Laatste nieuws
07.05Arsenal maakt statement door aartsrivaal Tottenham Hotspur uit te verslaan: Premier League blijft ongekend spannend
07.02De Telegraaf: Geertruida ‘wil dolgraag naar Liverpool’ en staat ook op de radar
06.55De Telegraaf onthult: Liverpool aast op Geertruida, Feyenoorder wil met Slot mee
06.51Prachtige beelden: Bizot en co onthaald door fans na mijlpaal
06.45Feyenoord kan in elk geval één potentiële vervanger van Slot doorstrepen
06.20Dumfries maakt richting EK misser bij huldiging Inter: 'Snap dit écht niet'
06.15Vermeulen bevestigt bedrag dat Feyenoord voor Slot ontvangt: 'Op haar na rond'
03.00Arne Slot de duurste Nederlandse coach ooit: dít laat de succescoach achter bij Feyenoord
01.50Atalanta doet goede zaken in Serie A, geen winnaar in derby van Sevilla
00.00Van Hanegem looft Spartaan: 'Kan met twee vingers in zijn neus in de top mee'

Gisteren

23.55Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
23.50Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
23.43Nieuwe voorzitter André Villas-Boas ziet FC Porto in slotfase zege verspelen tegen koploper Sporting
23.41Bizar: Sporting staat in Porto op uit de dood en slaat twee keer toe in twee minuten
23.35Trainersadvies Feyenoord: 'Waarom niet? Met een ervaren iemand zoals Van Marwijk
23.32Lees terug: El Gran Derbi tussen Betis en Sevilla eindigt voor vierde keer op rij gelijk
23.28Knotsgekke slotfase in Portugese topper: Gyökeres wervelt minuut lang
23.28Sensationele Gyökeres beperkt in zinderende minuut schade Sporting
23.27'Ik heb ooit gezegd dat Ajax van Excelsior-niveau is, nu was Excelsior beter'
23.22VI Live: Gyokeres scoort twee keer in één minuut voor Sporting tegen Porto
23.11Lans gebroken voor Van Persie bij Feyenoord: 'Waarom naar Heerenveen?'
23.09VI Live: Porto op winkoers tegen Portugese koploper Sporting Portugal
23.04V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: ‘We onderschatten hoe goed hij is’
22.44Excellerende Kluivert in de spotlights: 'Dit is een optie voor Oranje'
22.41'Mogelijk extra concurrent voor Mazraoui, Motta naar Juventus reëel'
22.35Perez en Vink zien 'cadeautjes' voor 'Lucky Ajax': 'Echt een topweekend'
22.30Oosting geeft uitsluitsel: 'Blijf bij Twente, ben niet gepolst door Feyenoord'
22.25Perez verbaast zich over transferwaarde van PSV'er: 'Zijn belachelijke bedragen'
22.20Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: ‘Die komt geen lantaarnpaal voorbij’
22.20VI Live: Sevilla langszij in El Gran Derbi, Porto zet Sporting Portugal te kakken
22.18Xavi: 'Frenkie van zeer hoog niveau en heel belangrijk voor mij'
22.16VI Live: Betis leidt El Gran Derbi, Porto zet Sporting Portugal te kakken
22.10Perez dubt over PSV'er: ‘Als hij 45 miljoen moet kosten, is zo’n dip wél erg’
22.05Internationale media zien verschil tussen deze en vorige landstitels van PSG
22.05Internationale media staan stil bij 'andere landstitel' van PSG
Resultaten x
Overige

Balotelli, Bolton, Dossena, Vieira, Trezeguet, Essien, Conte, Zamora, Fabregas,

Ook vandaag gebeurt er weer van alles op voetbalgebied in het buitenland. Het nieuws blijft binnenstromen op de redactie. ELF Voetbal bundelt dit nieuws samen in een overzicht.
07-01-2010 19:50 door Redactie ELF Voetbal

MILAAN - De tuchtcommissie van de Italiaanse voetbalbond (FIGC) heeft Mario Balotelli een boete opgelegd van 7000 euro. Die straf dankt de aanvaller van Internazionale aan zijn provocerende gedrag richting het publiek van Chievo Verona van afgelopen woensdagavond. De Italiaanse spits met Ghanese roots klapte demonstratief in zijn handen toen hij gewisseld werd. Na afloop liet Balotelli weten dat hij baalde van het boegeroep van de fans en het zat is om racistische spreekkoren naar zijn hoofd te krijgen. Iets wat in Italië de laatste maanden veel voorkomt. Op zijn eigen website heeft hij wel zijn excuses aangeboden aan de Chievo-fans die niets met het incident van doen hadden.

BOCHUM - VfL Bochum heeft het contract met Andreas Luthe met drie jaar verlengd. De 22-jarige doelman, die ook al in de jeugdafdeling van de club actief was, staat zodoende tot 30 juni 2013 onder contract bij de nummer zestien van de Bundesliga. Luthe debuteerde dit seizoen als prof. Hij speelde tot nu toe drie keer mee in de hoofdmacht.  

BOLTON - Nicky Hunt wordt door Bolton Wanderers voor een maand uitgeleend aan Derby County. De 26-jarige rechtervleugelverdediger heeft nog een contract tot medio 2011, maar kon dit seizoen niet rekenen op een basisplaats.

NAPELS - Andrea Dossena tekent vandaag een contract voor vier jaar bij SSC Napoli. De 28-jarige verdediger is afkomstig van Liverpool, waar hij de afgelopen anderhalf jaar geen basisplaats kon veroveren. Napoli betaalt 5 miljoen euro voor de linkervleugelverdediger, die ook op het middenveld uit de voeten kan. Liverpool betaalde in 2008 nog 10 miljoen euro voor de speler.

MANCHESTER -  Nigel de Jong van Manchester City kan zijn borst natmaken. Hij krijgt concurrentie van Patrick Vieira, die overkomt van Internazionale. Vieira bevestigde de deal aan Eurosport. De middenvelder wil meer speeltijd kregen met het oog op het naderen WK. Hij speelde voor het laatst voor Frankrijk in september 2007. "Ik heb mezelf een doel gesteld: Ik wil naar het wereldkampioenschap." De middenvelder wordt bij The Sky Blues herenigd met trainer Roberto Mancini, met wie hij samenwerkte bij Inter vorig jaar.

 TURIJN - Juventus kan 40 dagen geen beroep doen op spits David Trezeguet. De aanvaller liep in de wedstrijd tegen Parma (1-2 zege) een enkelkwestuur op. Trezeguet was eerder ook al lang afwezig vanwege een kuitblessure.

ACCRA - Michael Essien mist de openingswedstrijd van de Afrika Cup van Ghana. De middenvelder is niet op tijd hersteld van zijn hamstringblessure om maandag aan te treden tegen Togo. Desondanks werkte hij gisteren een volledige training af bij zijn club Chelsea. Maar Essien ontbeert nog wedstrijdritme, zoals bondscoach Milovan Rajevic de situatie omschreef. Zaterdag wordt Essien (27), die een scheurtje opliep in de Champions League-wedstrijd tegen APOEL Nicosia drie weken geleden, opnieuw onderzocht en dan zal hij het schema krijgen voor de daaropvolgende week.

ATALANTA - Hoofdtrainer Antonio Conte heeft zijn contract ingeleverd bij Atalanta Bergamo. Hij stapte daags na de 0-2 nederlaag tegen Napoli op. Atalanta verkeert in degradatiegevaar met slechts dertien punten uit zeventien wedstrijden. Conte kwam vorig seizoen over van Bari.

LONDON - Fulham kan zeker een maand geen beroep doen op Bobby Zamora vanwege een ontwricht sleutelbeen.  De spits is van groot belang voor Fulham met zijn doelpunten. Hij raakte geblesseerd in het uitduel tegen Stoke City.

GELSENKIRCHEN - Vasillios Pliatsikas heeft zijn kruisbanden gescheurd en kan het WK uit zijn hoofd zetten. De 21-jarige middenvelder van Schalke 04 kan de rest van het seizoen niet in actie komen voor de Duisters en moet onder het mes. Pliatsikas is international van Griekenland en schopte het dusver tot vier optredens in de nationale ploeg.

LONDON - Chelsea wil zich deze maand nog versterken, omdat The Blues mogelijk een transferverbod wacht. trainer Carlo Ancelotti zou juventus-spits Vincenzo Iaquinta aan zijn selectie willen toevoegen weet The Times. De spits speelt weinig vanwege de concurrentie van Amauri, Alessandro Del Piero en David Trezeguet.

MADRID - Arsenal-trainer Arsène Wenger lijkt toch interesse te hebben om zijn speler Cesc Fabregas te verkopen. Maar dan moet Gonzalo Higuain naar London komen weet Marca. De spits moet de leegte van Robin van Persie opvangen, die langdurig geblesseerd is.

PODGORICA - De nationale voetbalbond van Montenegro gaat op zoek naar een nieuwe bondscoach. Het contract met Zoran Filipovi?, dat op 31 december afliep, wordt niet verlengd. Volgens voorzitter Dejan Savicevic van de voetbalbond is er behoefte aan nieuw bloed. Filipovi? werd op 1 februari 2007 aangesteld en was daarmee de eerste bondscoach van het land, dat zich afscheidde van Servië.

LONDEN - Fabio Capello ondergaat vandaag een intensieve knie-operatie. De bondscoach van Engeland wilde de ingreep al eerder ondergaan, maar wilde eerst zeker zijn van een plaats op het WK in Zuid-Afrika met de nationale ploeg. Omdat Engeland pas op 3 maart weer in actie komt, voor een oefeninterland op Wembley tegen Egypte, was de tijd nu beter volgens Capello. Begin februari wil hij weer in Warschau van de partij zijn als de loting voor de kwalificatiegroepen voor het EK van 2012 plaatsvinden. De klachten van Capello stammen nog uit zijn tijd als speler. In zijn knie wordt een kruisband vervangen.

MECHELEN - Danny Hoekman is de nieuwe trainer van Racing Mechelen. De 45-jarige Nijmegenaar is de opvolger van Luc Leys, die vanwege gezondheidsredenen is opgestapt. Daarmee is Hoekman de vijfde trainer van de Belgische Derde Klasser dit seizoen. Hoekman was eerder trainer in Dubai, Qatar, Duitsland, Finland en Saudi Arabië. Als speler was hij actief voor onder meer NEC, Roda JC, Southampton, Manchester City en ADO Den Haag. Een zware knieblessure maakte een einde aan zijn loopbaan.

LEEDS - Jermaine Beckford zorgde er als matchwinner voor dat Manchester United uit het FA Cup-toernooi werd gekegeld. Hij speelde een goede wedstrijd op Old Trafford en heeft direct een transferverzoek ingediend bij zijn club Leeds United. De 26-jarige spits staat in de nadrukkelijke belangstelling van de koploper in het Championship: Newcastle United. Leeds hoopt nog wat aan hem te verdienen aangezien hij een aflopend contract heeft bij de club.




Aanmelden
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... David de Gea?
superelf Laatste: Superelf Wout Brama, Twents boegbeeld
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <