Laatste nieuws
08.40The Times: 'Arne Slot wordt niet aangesteld als manager, maar krijgt andere titel'
08.30Klaassen snel met Internazionale in gesprek over zijn toekomst
08.24Guardiola: 'Arsenal gaat geen punten meer verspelen'
08.22Van der Vaart pareert Marco van Basten: 'Niet mee eens, hij is toch waanzinnig'
08.15Feyenoord krijgt open sollicitatie voor plek in staf: 'Zou de kroon zijn op mijn werk'
08.14De dag dat Wesley Sneijder en de sterren van Ajax de Efteling betoverden: ‘15-0? Leven in sprookjeswereld’
08.12Arteta spaart blunderende doelman
08.03V/d Vaart zou duo aanstellen voor opvolging Arne Slot; Afellay enthousiast
08.02'Agente Gimenez praat met drie clubs, Feyenoord laat vraagprijs zakken'
07.59Luijckx stelt andere speler voor die Ajax bekeek bij NEC - AZ: 'Kom niet verder'
07.54'Man Utd heeft tientallen miljoenen over voor Araújo'
07.50'Fenomenale' De Jong overladen met complimenten: 'Speelde de perfecte wedstrijd'
07.40Feyenoord blijft zonder Arne Slot maar mét miljoenen achter: dit is wat de succestrainer nalaat
07.35Vermeulen overtuigd: 'Met hem staat Ajax in één of twee jaar weer aan de top'
07.30Voetbal op tv: Barcelona staat tegenover Valencia
07.30Hendriks en Vahle kondigen nieuw programma aan met nieuws over Oranje-boycot
07.26Ten Hag tevreden over de bijdrage van Antony
07.14'Geen promotie voor De Lang bij Ajax, mogelijk wel voor Geelen'
07.10De Telegraaf gaat in op Liverpool-bezoek Geertruida: Feyenoorder op Engelse radar
07.02De Telegraaf: Geertruida ‘wil dolgraag naar Liverpool’ en staat ook op de radar
06.51Prachtige beelden: Bizot en co onthaald door fans na mijlpaal
06.45Feyenoord kan in elk geval één potentiële vervanger van Slot doorstrepen
06.20Dumfries maakt richting EK misser bij huldiging Inter: 'Snap dit écht niet'
06.15Vermeulen bevestigt bedrag dat Feyenoord voor Slot ontvangt: 'Op haar na rond'
01.50Atalanta doet goede zaken in Serie A, geen winnaar in derby van Sevilla
00.00Van Hanegem looft Spartaan: 'Kan met twee vingers in zijn neus in de top mee'

Gisteren

23.55Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
23.50Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
23.43Nieuwe voorzitter André Villas-Boas ziet FC Porto in slotfase zege verspelen tegen koploper Sporting
23.41Bizar: Sporting staat in Porto op uit de dood en slaat twee keer toe in twee minuten
23.35Trainersadvies Feyenoord: 'Waarom niet? Met een ervaren iemand zoals Van Marwijk
23.32Lees terug: El Gran Derbi tussen Betis en Sevilla eindigt voor vierde keer op rij gelijk
23.28Knotsgekke slotfase in Portugese topper: Gyökeres wervelt minuut lang
23.28Sensationele Gyökeres beperkt in zinderende minuut schade Sporting
23.27'Ik heb ooit gezegd dat Ajax van Excelsior-niveau is, nu was Excelsior beter'
Resultaten x
Overige

Buitenland: Everton rondt huurperiode Donovan af

In de landen om ons heen is vandaag weer veel voetbalnieuws te melden. ELF Voetbal bundelt dit nieuws dagelijks en stelt dat samen in een groot overzicht. Dit wordt door de hele dag voortdurend aangevuld.
18-12-2009 20:10 door Redactie ELF Voetbal

LIVERPOOL - Landon Donovan speelt de komende maanden voor Everton. De Amerikaanse aanvaller wordt voor tien weken gehuurd van LA Galaxy. De overeenkomst hing al langer in de lucht, maar werd pas vrijdagmiddag officieel. Everton-trainer David Moyes kondigde de komst van nog meer spelers aan tijdens een persconferentie. "Donovan is de eerste van twee of drie spelers die ik in januari wil halen."

MÜNCHEN - Franck Ribéry moet zijn rentree voor Bayern München nog even uitstellen. De Franse aanvaller zou aanvankelijk zijn rentree maken tegen Hertha BSC, maar liep een nieuwe kwetsuur op in de aanloop naar het duel met de hekkensluiter. Tijdens een training ging een medespeler op de voet van Ribéry staan, waardoor hij een teenblessure opliep. De aanvaller was net teruggekeerd van een knieblessure, die hem bijna twee maanden kostte.

GENT - AA Gent is zeer tevreden over de resultaten van trainer Michel Preud'homme. De voormalig topkeeper van onder meer KV Mechelen kan in de hoofdstad van Oost-Vlaanderen een verbintenis ondertekenen tot juni 2014. De huidige overeenkomst loopt nog tot 2011."Michel reageerde positief op ons voorstel om te verlengen", zegt De Witte in de Waalse pers."Ik ben ervan overtuigd dat hij hier ook volgend seizoen nog trainer zal zijn. Hij wil ons van de subtop naar de top brengen." De Buffalo's bezetten momenteel achter RSC Anderlecht en Club Brugge de derde plaats. 

 

RIO DE JANEIRO - Het beroemde Maracaña-stadion in Rio de Janeiro wordt flink gerenoveerd voor het WK2014 in Brazilië. De kosten voor de verbouwing worden geraamd op 210 miljoen euro. Het Maracaña werd in 1950 opgeleverd voor het eerste WK in Brazilië. Destijds gold het stadion als grootste ter wereld. Nu is het Maracaña een historisch monument. De verbouwing begint in maart 2010 en moet in december 2012 afgerond zijn. De capaciteit van het stadion wordt teruggebracht van 88.000 naar 83.000 plaatsen. Daarnaast wordt er een dak geplaatst boven een nu nog onoverdekt deel van de tribune.

MÜNCHEN - Boris Becker is op eigen verzoek uit de Raad van Toezicht van Bayern München gestapt. De 41-jarige voormalige tennisprof is een fanatiek supporter van de club en is bij elke wedstrijd op de tribune aanwezig, maar wil nu tijd maken voor andere werkzaamheden. Ook Georg van Waldenfels is afgetreden.

BARCELONA - Voorzitter Joan Laporta van FC Barcelona is bereid om 40 miljoen euro op tafel te leggen voor Francesc Fabregas. Ook wil hij eventueel Yaya Touré betrekken in een deal met Arsenal. Dan zou de Engelse club 30 miljoen euro ontvangen plus de Ivoriaanse international. "Er zijn veel redenen om Cesc terug naar Barcelona te halen", beweert Laporta in The Daily Mail. "We hebben beslist dat we hem er volgend seizoen absoluut bij willen. We moeten Arsenal nu overtuigen om hem te laten gaan. Dat zal niet makkelijk worden, maar we hebben goeie relaties met de Gunners."

RIO DE JANEIRO - Bebeto is de nieuwe trainer van America, het team van gelegenheidsspeler en sportief directeur Romario. De voormalige Braziliaanse international zwichtte deze week eindelijk voor de avances van de club uit Rio de Janeiro. America, dat de titel greep in de tweede klasse, wil zo snel mogelijk doorgroeien naar de top in Brazilië. Bebeto wordt komend weekend voorgesteld aan het grote publiek. De samenwerking tussen Bebeto en Romario wordt zo in ere hersteld. Het duo was in de vorige eeuw vaak niet te stoppen in het nationale elftal. Zo mocht ook Oranje ondervinden op het WK van 1994, toen Brazilië met 3-2 won van het Nederlands elftal. Bebeto vroeg voor zijn eerste baan als trainer raad aan toppers als Mario Zagallo en Vanderlei Luxemburgo.

STUTTGART - Na een gesprek met de nieuwe trainer Christian Gross en technisch directeur Horst Heldt heeft Jens Lehmann besloten om de aan hem opgelegde geldboete van 40.000 euro toch te betalen. De clubleiding bestrafte haar doelman vorige week, omdat hij in de media zich uitermate kritisch uitliet over het ontslag van trainer Markus Babbel. "Dit is werk van overjarige pubers." Lehmann wilde de uitspraken niet terugnemen of excuses aanbieden. Hij kreeg een geldboete en weigerde die te betalen. Dat doet hij echter alsnog. Lehmann moet overigens ook nog een schorsing van drie wedstrijden uitzitten, omdat hij zondag tegen een rode kaart opliep in de uitwedstrijd tegen FSV Mainz 05. Hij ging drie minuten voor tijd bewust op de rechtervoet van Aristide Bancé staan. Lehmann kreeg rood en uit de toegekende strafschop maakte Mainz bovendien de 1-1.

MECHELEN - De wedstrijd in de Belgische Eerste Klasse tussen KV Mechelen en Germinal Beerschot Antwerpen, die voor vanavond op het programma stond, is afgelast. Het veld in het stadion Achter De Kazerne, dat niet over verwarming beschikt, is onbespeelbaar. Uit de keuring bleek donderdag dat sneeuw en een bevroren ondergrond voetballen onmogelijk maken. Een nieuwe datum is er nog niet.




Aanmelden
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... David de Gea?
superelf Laatste: Superelf Wout Brama, Twents boegbeeld
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <