geen winnaar in derby van Sevilla, Atalanta doet goede zaken in Serie A
23.04V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: ‘We onderschatten hoe goed hij is’
22.45Vermeulen onthult bedrag dat Feyenoord voor Slot ontvangt: 'Op een haar na rond'
22.44Excellerende Kluivert in de spotlights: 'Dit is een optie voor Oranje'
22.41'Mogelijk extra concurrent voor Mazraoui, Motta naar Juventus reëel'
22.35Perez en Vink zien 'cadeautjes' voor 'Lucky Ajax': 'Echt een topweekend'
22.30Oosting geeft uitsluitsel: 'Blijf bij Twente, ben niet gepolst door Feyenoord'
22.25Perez verbaast zich over transferwaarde van PSV'er: 'Zijn belachelijke bedragen'
22.20Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: ‘Die komt geen lantaarnpaal voorbij’
22.20VI Live: Sevilla langszij in El Gran Derbi, Porto zet Sporting Portugal te kakken
22.18Xavi: 'Frenkie van zeer hoog niveau en heel belangrijk voor mij'
22.16VI Live: Betis leidt El Gran Derbi, Porto zet Sporting Portugal te kakken
22.10Perez dubt over PSV'er: ‘Als hij 45 miljoen moet kosten, is zo’n dip wél erg’
22.05Internationale media zien verschil tussen deze en vorige landstitels van PSG
22.05Internationale media staan stil bij 'andere landstitel' van PSG
22.05Vink raadt Slot aan twee spelers mee te nemen: 'Kan Liverpool écht gebruiken'
22.00Van Hanegem ziet Ajax-boosdoener ontsnappen: 'Het is onvoorstelbaar'
22.00Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
21.55Brighton ademt zelfspot en nomineert Burnley-speler voor Doelpunt van de Maand
21.45Wissel Ten Hag zorgt voor boegeroep bij United-fans, Højlund reageert opvallend
21.43'Bedragen die voor Bakayoko genoemd worden zijn belachelijk'
21.40Perez ziet geschikte Slot-opvolger: 'Het is zó bepalend wie Feyenoord nu neemt'
21.40Paris Saint-Germain is dag na gelijkspel alsnog kampioen door nederlaag AS Monaco
21.40RKC geeft tot twee keer toe voorsprong uit handen tegen worstelend Utrecht
21.39VI Live: Betis leidt El Gran Derbi, Conceição en St. Juste in Portugese topper
21.35Bijzondere mijlpaal voor Kluivert na wéér een treffer: 'Mijn vader verslagen'
21.35VI Live: El Gran Derbi onderweg, Conceição en St. Juste in Portugese topper
21.20Slot krijgt advies om geen Feyenoorders mee te nemen: 'Vonden Antony ook geweldig'
21.20Column Willem van Hanegem | Dat Anton Gaaei er niet uit werd gestuurd bij Ajax is aan niemand uit te leggen
21.20Van de Donk dolgelukkig na bereiken Champions League-finale: 'Dit is waar je van droomt'
Resultaten x
Overige

Geen straf Twitterende Wilshere - Motta mag debuteren - Braafheid twee duels op tribune

Ook vandaag gebeurt er weer van alles op voetbalgebied in de landen om ons heen. Het nieuws blijft binnenstromen op de redactie. ELF Voetbal bundelt dit nieuws in een overzicht en vult dat gedurende de dag aan.

07-02-2011 21:20 door Redactie ELF Voetbal

NEWCASTLE - Thierry Henry is geen haalbare kaart voor Newcastle United. Dat zegt manager Alan Pardew in the Evening Chronicle over het gerucht waarbij de link wordt gelegd met de Franse aanvaller van New York Red Bulls. "Ik denk niet dat het mogelijk is. En ik heb er nog niet over nagedacht." 

LONDEN - Jack Wilshere wordt door de FA niet bestraft voor zijn Twitter-gedrag. De middenvelder van Arsenal schreef na het 4-4 gelijke spel tegen Newcastle United dat de scheidsrechter maar beter kon stoppen omdat hij 'de wedstrijd vermoordde'. Eerder dit seizoen werd Ryan Babel (toen nog spelend voor Liverpool) wel bestraft door de Engelse voetbalbond. Hij kreeg de straf vanwege een Twitter-bericht, waarin hij scheidsrechter Howard Webb in een shirt van Manchester United posteerde. 

LUIK - Sinan Bolat is op de goede weg terug. De doelman van Standard Luik stond vandaag voor het eerst na geruime tijd weer op het trainingsveld. De Turk scheurde in oktober 2010 de kruisbanden van zijn rechterknie.

BRUSSEL - Michel de Wolf is aangesteld als nieuwe trainer van FC Brussels. De voormalig doelman moet de Belgische club in de Tweede Klasse houden. De oud-international volgt in de hoofdstad Chris van Puyvelde op. De Wolf was nog nooit eerder hoofdtrainer, maar was wel bondscoach van Gabon.  

WOLUWE - Yassine El Ghanassy is door bondscoach Georges Leekens bij de nationale ploeg van België gehaald. De speler van AA Gent vervangt de zieke Jonathan Legear. Tegen Finland doen woensdag Jelle Vossen, Moussa Dembele en Marouane Fellini ook mogelijk niet mee. Het drietal kampt met lichte blessure en volgens Sporza gaat Leekens bekijken of er vervangers opgeroepen worden.

ITALIË - Thiago Motta mag woensdag spelen voor Italië in het oefenduel met Duitsland. De Braziliaan kreeg een uitnodiging van bondscoach Cesare Prandelli en mag van de FIFA in actie komen. Ook Alessandro Matri (Juventus) en Sebastian Giovinco (Parma) hopen hun debuut te maken. Bij Italië nog een opvallend gezicht: Juventus-doelman Gianluca Buffon is terug na een langdurige blessure. 

HOFFENHEIM - Kersverse aankoop Edson Braafheid van TSG 1899 Hoffenheim moet de aankomende twee wedstrijden van zijn ploeg vanaf de tribune bekijken. De Duitse voetbalbond DFB schorste de verdediger vandaag, naar aanleiding van zijn rode kaart afgelopen zaterdag in de thuiswedstrijd tegen 1. FC Kaiserslautern (3-2). De Nederlandse verdediger beleefde een merkwaardig debuut. Braafheid viel na 73 minuten in, maar moest na zes minuten alweer van het veld. De oud-speler van onder meer FC Twente trapte na, nadat Christian Tiffert een overtreding op hem beging.

SALZBURG - Slecht nieuws voor Huub Stevens. De trainer van Red Bull Salzburg moet het seizoen alsnog afmaken zonder Douglas. De verdediger kwam in januari over van Hapoel Tel Aviv, maar raakte in het laatste oefenduel voor de hervatting van de competitie geblesseerd. De Braziliaan kampt met een zware knieblessure en zal voor de zomer niet meer in actie komen.

LONDEN - Cesc Fabregas heeft afgezegd voor de oefeninterland van Spanje tegen Columbia. De middenvelder van Arsenal heeft maagproblemen. Bondscoach Vicente Del Bosque liet al weten geen vervanger op te roepen. Eerder haakten Carles Puyol en Juan Mata al af.

PARIJS - Diverse spelers van de Franse nationale ploeg moeten nog hun WK-premie terugstorten. Voorzitter Fernand Duchaussoy vertelde dat Patrice Evra (foto), Nicolas Anelka, William Gallas, Andre-Pierre Gignac en Marc Planus nog steeds niets hebben terugbetaald. Elke speler moet zijn premie van 110.000 euro terugbetalen vanwege imagorechten schade. De Franse nationale bond maakte een dramatisch WK in Zuid-Afrika mee. Interne ruzies, conflicten en teleurstellende prestaties zorgden al voor een uitschakeling in de eerste ronde. "Evra was de eerste die aangaf zijn WK-premie te willen terugstorten, maar we moeten zijn geld nog steeds ontvangen."

FREIBURG - Julian Schuster blijft bij SC Freiburg. De Zuid-Duitse club heeft het aflopende contract van de 25-jarige verdediger verlengd. Met hoeveel jaar is echter niet bekend gemaakt. In 2008 verhuisde hij van VfB Stuttgart naar Freiburg. Momenteel hersteld hij van een teenbreuk.

DJAKARTA - Richard Knopper heeft zondag zijn eerste doelpunt in Indonesië gemaakt. PSM Makassar speelde daardoor gelijk tegen Batavia Union (1-1). In de 31e minuut bracht hij zijn ploeg in Bekasi, dat op het laatste moment als speeloord werd aangewezen, op voorsprong. In de 50ste minuut maakte Juan Manuel Cortes namens Batavia de gelijkmaker. Beide ploegen speelden de laatste zes minuten met een man minder. Mitrovic (Makassar) en Rocha (Batavia) kregen rood na een schermutseling met elkaar. Op de site van Sport Promotion verbaasde Knopper zich met name over de vele vliegende tackles. "In veel gevallen is het niet eens opzet, maar onmacht. Maar je moet er wel rekening mee houden.




Aanmelden
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... David de Gea?
superelf Laatste: Superelf Wout Brama, Twents boegbeeld
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <