Laatste nieuws
04.45Arsenal maakt statement door aartsrivaal Tottenham Hotspur uit te verslaan: Premier League blijft ongekend spannend
03.00Arne Slot de duurste Nederlandse coach ooit: dít laat de succescoach achter bij Feyenoord
01.50Atalanta doet goede zaken in Serie A, geen winnaar in derby van Sevilla
00.00Van Hanegem looft Spartaan: 'Kan met twee vingers in zijn neus in de top mee'

Gisteren

23.58Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
23.55Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
23.50Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
23.43Nieuwe voorzitter André Villas-Boas ziet FC Porto in slotfase zege verspelen tegen koploper Sporting
23.41Bizar: Sporting staat in Porto op uit de dood en slaat twee keer toe in twee minuten
23.35Trainersadvies Feyenoord: 'Waarom niet? Met een ervaren iemand zoals Van Marwijk
23.32Lees terug: El Gran Derbi tussen Betis en Sevilla eindigt voor vierde keer op rij gelijk
23.28Knotsgekke slotfase in Portugese topper: Gyökeres wervelt minuut lang
23.28Sensationele Gyökeres beperkt in zinderende minuut schade Sporting
23.27'Ik heb ooit gezegd dat Ajax van Excelsior-niveau is, nu was Excelsior beter'
23.22VI Live: Gyokeres scoort twee keer in één minuut voor Sporting tegen Porto
23.11Lans gebroken voor Van Persie bij Feyenoord: 'Waarom naar Heerenveen?'
23.09VI Live: Porto op winkoers tegen Portugese koploper Sporting Portugal
23.04V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: ‘We onderschatten hoe goed hij is’
22.45Vermeulen onthult bedrag dat Feyenoord voor Slot ontvangt: 'Op een haar na rond'
22.44Excellerende Kluivert in de spotlights: 'Dit is een optie voor Oranje'
22.41'Mogelijk extra concurrent voor Mazraoui, Motta naar Juventus reëel'
22.35Perez en Vink zien 'cadeautjes' voor 'Lucky Ajax': 'Echt een topweekend'
22.30Oosting geeft uitsluitsel: 'Blijf bij Twente, ben niet gepolst door Feyenoord'
22.25Perez verbaast zich over transferwaarde van PSV'er: 'Zijn belachelijke bedragen'
22.20Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: ‘Die komt geen lantaarnpaal voorbij’
22.20VI Live: Sevilla langszij in El Gran Derbi, Porto zet Sporting Portugal te kakken
22.18Xavi: 'Frenkie van zeer hoog niveau en heel belangrijk voor mij'
22.16VI Live: Betis leidt El Gran Derbi, Porto zet Sporting Portugal te kakken
22.10Perez dubt over PSV'er: ‘Als hij 45 miljoen moet kosten, is zo’n dip wél erg’
22.05Internationale media zien verschil tussen deze en vorige landstitels van PSG
22.05Internationale media staan stil bij 'andere landstitel' van PSG
22.05Vink raadt Slot aan twee spelers mee te nemen: 'Kan Liverpool écht gebruiken'
22.00Van Hanegem ziet Ajax-boosdoener ontsnappen: 'Het is onvoorstelbaar'
22.00Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
21.55Brighton ademt zelfspot en nomineert Burnley-speler voor Doelpunt van de Maand
Resultaten x
Overige

Platini, Cavani, Bendtner, Sertic, Kaka, Hulk, Hargreaves, Djemba-Djemba, Perotti, boycot, Mexico, IJsland, Polak, Daerden

Ook vandaag gebeurt weer van alles op voetbalgebied in de landen om ons heen. Het nieuws blijft binnenstromen op de redactie. ELF Voetbal bundelt dit nieuws in een overzicht en vult dat gedurende de dag aan.
25-03-2010 12:42 door Redactie ELF Voetbal

TEL AVIV - UEFA-voorzitter Michel Platini ambieert een tweede termijn als machtigste man van de Europese voetbalbond. Dat heeft de Fransman donderdag gezegd tijdens het jaarlijkse UEFA-congres in de Israëlische stad Tel Aviv. Platini (54) volgde in 2007 de Zweed Lennart Johansson op. Naar verwachting zal zich voor de herverkiezing in mei 2011 geen enkele tegenkandidaat aanmelden.

MANCHESTER - Manchester City manager Roberto Mancini gaat een bod uitbrengen op Edison Cavani, meldt The Daily Mail. De 23-jarige aanvaller van Palermo scoorde dit seizoen al 14 doelpunten en trok al de aandacht van diverse clubs. De international van Uruguay zou 28 miljoen euro moeten kosten. De deal zou voor het WK moeten worden afgesloten. Volgens The Sun wil Manchester City ook Sofiane Feghouli vastleggen. De 20-jarige aanvallende middenvelder heeft een aflopend contract bij zijn club Grenoble komende zomer. Ook Manchester United zou belangstelling hebben voor de speler, die al sinds oktober aan de kant staat met een knieblessure.

LONDEN - Arsenal kan zaterdag in de uitwedstrijd tegen Birmingham City geen beroep doen op Nicklas Bendtner. De Deense spits van de Londense club kampt met een enkelblessure. Afgelopen weekend tegen West Ham United zwikte hij het gewricht om en trainen zat er deze week voor de boomlange aanvaller niet in. Eerder dit seizoen stond de 22-jarige spits drie maanden aan de kant met een liesblessure.

BORDEAUX - Girondins de Bordeaux kan de komende maand geen beroep doen op Gregory Sertic. De 20-jarige middenvelder heeft afgelopen weekend tegen OSC Lille een bot gebroken in zijn grote teen. Het talent, dat afgelopen maand een tweejarige contractverlenging tot medio 2014 tekende, zal onder meer de dubbele ontmoeting in de Champions League tegen Olympique Lyon moeten missen.

MADRID - Trainer Manuel Pellegrini van Real Madrid kan komende week weer beschikken over Kaká en Karim Benzema. De Braziliaanse middenvelder staat al een maand aan de kant met een hamstringblessure, terwijl Benzema met een liesblessure kampt.

PORTO - FC Porto kan per direct haar spits Hülk weer inzetten. De Braziliaanse aanvaller werd eind december voor vier maanden geschorst, vanwege zijn aandeel in een vechtpartij na afloop van de verloren uitwedstrijd tegen Benfica. Bij het verlaten van het speelveld deeld hij in de spelerstunnel een klap uit aan een steward. In hoger beroep werd de straf echter van tafel geveegd en omgezet in een schorsing van drie wedstrijden. Die zijn al lang en breed voorbij. Zondag staat Hülk dan ook in het veld als de competitiewedstrijd tegen Belenenses op het programma staat. Ook Cristian Sapunaru had geluk. Zijn schorsing van zes maanden werd in hoger beroep omgezet in een schorsing van vier wedstrijden. Veel gevolgen zal dat trouwens niet hebben. Sapunaru speelt momenteel op huurbasis voor Dinamo Boekarest.

MANCHESTER - Middenvelder Owen Lee Hargreaves heeft toegegeven dat hij misschien nooit meer pijnvrij kan spelen. De 29-jarige speler van Manchester United maakte afgelopen donderdag na 18 maanden blessurleed zijn rentree bij de beloften en speelde 45 minuten. "Ik zeg niet dat ik nu pijnvrij ben en ik weet niet of ik me hier dorheen kan spelen. Ik bevind me nu in een proces dat ik injecties krijg om de pijn tegen te gaan." De knieën van Hargreaves zullen ook nooit helemaal goed worden. Richard Steadman, de specialist uit Colorado/Vail die vele topsporters onder handen nam, noemde de gewrichten de slechtste die hij in 35 jaar had gezien. "Ik heb nog zes of zeven jaar te kunnen spelen. Op de trainingen gaat het steeds beter. Misschien kan ik dit jaar nog een wedstrijdje meepikken in het eerste elftal."

ODENSE - Nederland zal op het komende WK geen Eric Djemba-Djemba tegenkomen. De 28-jarige middenvelder van Kameroen werd zondag met een brancard van het veld gedragen tijdens de 2-0 zege van zijn ploeg Odense BK tegen Aarhus GF. Een onderzoek wees uit dat de banden in zijn linkerknie zijn beschadigd. De oud-speler van Manchester United zou zeker acht weken nodig hebben om te herstellen. Naast de Superliga in Denemarken zou hij dan ook een kruis kunnen maken over het aanstaande WK.

SEVILLA - Naast het ontslag van trainer Manuel Jiménez was er dinsdagavond bij Sevilla FC nog meer ellende te bespeuren. Tijdens het duel met hekkensluiter Deportivo Xerez haakten Diego Perotti en Didier Zokora vroegtijdig af. Onderzoek wees uit dat beide een spierblessure hebben opgelopen in het bovenbeen. Perotti staat vijf tot zeven weken aan de kant. Zokora moet minstens twee weken toekijken.

BRUGGE - De Ultras Bryggja, een supportersgroep van Cercle Brugge, boycot de play-offs in België. De fans maken zo een statement tegen het nieuwe competitiesysteem. "Dit is een grote competitievervalsing die slechts twee functies heeft: meer geld slaan uit tv-voetbal en de kloof tussen de grote en kleine ploegen vergroten", stellen de groen-zwarte supporters. "De eindstand staat vast na de reguliere competitie, zoals het volgens de al meer dan 100 jaar oude traditie van het Belgisch voetbal hoort. Wij respecteren dan ook het klassement en feliciteren onze spelers hiervoor. De voetbalsupporter heeft helemaal geen nood aan ingewikkelde calculaties en oneerlijke afrondingen om het puntenaantal te berekenen. Play-offs zijn oneerlijk en passen niet binnen de traditie van het Europese voetbal. Wie play-offs wil zien, gaat beter naar zaalsporten kijken."

CHARLOTTE - Mexico en IJsland zijn niet tot scoren kunnen komen in een vriendschappelijke wedstrijd in het Bank of America Stadion in Charlotte, North Carolina. Dat was voornamelijk te danken aan de prestatie van doelman Gunnleifur Gunnleifsson van de eilandbewoners.

BRUSSEL - Jan Polak raakt niet fit voor de play-offs in de Belgische Eerste Klasse. De middenvelder van RSC Anderlecht en de medische staf hadden de nieuw ingevoerde Nacompetitie als doel gesteld. De international van Tsjechië heeft last gekregen van zijn knie, waarbij hij een kruisband afscheurde. Telkens als hij een inspanning levert, speelt het gewricht op.

ANTWERPEN - Germinal Beerschot Antwerpen moet op zoek naar een nieuwe trainer. Jos Daerden vertrekt komende zomer. Beide partijen kwamen tot de gezamenlijke beslissing om in juni uit elkaar te gaan. De voormalige speler van Roda JC en oud-trainer van FC Eindhoven verving eerder dit seizoen de ontslagen Aimé Antheunis na een dramatische start van GBA. De Limburger klom met de club naar de derde plaats, maar viel weer terug naar eindklassering nummer tien.




Aanmelden
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... David de Gea?
superelf Laatste: Superelf Wout Brama, Twents boegbeeld
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <