03.20Arsenal maakt statement door aartsrivaal Tottenham Hotspur uit te verslaan: Premier League blijft ongekend spannend
03.00Arne Slot de duurste Nederlandse coach ooit: dít laat de succescoach achter bij Feyenoord
01.50Atalanta doet goede zaken in Serie A, geen winnaar in derby van Sevilla
00.00Van Hanegem looft Spartaan: 'Kan met twee vingers in zijn neus in de top mee'

23.58Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
23.55Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
23.50Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
23.43Nieuwe voorzitter André Villas-Boas ziet FC Porto in slotfase zege verspelen tegen koploper Sporting
23.41Bizar: Sporting staat in Porto op uit de dood en slaat twee keer toe in twee minuten
23.35Trainersadvies Feyenoord: 'Waarom niet? Met een ervaren iemand zoals Van Marwijk
23.32Lees terug: El Gran Derbi tussen Betis en Sevilla eindigt voor vierde keer op rij gelijk
23.28Knotsgekke slotfase in Portugese topper: Gyökeres wervelt minuut lang
23.28Sensationele Gyökeres beperkt in zinderende minuut schade Sporting
23.27'Ik heb ooit gezegd dat Ajax van Excelsior-niveau is, nu was Excelsior beter'
23.22VI Live: Gyokeres scoort twee keer in één minuut voor Sporting tegen Porto
23.11Lans gebroken voor Van Persie bij Feyenoord: 'Waarom naar Heerenveen?'
23.09VI Live: Porto op winkoers tegen Portugese koploper Sporting Portugal
23.04V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: ‘We onderschatten hoe goed hij is’
22.45Vermeulen onthult bedrag dat Feyenoord voor Slot ontvangt: 'Op een haar na rond'
22.44Excellerende Kluivert in de spotlights: 'Dit is een optie voor Oranje'
22.41'Mogelijk extra concurrent voor Mazraoui, Motta naar Juventus reëel'
22.35Perez en Vink zien 'cadeautjes' voor 'Lucky Ajax': 'Echt een topweekend'
22.30Oosting geeft uitsluitsel: 'Blijf bij Twente, ben niet gepolst door Feyenoord'
22.25Perez verbaast zich over transferwaarde van PSV'er: 'Zijn belachelijke bedragen'
22.20Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: ‘Die komt geen lantaarnpaal voorbij’
22.20VI Live: Sevilla langszij in El Gran Derbi, Porto zet Sporting Portugal te kakken
22.18Xavi: 'Frenkie van zeer hoog niveau en heel belangrijk voor mij'
22.16VI Live: Betis leidt El Gran Derbi, Porto zet Sporting Portugal te kakken
22.10Perez dubt over PSV'er: ‘Als hij 45 miljoen moet kosten, is zo’n dip wél erg’
22.05Internationale media zien verschil tussen deze en vorige landstitels van PSG
22.05Internationale media staan stil bij 'andere landstitel' van PSG
22.05Vink raadt Slot aan twee spelers mee te nemen: 'Kan Liverpool écht gebruiken'
22.00Van Hanegem ziet Ajax-boosdoener ontsnappen: 'Het is onvoorstelbaar'
22.00Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
21.55Brighton ademt zelfspot en nomineert Burnley-speler voor Doelpunt van de Maand
Resultaten x
Overige

Van Nistelrooy twee keer matchwinner

Marco van Basten heeft een behoorlijke lijst opgesteld met potentiële kandidaten die mee mogen naar het WK in Duitsland. Uiteindelijk zullen er daar 23 van overblijven. De kandidaten die in de Eredivisie uitkomen, zien we wekelijks op televisie. Maar hoe vergaat het de Nederlanders die over de nationale land
03-04-2006 10:58 door Redactie ELF Voetbal

Premier League

Edwin van der Sar (Manchester United) haalde binnen een week zes punten uit twee wedstrijden en zag de achterstand op koploper Chelsea teruglopen tot slechts zeven punten. De doelman kreeg slechts in het uitduel bij Bolton Wanderers (2-1) een doelpunt om de oren.

Ruud van Nistelrooy (Manchester United) begon tegen West Ham United eindelijk weer eens in de basis en scoorde prompt de enige treffer van de wedstrijd. Tegen Bolton moest de aanvaller weer plaatsnemen op de bank, maar nadat hij na een uur spelen in de ploeg werd gebracht, zorgde hij opnieuw voor de winnende treffer. Van Nistelrooy lijkt weer terug op het eerste plan.

Arjen Robben (Chelsea) mocht eindelijk weer spelen na zijn schorsing. Maar ook de aanvaller kon niet voorkomen dat Chelsea opnieuw puntverlies leed in de titelstrijd. Het bleef doelpuntloos bij Birmingham City.

Jan Kromkamp (Liverpool) mocht de laatste twaalf minuten van het duel met West Bromwich Albion meespelen. De rechtsback loste Djibril Cissé af, die met een assist en een doelpunt een groot aandeel had in de 2-0 zege.

Mario Melchiot (Birmingham City) kwam niet in actie tijdens de ontmoeting met Chelsea. Prompt pakte zijn ploeg een erg belangrijk punt in de degradatie tegen Chelsea.

Robin van Persie (Arsenal) kende een fabelachtige week. De linkspoot kwam in de wedstrijd tegen Juventus in de laatste acht minuten binnen de lijnen en kon zo meegenieten van de fantastische 2-0 zege. Tegen Aston Villa (5-0) verving Van Persie uitblinker Thierry Henry in de 65ste minuut. Na acht minuten had de aanvaller al een treffer achter zijn naam staan, na een prachtige actie.

Edgar Davids (Tottenham Hotspur) veroorzaakte een penalty in de wedstrijd tegen Newcastle United. De middenvelder duwde Lee Bowyer omver, waarna Alan Shearer vanaf elf meter de wedstrijd besliste: 3-1. Davids werd twee minuten voor tijd gewisseld.

Wilfred Bouma (Aston Villa) speelde tegen een Arsenal in topvorm en kon dus niet voorkomen dat zijn ploeg volledig overlopen werd. De verdediger kreeg bovendien een gele kaart.

Bundesliga

Nigel de Jong (Hamburger SV) speelde de eerste helft mee tegen Schalke 04. In die 45 minuten werd HSV tegen de eigen goal gedrukt door de thuisploeg, maar het hield knap stand. De Jong kreeg geel en werd in de rust vervangen door Ailton.

Khalid Boulahrouz (Hamburger SV) speelde niet mee in de gewonnen topper tegen Schalke 04. De verdediger zat een schorsing uit.

Rafael van der Vaart (Hamburger SV) was weer eens de grote man. De spelmaker opende met een rake vrije trap de score tegen Schalke 04. Het zou uiteindelijk 2-0 blijven in een wedstrijd die Van der Vaart helemaal uitspeelde.

Roy Makaay (Bayern München) heeft zijn vorm weer helemaal hervonden. De aanvaller begon tegen 1. FC Köln in de basis en scoorde opnieuw. Maar ondanks zijn doelpunten bleef Bayern München steken op een 2-2 gelijkspel tegen de Duitse hekkensluiter.

Ellery Cairo (Hertha BSC) hoefde opnieuw niet op komen te draven voor zijn ploeg. De vleugelspeler zag zijn ploeg vanaf de kant met 2-0 winnen van VfB Stuttgart.

Kevin Hofland (VfL Wolfsburg) komt dit seizoen niet meer in actie. De verdediger kampte al enige tijd met een liesbreuk en kon de pijn niet langer verdragen. Hij liet zich opereren en zal daardoor waarschijnlijk het WK kunnen vergeten.

Primera División

Mark van Bommel (FC Barcelona) speelde een opvallende rol in de topper tegen Real Madrid (1-1). De middenvelder kreeg al na vier minuten een open kans, maar verprutste die. Even later versierde hij een strafschop door over het been van Roberto Carlos te vallen. De verdediger kreeg geel wegens (terecht) protesteren, Ronaldinho benutte de strafschop en Roberto Carlos werd niet veel later naar de kant gestuurd omdat hij door bleef zeuren. Zelf kreeg Van Bommel ook een gele kaart en werd hij na 57 minuten naar de kant gehaald.

Giovanni van Bronckhorst (FC Barcelona) speelde de hele wedstrijd tegen Real Madrid. De linksback kon echter niet voorkomen dat Ronaldo na ruim een half uur voor de gelijkmaker zorgde, waardoor de punten eerlijk werden verdeeld.