Laatste nieuws
06.55Feyenoord-speler duikt zes dagen na teleurstelling op bij ADO Den Haag - Excelsior
03.00Stefan de Vrij doet na lang zwijgen eenmalig zijn verhaal over rechtszaak tegen SEG: ‘Er is van alles achter mijn rug om gebeurd’
00.35Hattrickheld Ademola Lookman bezorgt Atalanta met Teun Koopmeiners eerste Europese prijs in clubhistorie
00.10Kieft komt met opvallende transfersuggestie: 'Wat voor Ajax? Of PSV?'
00.05'Beoogde Slot-opvolger wil hogerop: huidige club zal hem niet tegenhouden'
00.00De 11 namen die Mauricio Pochettino kunnen opvolgen bij Chelsea

Gisteren

23.55Kieft enorm onder indruk: 'Wisten dat hij goed kan voetballen, maar...'
23.45De Roon en Koopmeiners genieten: 'We hebben iets uitzonderlijks gepresteerd'
23.45Excelsior haalt opgelucht adem na heet avondje in Den Haag: ‘Denk dat ik twee biertjes neem om tot rust te komen’
23.43Koopmeiners kan geluk niet op na Europa League-zege: 'We hebben geschiedenis geschreven'
23.40Mooi: geblesseerde De Roon steekt EL-bokaal als eerste de lucht in
23.40Atalanta-speler Djimsiti oogst lof met sympathieke actie richting De Roon
23.38Balende Frimpong richt vizier op volgende finale en verklaart onderonsje met De Roon
23.38Frimpong wil zich meteen richten op laatste uitdaging van het clubseizoen
23.35Atalanta maakt einde aan zegereeks Leverkusen en wint Europa League
23.25Koopmeiners imponeert: 'Topniveau, misschien zelfs wereldklasse'
23.25Driouech hoopt vurig op deelname aan Olympische Spelen: 'Hoop dat ze het zien'
23.15Lees terug: ongeslagen reeks Leverkusen nu definitief voorbij
23.08Overzicht CL-deelnemers: Italië levert mogelijk zes clubs door EL-zege Atalanta
23.05Lookman beslist EL-finale voor Atalanta en beëindigt ongeslagen reeks Leverkusen
23.05Atalanta dankt Lookman, is favoriet Leverkusen de baas en wint Europa League
22.55VP LIVE: Lookman bezorgt Atalanta met hattrick de Europa League (gesloten)
22.51VI Live: ongeslagen reeks Leverkusen nu definitief voorbij
22.51Sensationele Lookman velt Leverkusen: Atalanta schrijft historie in EL-finale
22.45Driouech gaat in op interesse van clubs: 'Weet niet wat ik moet zeggen...'
22.40VI Live: Hateboer mag nog even invallen voor ereminuten
22.37VI Live: Alonso hijst de witte vlag: Wirtz en Frimpong naar de kant
22.37'Bayern bereikt mondeling akkoord en heeft nieuwe trainer eindelijk zo goed als binnen'
22.33VI Live: hattrickheld Lookman ontpopt zich tot koning van Dublin
22.25Bekerfinale Tsjechië mondt uit in enorme knokpartij: analisten bekogeld met stoel
22.23VI Live: blauw-zwart volksfeest voorzichtig van start in Dublin
22.20'PSV en Feyenoord azen op jonge Amerikaanse middenvelder'
22.16VI Live: Leverkusen nog altijd zoekende, Frimpong mist kansje
22.15Achttienvoudig Oranje-international is plots gratis op te pikken in Engeland
22.10'Ajax verwacht Farioli heel snel al in Amsterdam: transfersom bekend'
Resultaten x
Overige

Buitenlands nieuws: Eto'o sleept Barcelona voor rechtbank

Ook vandaag is er weer veel nieuws te melden uit de landen en competities om ons heen. Om hierbij door de bomen het bos niet te verliezen, bundelt ELF Voetbal dit nieuws in een overzicht. Gedurende de dag wordt dit voortdurend aangevuld.
27-11-2009 11:33 door Redactie ELF Voetbal

KENIA - De nationale voetbalbond van Kenia heeft bondscoach Antoine Hey ontslagen. De 39-jarige Duitser wordt verantwoordelijk gehouden voor de tegenvallende prestaties in de kwalificatiereeks voor het wK van 2010. Kenia werd na het verlies twee weken geleden tegen Nigeria laatste in de poule. Daardoor werd ook de Afrika Cup misgelopen. Hey was pas acht maanden in dienst. De oud-speler van Schalke 04 had nog een contract tot medio 2010.

TEPLICE - FK Teplice heeft bij de nationale voetbalbond van Tsjechië verzorgd om de wedstrijd van komende zondag tegen Viktoria Plzen uit te stellen. Een groot deel van de selectie is getroffen door het H1N1-virus, oftewel de Mexicaanse griep. 18 van de 24 spelers zijn ziek. FK Teplice is overigens na 15 wedstrijden de verrassende koploper in Tsjechië.

