Laatste nieuws
06.20Dumfries maakt richting EK misser bij huldiging Inter: 'Snap dit écht niet'
06.15Vermeulen bevestigt bedrag dat Feyenoord voor Slot ontvangt: 'Op haar na rond'
03.00Arne Slot de duurste Nederlandse coach ooit: dít laat de succescoach achter bij Feyenoord
01.50Atalanta doet goede zaken in Serie A, geen winnaar in derby van Sevilla
00.00Van Hanegem looft Spartaan: 'Kan met twee vingers in zijn neus in de top mee'

Gisteren

23.58Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
23.55Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
23.50Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
23.43Nieuwe voorzitter André Villas-Boas ziet FC Porto in slotfase zege verspelen tegen koploper Sporting
23.41Bizar: Sporting staat in Porto op uit de dood en slaat twee keer toe in twee minuten
23.35Trainersadvies Feyenoord: 'Waarom niet? Met een ervaren iemand zoals Van Marwijk
23.32Lees terug: El Gran Derbi tussen Betis en Sevilla eindigt voor vierde keer op rij gelijk
23.28Knotsgekke slotfase in Portugese topper: Gyökeres wervelt minuut lang
23.28Sensationele Gyökeres beperkt in zinderende minuut schade Sporting
23.27'Ik heb ooit gezegd dat Ajax van Excelsior-niveau is, nu was Excelsior beter'
23.22VI Live: Gyokeres scoort twee keer in één minuut voor Sporting tegen Porto
23.11Lans gebroken voor Van Persie bij Feyenoord: 'Waarom naar Heerenveen?'
23.09VI Live: Porto op winkoers tegen Portugese koploper Sporting Portugal
23.04V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: ‘We onderschatten hoe goed hij is’
22.44Excellerende Kluivert in de spotlights: 'Dit is een optie voor Oranje'
22.41'Mogelijk extra concurrent voor Mazraoui, Motta naar Juventus reëel'
22.35Perez en Vink zien 'cadeautjes' voor 'Lucky Ajax': 'Echt een topweekend'
22.30Oosting geeft uitsluitsel: 'Blijf bij Twente, ben niet gepolst door Feyenoord'
22.25Perez verbaast zich over transferwaarde van PSV'er: 'Zijn belachelijke bedragen'
22.20Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: ‘Die komt geen lantaarnpaal voorbij’
22.20VI Live: Sevilla langszij in El Gran Derbi, Porto zet Sporting Portugal te kakken
22.18Xavi: 'Frenkie van zeer hoog niveau en heel belangrijk voor mij'
22.16VI Live: Betis leidt El Gran Derbi, Porto zet Sporting Portugal te kakken
22.10Perez dubt over PSV'er: ‘Als hij 45 miljoen moet kosten, is zo’n dip wél erg’
22.05Internationale media zien verschil tussen deze en vorige landstitels van PSG
22.05Internationale media staan stil bij 'andere landstitel' van PSG
22.05Vink raadt Slot aan twee spelers mee te nemen: 'Kan Liverpool écht gebruiken'
22.00Van Hanegem ziet Ajax-boosdoener ontsnappen: 'Het is onvoorstelbaar'
22.00Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
21.55Brighton ademt zelfspot en nomineert Burnley-speler voor Doelpunt van de Maand
Resultaten x
Overige

Buitenlands nieuws van donderdag 15 oktober

Ook vandaag is er weer veel buitenlands nieuws te melden. Vanuit allerlei landen om ons heen stromen de nieuwsberichten binnen. Om door de bomen het bos te blijven zien, stelt ELF Voetbal dagelijks een overzicht samen.
15-10-2009 22:20 door Redactie ELF Voetbal

GENOA - Houssine Kharja zal dit seizoen niet meer in actie komen. De Marokkaanse international scheurde de voorste kruisband in zijn linkerknie af. Het leed geschiedde tijdens een oefenwedstrijd van Genoa tegen een jeugdteam van de club. De middenvelder moet een half jaar revalideren.

BARNETTA - Geïnteresseerde clubs hebben pech. Tranquillo Barnetta heeft besloten zijn aflopende contract bij Bayer Leverkusen te verlengen. De 24-jarige Zwitser gaf zijn woord aan de Duitse club. Het is nog niet bekend hoe lang de international zal bijtekenen.

VALENCIA - Valencia hing afgelopen zomer op de rand van de afgrond. De Spaanse club kampte met enorme financiële tekorten en stond op het punt teruggezet te worden naar de Seguna División B, twee klasses onder de Primera División. "Zonder de bemoeienis van de lokale overheid, hadden we nooit kunnen voldoen aan de betalingen en waren we teruggezet", bevestigde voorzitter Manuel Llorente tegenover Reuters.

ASTON VILLA - Emile Heskey heeft de geruchten rondom een vertrek tegengesproken. De spits zou op een transfer azen. "Maar zoiets heb ik nooit gezegd", aldus de 31-jarige Brit op de website van zijn club Aston Villa. "Manager Martin O'Neill weet hoe het zit. Ik speel nu misschien weinig, maar ik zal niet vertrekken."

SPORTING - Sporting Lissabon heeft een flinke klap te incasseren gekregen. Yannick Djalo heeft in de interland tussen Portugal B en Polen B zijn rechterkuitbeen gebroken. Hij staat minstens zes weken aan de kant. Doelman Ricardo Batista liep in dezelfde interland een hamstringblessure op. Ook hij staat voorlopig aan de kant.

NAPOLI - Voorzitter Aurelio De Laurentiis van Napoli wil een nieuw stadion laten bouwen. Zeven maanden geleden heeft hij zijn architecten de opdrachten gegeven om een accommodatie te ontwerpen, dat binnen het huidige San Paolo zou moeten verrijzen. Het past volgens de preses in zijn plannen om de club te herstructeren. Eerder werden al trainer Roberto Donadoni en de technisch directeur weggestuurd.

PORTSMOUTH - Ipswich Town heeft zich voor drie maanden versterkt met Asmir Begovic. De 22-jarige doelman wordt gehuurd van Portsmouth FC. De international van Bosnië-Herzegovina verdedigde dit seizoen nog het doel in de competitiewedstrijden tegen Arsenal en Manchester City.

JANKULOVSKI - Marek Jankulovski heeft een punt gezet achter zijn interlandcarrière. De 32-jarige linkervleugelverdediger nam zijn besluit na het doelpuntloze gelijkspel tegen Noord-Ierland. Tsjechië zag daar een laatste kans om zich te kwalificeren voor het WK aan zich voorbijgaan. Jankulovski kwam 78 keer in actie voor Tsjechië en scoorde 11 keer.

ERIKSSON - Sven Göran Eriksson is niet benaderd door de nationale voetbalbond van Noord-Korea om in dienst te treden als bondscoach. Dat meldde zijn werkgever Notts County. "We hebben niets gehoord, niets ontvangen en niets gezien vanuit Noord-Korea", vertelt voorzitter Peter Trembling. De preses meldde wel dat hij een reis maakt naar het Azië. "Maar dit is enkel voor zaken. Ik bezoek alleen Taiwan, China, Hong Kong en Thailand."

VITORIA GUIMARAES - Paulo Sergio is benoemd tot nieuwe trainer van Vitoria Guimaraes. De 41-jarige oefenmeester tekende een contract tot het einde van het seizoen en is daarmee de opvolger van Nelo Vingada. Die werd vorige week ontslagen. Paulo Sergio was trainer van Pacos de Ferreira. Met die club bereikte hij afgelopen seizoen nog de finale van de beker. Die werd nipt met 1-0 verloren van FC Porto.

COIMBRA - Académica Coimbra heeft weer een trainer. André Villas Boas werd aangesteld als nieuwe oefenmeester van de Portugese club. Met zijn 31 jaar is hij direct de jongste trainer in de 1.Divisão. Villas Boas, die de opvolger is van de ontslagen Rogério Goncalves, was assistent van José Mourinho bij FC Porto, Chelsea en Internazionale.

ONGEREGELDHEDEN - De Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft SC Charleroi een voorwaardelijke straf opgelegd voor de ongeregeldheden na het competitieduel van 12 september tegen Cercle Brugge. Als er voor 30 juni bij een thuisduel nog een keer problemen zijn, moeten de Henegouwers een thuiswedstrijd achter gesloten deuren spelen. Op 12 september werden de spelers en de technische staf van Cercle bedreigd door spelers en bestuursleden van de Henegouwers. Er werd geduwd en getrokken en leden van Charleroi stonden zelfs in de kleedkamer van Cercle.
 
CHARLEROI - Adlene Guédioura heeft ploeggenoot Abdelmajid Oulmers van Charleroi na een woordenwisseling op de training aangevallen. Op de parkeerplaats verkocht hij de Franse middenvelder enkele raken klappen. Het bestuur beraadt zich over maatregelen. Bij KV Kortrijk werd hij vorig jaar reeds ontslagen vanwege wangedrag.

WK-FINALE - Frank De Bleeckere fluit vrijdag de finale van het WK onder 20 jaar in Egypte. In Cairo staan Brazilië en Ghana tegenover elkaar. De Belgische arbiter wordt bijgestaan door Peter Hermans en Walter Vromans. De Spanjaard Alberto Undiano is vierde official. De Bleeckere floot in 2005 in Peru al de finale van het WK onder 17 jaar tussen Brazilië en Mexico. Hij kwam ook in actie op het WK van 2006 en het EK 2008 in Oostenrijk en Zwitserland. Ook leidde hij de Europese Super Cup-wedstrijd tussen FC Barcelona en Shakhtar Donetsk.




Aanmelden
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... David de Gea?
superelf Laatste: Superelf Wout Brama, Twents boegbeeld
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <