04.40Arsenal maakt statement door aartsrivaal Tottenham Hotspur uit te verslaan: Premier League blijft ongekend spannend
03.00Arne Slot de duurste Nederlandse coach ooit: dít laat de succescoach achter bij Feyenoord
01.50Atalanta doet goede zaken in Serie A, geen winnaar in derby van Sevilla
00.00Van Hanegem looft Spartaan: 'Kan met twee vingers in zijn neus in de top mee'

23.58Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
23.55Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
23.50Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
23.43Nieuwe voorzitter André Villas-Boas ziet FC Porto in slotfase zege verspelen tegen koploper Sporting
23.41Bizar: Sporting staat in Porto op uit de dood en slaat twee keer toe in twee minuten
23.35Trainersadvies Feyenoord: 'Waarom niet? Met een ervaren iemand zoals Van Marwijk
23.32Lees terug: El Gran Derbi tussen Betis en Sevilla eindigt voor vierde keer op rij gelijk
23.28Knotsgekke slotfase in Portugese topper: Gyökeres wervelt minuut lang
23.28Sensationele Gyökeres beperkt in zinderende minuut schade Sporting
23.27'Ik heb ooit gezegd dat Ajax van Excelsior-niveau is, nu was Excelsior beter'
23.22VI Live: Gyokeres scoort twee keer in één minuut voor Sporting tegen Porto
23.11Lans gebroken voor Van Persie bij Feyenoord: 'Waarom naar Heerenveen?'
23.09VI Live: Porto op winkoers tegen Portugese koploper Sporting Portugal
23.04V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: ‘We onderschatten hoe goed hij is’
22.45Vermeulen onthult bedrag dat Feyenoord voor Slot ontvangt: 'Op een haar na rond'
22.44Excellerende Kluivert in de spotlights: 'Dit is een optie voor Oranje'
22.41'Mogelijk extra concurrent voor Mazraoui, Motta naar Juventus reëel'
22.35Perez en Vink zien 'cadeautjes' voor 'Lucky Ajax': 'Echt een topweekend'
22.30Oosting geeft uitsluitsel: 'Blijf bij Twente, ben niet gepolst door Feyenoord'
22.25Perez verbaast zich over transferwaarde van PSV'er: 'Zijn belachelijke bedragen'
22.20Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: ‘Die komt geen lantaarnpaal voorbij’
22.20VI Live: Sevilla langszij in El Gran Derbi, Porto zet Sporting Portugal te kakken
22.18Xavi: 'Frenkie van zeer hoog niveau en heel belangrijk voor mij'
22.16VI Live: Betis leidt El Gran Derbi, Porto zet Sporting Portugal te kakken
22.10Perez dubt over PSV'er: ‘Als hij 45 miljoen moet kosten, is zo’n dip wél erg’
22.05Internationale media zien verschil tussen deze en vorige landstitels van PSG
22.05Internationale media staan stil bij 'andere landstitel' van PSG
22.05Vink raadt Slot aan twee spelers mee te nemen: 'Kan Liverpool écht gebruiken'
22.00Van Hanegem ziet Ajax-boosdoener ontsnappen: 'Het is onvoorstelbaar'
22.00Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
21.55Brighton ademt zelfspot en nomineert Burnley-speler voor Doelpunt van de Maand
Resultaten x
Overige

Ajax wint van FC Thun

Yannis Anastasiou heeft Ajax de eerste overwinning in deze jaargang van de Champions League bezorgd. In de Amsterdam ArenA zorgde de Griek met twee doelpunten voor de winst tegen het Zwitserse FC Thun.
18-10-2005 22:35 door Redactie ELF Voetbal

Ajax startte met Anastasiou, na tien maanden weer eens in de basis, in de spits en Steven Pienaar op rechts en Mauro Rosales, verrassend genoeg, als linksbuiten. Na vier minuten al legde de Zuid-Afrikaan de bal panklaar voor Nigel de Jong, die op doelman Jakupovic stuitte. In de achtste minuut eindigde een prachtige combinatie tussen Pienaar en Hatem Trabelsi op het hoofd van de Griekse spits, die de bal net naast de paal zag gaan. Drie minuten later stond Anastasiou oog in oog met de keeper van FC Thun, maar mistten ze allebei de bal. En in de dertiende minuut liet Wesley Sneijder De Jong ontsnappen aan de buitenspelval, maar de rechtshalf kon de bal niet controleren. Ajax bewees in de eerste minuten wel degelijk opnieuw kansen te kunnen creeëren, maar alweer moeite te hebben met het vergulden van de mogelijkheden.

Ook na het eerste kwartier bleven de Amsterdammers domineren en kwam FC Thun regelmatig in de verdrukking. De enige Ajacied die een beetje buiten de boot viel was Mauro Rosales, die met zijn zwakke linkerbeen amper uit de voeten kon op de voor hem vreemde positie. En plots was daar in de 33ste minuut de eerste grote kans voor FC Thun. Lustrinelli tikte de bal net naast het doel van Maarten Stekelenburg. De Zwitsers leken weer vertrouwen in een goede afloop in de ArenA te krijgen, maar daar maakte nota bene de voormalige derde keus Anastasiou een einde aan. In de 36ste minuut gleed de Griek de bal binnen na een knappe pass van Pienaar: 1-0. In de 42ste minuut kon Lustrinelli bijna aanleggen voor de gelijkmaker, maar Stekelenburg redde goed. Daardoor ging Ajax met een 1-0 voorsprong rusten.

Een minuut na de pauze had Pienaar het duel kunnen beslissen. Een voorzet van Rosales, die naar de rechtsbuitenpositie was verhuisd, strandde voor zijn voeten en van twee meter van het doel vandaan schoot de middenvelder wild over. Zestig seconden later kreeg Lustrinelli zijn derde grote kans van de avond. De spits svond opnieuw Stekelenburg op zijn weg. In de 55ste minuut besliste Anastasiou de wedstrijd aslnog. Een slippertje in de verdediging van FC Thun, die steeds meer risico begon te nemen, leverde een niet te missen kans op voor de Griek. Hij maakte zijn tweede van de avond: 2-0. 'Ajax heeft de spits, olé, olé' zong het opgeluchte Ajax-publiek. De Amsterdammers voetbalden het duel verder volwassen uit. In de 80ste minuut had Anastasiou zijn derde van de wedstrijd kunnen maken, maar de aanvaller schoot van dichtbij hoog over.

In dezelfde poule won Arsenal met 0-2 bij Sparta Praag. In de 21ste minuut tekende Thierry Henry voor de 0-1, vijf minuten nadat hij in de het veld gekomen was voor de geblesseerde José Antonio Reyes. Een kwartier voor tijd rondde de Fransman het karwei af: 2-0. Robin van Persie startte bij Arsenal in de basis, maar werd in de 73ste minuut gewisseld toen hij al een gele kaart op zak had. De club uit Londen staat bovenaan in poule B met negen punten uit drie wedstrijden. Ajax staat tweede met vier uit drie. FC Thun volgt met drie punten en Sparta Praag met één punt.