Laatste nieuws
04.00Arsenal maakt statement door aartsrivaal Tottenham Hotspur uit te verslaan: Premier League blijft ongekend spannend
03.00Arne Slot de duurste Nederlandse coach ooit: dít laat de succescoach achter bij Feyenoord
01.50Atalanta doet goede zaken in Serie A, geen winnaar in derby van Sevilla
00.00Van Hanegem looft Spartaan: 'Kan met twee vingers in zijn neus in de top mee'

Gisteren

23.58Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
23.55Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
23.50Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
23.43Nieuwe voorzitter André Villas-Boas ziet FC Porto in slotfase zege verspelen tegen koploper Sporting
23.41Bizar: Sporting staat in Porto op uit de dood en slaat twee keer toe in twee minuten
23.35Trainersadvies Feyenoord: 'Waarom niet? Met een ervaren iemand zoals Van Marwijk
23.32Lees terug: El Gran Derbi tussen Betis en Sevilla eindigt voor vierde keer op rij gelijk
23.28Knotsgekke slotfase in Portugese topper: Gyökeres wervelt minuut lang
23.28Sensationele Gyökeres beperkt in zinderende minuut schade Sporting
23.27'Ik heb ooit gezegd dat Ajax van Excelsior-niveau is, nu was Excelsior beter'
23.22VI Live: Gyokeres scoort twee keer in één minuut voor Sporting tegen Porto
23.11Lans gebroken voor Van Persie bij Feyenoord: 'Waarom naar Heerenveen?'
23.09VI Live: Porto op winkoers tegen Portugese koploper Sporting Portugal
23.04V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: ‘We onderschatten hoe goed hij is’
22.45Vermeulen onthult bedrag dat Feyenoord voor Slot ontvangt: 'Op een haar na rond'
22.44Excellerende Kluivert in de spotlights: 'Dit is een optie voor Oranje'
22.41'Mogelijk extra concurrent voor Mazraoui, Motta naar Juventus reëel'
22.35Perez en Vink zien 'cadeautjes' voor 'Lucky Ajax': 'Echt een topweekend'
22.30Oosting geeft uitsluitsel: 'Blijf bij Twente, ben niet gepolst door Feyenoord'
22.25Perez verbaast zich over transferwaarde van PSV'er: 'Zijn belachelijke bedragen'
22.20Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: ‘Die komt geen lantaarnpaal voorbij’
22.20VI Live: Sevilla langszij in El Gran Derbi, Porto zet Sporting Portugal te kakken
22.18Xavi: 'Frenkie van zeer hoog niveau en heel belangrijk voor mij'
22.16VI Live: Betis leidt El Gran Derbi, Porto zet Sporting Portugal te kakken
22.10Perez dubt over PSV'er: ‘Als hij 45 miljoen moet kosten, is zo’n dip wél erg’
22.05Internationale media zien verschil tussen deze en vorige landstitels van PSG
22.05Internationale media staan stil bij 'andere landstitel' van PSG
22.05Vink raadt Slot aan twee spelers mee te nemen: 'Kan Liverpool écht gebruiken'
22.00Van Hanegem ziet Ajax-boosdoener ontsnappen: 'Het is onvoorstelbaar'
22.00Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
21.55Brighton ademt zelfspot en nomineert Burnley-speler voor Doelpunt van de Maand
Resultaten x
Overige

Gudjonsson, Fulham, Jones, Vargas, Meyler, Supercup, Christ, Schouterden, FC Kopenhagen, Shaktar, Boussoufa

Behalve het binnenlandse nieuws komt er ook veel nieuws van over de grenzen binnen op de redactie. Om het overzichtelijk te houden bundelt ELF Voetbal de belangrijkste buitenlandse wetenswaardigheden in een round-up.

06-05-2010 08:22 door Redactie ELF Voetbal

BURNLEY - Joey Gudjonsson is per direct vertrokken bij Burnley FC. De 29-jarige middenvelder had nog een contract tot en met 30 juni, maar was al langer gefrustreerd omdat hij nauwelijks speelde. Inmiddels is Burnley al zeker van degradatie naar het Championship en mag de oud-speler van RKC Waalwijk en MVV op zoek naar een nieuwe club.

LONDEN - Fulham FC heeft bij de UEFA gevraagd om meer kaarten voor de finale van de UEFA Cup. Die staat voor komende woensdag in het Nordbank ArenA Stadion van Hamburg op het programma. De 12.650 beschikbare tickets waren binnen vier uur uitverkocht, terwijl de Engelse club ervan overtuigd is minstens 20.000 toegangskaarten aan de man te kunnen brengen.

BLACKBURN - Phil Jones heeft een nieuw contract getekend bij Blackburn Rovers. De 18-jarige verdedigter zette zijn handtekening onder een verbintenis tot medio 2015. Het talent debuteerde op 21 maart tegen Chelsea, door blessures van Ryan Nelsen en Christopher Samba. Hij speelde uitstekend en zou al intensief worden gevolgd door manager Arsène Wenger van Arsenal. Die Londenaren lijken nu geen kans meer te maken.

FLORENCE - ACF Fiorentina kan dit seizoen geen beroep meer doen op Juan Vargas. De aanvallende middenvelder uit Peru heeft dinsdag op de training een beschadiging opgelopen aan zijn kniebanden. Daardoor zal hij zeker twee tot drie weken buitenspel staan. Dan is de Serie A reeds afgelopen.

SUNDERLAND - Manager Steve Bruce van Sunderland AFC rekent erop dat David Meyler een jaar lang aan de kant staat. De 20-jarige middenvelder wordt vrijdag in Bradford geopereerd aan zijn rechterknie. Daarbij wordt zijn gescheurde kruisband vervangen en daarnaast een beschadigde knieband gerepareerd. Meyler raakte zondag geblesseerd in de verloren thuiswedstrijd tegen Manchester United en werd op een brancard van het veld gedragen.

BERLIJN - De Duitse Supercup keert op 7 augustus terug op de kalender, na 14 jaar afwezigheid. In Augsburg zullen de Duitse kampioen, Bayern München, en de winnaar van de DFB-Pokal het tegen elkaar opnemen. Als Bayern de bekerfinale op 15 mei wint van Werder Bremen, wordt Schalke 04, de tweede van de Bundesliga, de tegenstander.

SINT-TRUIDEN - Sint-Truiden VV heeft Grégory Christ vastgelegd. De 27-jarige middenvelder zal een vierjarig contract, plus een optie ondertekenen. De Fransman heeft nog een verbintenis tot medio 2011 bij RSC Charleroi. Dinsdag legde hij medische tests af, waarna alleen nog enkele kleine details geregeld moeten worden. Christ speelde vorig jaar voor MSV Duisburg.

SINT-TRUIDEN (2) - Sint-Truiden VV verzekerde zich bovendien voor een langere periode van de diensten van Nils Schouterden. De 21-jarige aanvaller, die vorig jaar werd overgenomen van Oud-Heverlee Leuven, brak zijn contract met de Kanaries open en tekende bij tot medio 2015. Zijn oude verbintenis liep in 2013 af. Schouterden is de laatste weken flink op schot en is inmiddels Belgisch international tot onder 21 jaar.

KOPENHAGEN - FC Kopenhagen heeft woensdag haar landstitel in Denemarken geprolongeerd. Na een 4-0 zege op hekkensluiter HB Köge konden de withemden het kampioenschap niet meer ontlopen. Voor de club uit de hoofdstad, waar onder meer oud-Ajacied Jesper Gronkjaer onder contract staat, is het al de 7de titel in tien jaar en de 8ste uit zijn nog jonge geschiedenis. FC Kopenhagen werd pas in 1992 opgericht.

DONETSK - Shakhtar Donetsk is voor de vijfde keer in haar geschiedenis landskampioen van Oekraïne geworden. Op de 29ste en voorlaatste speeldag won Shakhtar met 1-0 van eerste achtervolger Dynamo Kiev. Shakhtar, in 2009 winnaar van de UEFA Cup, verzamelde daardoor 74 punten, 6 meer dan Kiev.

BRUSSEL - Mbark Boussoufa (Anderlecht), Romelo Lukaku (Anderlecht) en Thomas Vermaelen (Arsenal) zijn de genomineerden voor de Belgische editie van Profvoetballer van het Jaar 2009-2010. Zondag, tijdens het Gala van de Profvoetballer in Auditorium 2000 in Brussel, wordt één van die drie de 27e naam op de erelijst van deze prijs, waarvoor de spelers uit de Belgische eerste klasse en de Belgische spelers uit de hoogste reeks van de buitenlandse competities mogen stemmen. Dit jaar brachten 342 profspelers hun stem uit om de opvolger te kiezen van Mbark Boussoufa. Voor de onderscheiding van Keeper van het Jaar zijn Simon Mignolet (Sint-Truiden VV), Silvio Proto (RSC Anderlecht) en Stijn Stijnen (Club Brugge) genomineerd, en voor die van Trainer van het Jaar Guido Brepoels (Sint-Truiden VV), Ariël Jacobs (RSC Anderlecht) en Georges Leekens (KV Kortrijk). Paul Allaerts, Frank De Bleeckere en Jérome Efong Nzolo zijn de kanshebbers voor de prijs van Scheidsrechter van het Jaar.




Aanmelden
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... David de Gea?
superelf Laatste: Superelf Wout Brama, Twents boegbeeld
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <