Resultaten x
Overige

FC Utrecht en FC Groningen schieten weinig op met puntje

Voor de derde keer op rij is FC Utrecht er niet in geslaagd te winnen. De Domstedelingen gaven dinsdagavond een voorsprong uit handen tegen FC Groningen: 1-1.
14-04-2010 22:52 door Redactie ELF Voetbal

Na de smadelijke 0-2 thuisnederlaag afgelopen zondag tegen ADO Den Haag, verwachtte het Utrechtse publiek eerherstel. Maar de ploeg leek daar zelf niet echt van doordrongen. Groningen ging feller van start, overigens zonder echt gevaarlijk te worden. Maar dat is niet helemaal vreemd. FC Utrecht gaf dit seizoen in de eerste vijftien thuiswedstrijden immers niet voor niets slechts negen tegengoals weg. Het kunstje van verdedigen beheerst de ploeg wel.

Na een klein half uur begon de Utrechtse diesel eindelijk op toeren te komen. Uitblinker Jacob Lensky zette aan op het middenveld, vond Jacob Mulenga en zag de Zambiaan doeltreffend uithalen na een één-twee met Dries Mertens. In de minuten die volgden drukte Utrecht door, maar tot grote kansen leidde dit niet. Sterker, Groningen kwam op slag van rust vanuit het niets op gelijke hoogte. Nicklas Pedersen volleerde vakkundig binnen vanaf zo'n elf meter.

In de tweede helft gooide FC Utrecht er nog een tandje bij. Gesteund door het fanatieke thuispubliek zetten de roodwitten aan, op zoek naar de bevrijdende 2-1. Mertens was er dicht bij, maar alleen voor Brian van Loo vergat hij te scoren. Richting het eindsignaal werden de manschappen van Ton du Chatinier almaar besluitelozer en kwam de zwakte maar weer eens pijnlijk aan het licht: zelf het spel maken is niet voor ze weggelegd. Utrechts speelt liever vanuit de reactie. Groningen vond het echter wel best en nam genoegen met een puntje.

Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
jukebox Laatste: Zo verging het de vorige aankopen van Feyenoord uit Zuid-Amerika
transfergeruchten Laatste: 'Racing Club stuurt miskoop Mateo Cassierra terug naar Ajax'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <