22.30Oosting geeft uitsluitsel: 'Blijf bij Twente, ben niet gepolst door Feyenoord'
22.25Perez verbaast zich over transferwaarde van PSV'er: 'Zijn belachelijke bedragen'
22.20Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: ‘Die komt geen lantaarnpaal voorbij’
22.20VI Live: Sevilla langszij in El Gran Derbi, Porto zet Sporting Portugal te kakken
22.18Xavi: 'Frenkie van zeer hoog niveau en heel belangrijk voor mij'
22.16VI Live: Betis leidt El Gran Derbi, Porto zet Sporting Portugal te kakken
22.10Perez dubt over PSV'er: ‘Als hij 45 miljoen moet kosten, is zo’n dip wél erg’
22.05Internationale media zien verschil tussen deze en vorige landstitels van PSG
22.05Internationale media staan stil bij 'andere landstitel' van PSG
22.05Vink raadt Slot aan twee spelers mee te nemen: 'Kan Liverpool écht gebruiken'
22.00Van Hanegem ziet Ajax-boosdoener ontsnappen: 'Het is onvoorstelbaar'
22.00Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
21.55Brighton ademt zelfspot en nomineert Burnley-speler voor Doelpunt van de Maand
21.45Wissel Ten Hag zorgt voor boegeroep bij United-fans, Højlund reageert opvallend
21.43'Bedragen die voor Bakayoko genoemd worden zijn belachelijk'
21.40Perez ziet geschikte Slot-opvolger: 'Het is zó bepalend wie Feyenoord nu neemt'
21.40Paris Saint-Germain is dag na gelijkspel alsnog kampioen door nederlaag AS Monaco
21.40RKC geeft tot twee keer toe voorsprong uit handen tegen worstelend Utrecht
21.39VI Live: Betis leidt El Gran Derbi, Conceição en St. Juste in Portugese topper
21.35Bijzondere mijlpaal voor Kluivert na wéér een treffer: 'Mijn vader verslagen'
21.35VI Live: El Gran Derbi onderweg, Conceição en St. Juste in Portugese topper
21.20Slot krijgt advies om geen Feyenoorders mee te nemen: 'Vonden Antony ook geweldig'
21.20Column Willem van Hanegem | Dat Anton Gaaei er niet uit werd gestuurd bij Ajax is aan niemand uit te leggen
21.20Van de Donk dolgelukkig na bereiken Champions League-finale: 'Dit is waar je van droomt'
21.20Verlengen of vertrekken voor Tah, Motta naar Juventus zeer reëel
21.15Paris Saint-Germain wederom kampioen van Frankrijk na nederlaag AS Monaco
21.11Paris Saint-Germain na nederlaag AS Monaco voor tiende keer in twaalf jaar kampioen van Frankrijk
21.05LIVE buitenlands voetbal | Van Bommel weer hard onderuit tegen Union, Atalanta doet goede zaken
21.03VI Live: Real Betis en Sevilla onderweg in prachtige El Gran Derbi
21.02PSG prolongeert Franse titel en zet eerste stap voor verwezenlijking treble-droom
Resultaten x
Overige

Arsenal en Chelsea winnen ieder met zes doelpunten verschil

Arsenal en Chelsea kenden zaterdag geen problemen met respectievelijk Blackpool en Wigan Athletic. The Gunners behaalden op eigen veld een 6-0 overwinning tegen tien man van de Engelse promovendus, The Blues wonnen uit met dezelfde cijfers. Gareth Bale (

21-08-2010 20:10 door Redactie ELF Voetbal

Arsenal - Blackpool (6-0)

Arsenal heeft de thuiswedstrijd tegen promovendus Blackpool op zinderende wijze gewonnen. The Gunners scoorden er in het eigen Emirates Stadium lustig op los en wonnen uiteindelijk met 6-0 van Blackpool, dat de wedstrijd met tien man eindigde. Theo Walcott was driemaal trefzeker en kreeg een publiekswissel.

In de twaalfde minuut werd het in de media geloofde combinatievoetbal van Arsenal beloond met een treffer. Via balcontacten van Marouane Chamakh, Andrei Arshavin en Tomas Rosicky belandde de bal pardoes voor de voeten van Walcott, die koeltjes afrondde. Ook na de 1-0 bleef Arsenal voor dreiging zorgen. The Gunners kwamen dan ook snel op een verdubbelde voorsprong. Ian Evatt werd met rood van het veld gestuurd nadat hij de doorgebroken Walcott neerhaalde in het strafschopgebied. Arshavin bleef rustig vanaf elf meter: 2-0.

Even later scoorde Walcott zijn tweede van de avond. Van binnen het zestienmetergebied snoeide de Engelsman de bal tegen de touwen. Dat het in de rust 'slechts' 3-0 stond, kon Arsenal zichzelf verwijten. De Londenaren hadden zichzelf namelijk al naar dubbele cijfers kunnen schieten. Na de theepauze stond de ploeg van coach Arsène Wenger wel direct op scherp. Abou Diaby verscheen plots in het strafschopgebied van Blackpool en schoot de bal keihard in de linkeronderhoek. Nog voordat het eerste uur van het duel was verstreken, scoorde Walcott zelfs zijn derde van de avond: 5-0.

Cesc Fabregas en Robin van Persie kregen in de laatste dertig minuten van de wedstrijd nog wat speeltijd van Wenger. De twee WK-finalisten oogden zo nu en dan wat ongemakkelijk in de combinatie. Het deed er echter niet toe, want Arsenal won zaterdag gewoon met keurige cijfers van Blackpool. Vanuit een corner van Van Persie zette Chamakh uiteindelijk een 6-0 eindstand op het scorebord.

Stoke City - Tottenham Hotspur (1-2)

Tottenham Hotspur won zaterdag haar competitiewedstrijd op bezoek bij Stoke City. The Spurs kwamen tweemaal op voorsprong en behaalden uiteindelijk een 1-2 overwinning. Linksback Gareth Bale scoorde beide treffers, waarvan hij de laatste op wonderbaarlijke wijze tegen de touwen wist te werken.

Bale zette Tottenham in de twintigste minuut op voorsprong, maar nog geen vijf minuten later lag de gelijkmaker alweer in het doel. Ricardo Fuller profiteerde van een gebrek aan concentratie bij The Spurs. In de dertigste minuut kwam Tottenham opnieuw op voorsprong. Bale kreeg in het strafschopgebied een voorzet vanaf rechts en besloot de bal van zo'n anderhalve meter boven de grond snoeihard in de rechterkruising te strepen: 1-2. Door het wonderschone doelpunt won de ploeg van coach Harry Redknapp uiteindelijk de wedstrijd.

Wigan Athletic - Chelsea (0-6)

Chelsea heeft ook de tweede competitiewedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. The Blues hadden zaterdagavond in de beginfase van de wedstrijd de nodige moeite met Wigan Athletic, waar voormalig FC Twente-speler Ronnie Stam een uitstekende indruk maakte. Na de rust vielen de doelpunten als appels van de bomen: 0-6.

In het eerste half uur was Wigan de betere van de twee, maar in de 34e minuut stelde Chelsea orde op zaken. Florent Malouda reageerde scherp op een gekeerde inzet van Frank Lampard. De Fransman kon de bal van dichtbij achter doelman Chris Kirkland werken. Na de rust was de andere Fransman in de voorhoede van Chelsea trefzeker. Nicolas Anelka zette de Londense topclub op 0-2 en vier minuten later was hij opnieuw doeltreffend: 0-3.

Vervolgens leek Wigan Athletic de 1-3 te scoren, maar het doelpunt van Mauro Boselli werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. Salamon Kalou zette in de 87e minuut de vierde Londense treffer op het scorebord. In de laatste minuut profiteerde de Ivoriaanse invaller ook nog van een fout van doelman Kirkland. De oud-Feyenoorder kopte van dichtbij raak: 0-5. Diep in de blessuretijd besliste de van Liverpool overgekomen Yossi Benayoun de eindstand op 0-6.