FULHAM - Toni Kallio wordt voor een maand uitgeleend aan Sheffield United. De 33-jarige centrale verdediger kon bij Fulham niet meer rekenen op een basisplaats. In de Finse nationale ploeg is hij wel een vaste kracht.

STOKE CITY - Stoke City heeft Nathaniel Wedderburn en Tom Soares per direct verhuurd. Wedderburn, Engels international tot 19 jaar, speelt de komende vijf weken voor Hereford United. Soares gaat een maand spelen voor Sheffield Wednesday. Stoke heeft nu in totaal 10 spelers uitgeleend. Soares speelde afgelopen al 11 wedstrijden op huurbasis voor Charlton Athletic.

CELTIC - Scott Brown moet voor de tweede keer onder het mes. De 24-jarige middenvelder van Celtic blijft last houden van zijn enkel. Daardoor zal de Schotse international nog zeker twee maanden aan de kant staan. De medische ingreep zal worden uitgevoerd door onze landgenoot Niek van Dijk, een specialist op enkelgebied. Brown staat al vijf weken buitenspel. "We rekenen op zijn rentree in februari", meldt de clubwebsite.

ATLETICO - Aanvaller Florent Sinama-Pongolle wil in januari graag terugkeren naar Frankrijk. De voormalige jeugdinternational speelde nog nooit in de Ligue 1, omdat hij reeds als tiener naar Liverpool vertrok. FC Lorient zou reeds haar interesse kenbaar hebben gemaakt in de aanvaller, die bij Atletico Madrid onder contract staat. "Als hij voor zes maanden verhuurd kan worden en zo zijn vooruitzichten op speeltijd, op meer plezier in het spel en zijn scoringsvermogen groeien, willen we altijd luisteren", vertelde zijn zaakwaarnemer Michael Manuello.

ESPANYOL - Ivan de la Pena stopt aan het einde van het seizoen met zijn betaald voetbalcarrière. De 35-jarige middenvelder maakt geen deel uit meer uit van de plannen van trainer Mauricio Pochettino en zijn contract loopt komende zomer af. "Ik heb ook geen behoefte meer aan een nieuw avontuur", aldus de oud-speler van Lazio Roma en Barcelona.

ETO'O - Samuel Eto'o heeft zijn voormalige werkgever Barcelona zelfs voor de rechtbank gedaagd. In Spanje bestaat een vaste regel dat de speler bij een transfer 15 procent van de transfersom krijgt. Dat geldt echter voor binnenlandse transfers. Aangezien Eto'o afgelopen zomer naar het Italiaanse Internazionale verkaste, is het niet geheel duidelijk of de regeling ook voor hem telt. Toch is de Kameroenees zeker van zijn gelijk. Eto'o verwijst onder meer naar de rechtzaak tussen Deportivo La Coruña en Albert Luque na diens transfer naar Newcastle United. De speler kreeg destijds gelijk van de rechter en ontving 2,1 miljoen euro. De transferprijs van Eto'o bedroeg 20 miljoen, hij eist dan ook drie miljoen euro.
 
VIDIC
- Nemanja Vidic staat hoog op het verlanglijstje van Real Madrid, maar de kans dat de speler van Manchester United naar de Spaanse hoofdstad verkast, is nihil. "Ik ben blij dat ik al zoveel jaar deel mag uitmaken van deze club", aldus de verdediger van Manchester United tegenover de BBC. "Als ik één van de steunpilaren kan worden van het nieuw te bouwen team zou ik dat erg graag willen. Ik heb nooit gezegd dat ik wil vertrekken om in een ander land te gaan spelen", ontkent de Servische international alle geruchten. "Andere mensen hebben dat over mij gezegd en geschreven en daar ben ik niet blij mee. Feit is dat ik hier gelukkig ben."

BARCELONA - Het is nog steeds onzeker of Lionel Messi en Zlatan Ibrahimovic zondag met Barcelona in de topper tegen koploper Real Madrid in actie kunnen komen. Beide aanvallers ontbraken donderdag nog op de groepstraining van de houder van de Champions League. Ze kwamen dinsdag ook niet in actie tegen Internazionale. Toen bleven ze de hele wedstrijd op de reservebank. Real Madrid verdedigt zondag in Camp Nou een voorsprong van één punt op Barcelona.

DÜSSELDORF - De Duitse politie heeft donderdag twee spelers van Fortuna Düsseldorf ondervraagd in verband met het gokschandaal dat zich deze dagen als een olievlek over Europa verspreidt. Doelman Maximilian Schulze Niehues en aanvoerder Ben Abelski komen uit voor de reserves. Fortuna Düsseldorf wil niet reageren op de ondervraging van twee van zijn spelers, behalve dat er een link is het gokschandaal.




Aanmelden
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... David de Gea?
superelf Laatste: Superelf Wout Brama, Twents boegbeeld
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <