Laatste nieuws
09.30Dertigduizend fans op het vierde niveau: Aken staat op zijn kop
09.28Van der Vaart adviseert Twente tegen komst Weghorst: 'Hij is ongelooflijk'
09.15Feyenoord blijft zonder Arne Slot maar mét miljoenen achter: dit is wat de succestrainer nalaat
09.14Davy Klaassen onthult waar hij komend seizoen hoopt te voetballen
09.10'Van Bommel is ultieme vervanger van Slot, Van Marwijk kan tegenwicht bieden'
09.10Overzicht CL-deelnemers: PSV en Feyenoord bij tien 'zekere' clubs
09.09Heibel bij Bayern voor Champions League-pot: 'Ik zou woedend zijn'
09.00Column Hugo Borst | Aanstaande ontslag Erik ten Hag maakt Arne Slots komst naar Liverpool een klein wonder
08.59Balende Van Bommel: 'Zitten in de hoek waar de klappen vallen'
08.56Woerts meldt definitief akkoord Van Persie en Heerenveen; wachten op witte rook
08.55Utrecht-uitblinker geeft Ajax waarschuwing: 'Zodra de kans er is, gaan we ervoor'
08.50Buitenspel: Veerman en Hartman dollen elkaar via reacties op Instagram
08.46Perez: 'Gek dat hij naar Ajax gaat, ik dacht echt dat hij karakter had'
08.45Waarom Ajax met Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart een duel in de Efteling speelde: ‘Doornroosje deed ook mee, toch?’
08.30Klaassen snel met Internazionale in gesprek over zijn toekomst
08.24Guardiola: 'Arsenal gaat geen punten meer verspelen'
08.22Van der Vaart pareert Marco van Basten: 'Niet mee eens, hij is toch waanzinnig'
08.15Feyenoord krijgt open sollicitatie voor plek in staf: 'Zou de kroon zijn op mijn werk'
08.12Arteta spaart blunderende doelman
08.03V/d Vaart zou duo aanstellen voor opvolging Arne Slot; Afellay enthousiast
08.02'Agente Gimenez praat met drie clubs, Feyenoord laat vraagprijs zakken'
07.59Luijckx stelt andere speler voor die Ajax bekeek bij NEC - AZ: 'Kom niet verder'
07.54'Man Utd heeft tientallen miljoenen over voor Araújo'
07.50'Fenomenale' De Jong overladen met complimenten: 'Speelde de perfecte wedstrijd'
07.35Vermeulen overtuigd: 'Met hem staat Ajax in één of twee jaar weer aan de top'
07.30Voetbal op tv: Barcelona staat tegenover Valencia
07.30Hendriks en Vahle kondigen nieuw programma aan met nieuws over Oranje-boycot
07.26Ten Hag tevreden over de bijdrage van Antony
07.14'Geen promotie voor De Lang bij Ajax, mogelijk wel voor Geelen'
07.10De Telegraaf gaat in op Liverpool-bezoek Geertruida: Feyenoorder op Engelse radar
07.02De Telegraaf: Geertruida ‘wil dolgraag naar Liverpool’ en staat ook op de radar
06.51Prachtige beelden: Bizot en co onthaald door fans na mijlpaal
06.45Feyenoord kan in elk geval één potentiële vervanger van Slot doorstrepen
06.20Dumfries maakt richting EK misser bij huldiging Inter: 'Snap dit écht niet'
06.15Vermeulen bevestigt bedrag dat Feyenoord voor Slot ontvangt: 'Op haar na rond'
Resultaten x
Overige

Opleving Makaay komt te laat

24-04-2006 16:02 door Redactie ELF Voetbal

Marco van Basten heeft een behoorlijke lijst opgesteld met potentiële kandidaten die mee mogen naar het WK in Duitsland. Uiteindelijk zullen er daar 23 van overblijven. De kandidaten die in de Eredivisie uitkomen, zien we wekelijks op televisie. Maar hoe vergaat het de Nederlanders die over de nationale landsgrenzen spelen? In de aanloop naar het WK zal elfvoetbal.nl de verrichtingen van 16 spelers bijhouden.

Premier League

Edwin van der Sar (Manchester United) incasseerde tegen Tottenham Hotspur wel een tegentreffer, maar zag zijn ploeg in Londen zegevieren over de manschappen van Martin Jol met 1-2. De overwinning op the Spurs was een goede. Drie dagen terug ergerde Van der Sar zich nog mateloos aan het geleverde spel tegen nummer laatst Sunderland. ManU kwam niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Kreeg deze week zoals verwacht een oproep van Marco van Basten voor zijn keurkorps.

 

Ruud van Nistelrooy (Manchester United) kwam niet tot scoren in de wedstrijd tegen Tottenham Hotspur, maar startte net als tegen Sunderland in de basis bij de club uit Manchester. Afgelopen weekend kwamen de manschappen van Manchester United niet in actie in de Premier League. Van the Man had evenals zijn collega Edwin van der Sar een weekend rust.

Arjen Robben (Chelsea) viel tijdens het FA Cup treffen in de halve finale tegen Liverpool in de 45 – ste minuut in voor Del Horno. De dribbelaar kon echter niet voorkomen dat zijn ploeg de eindstrijd van het toernooi niet wist te bereiken. Op Old Trafford werd met 2-1 verloren. Het verlies was een domper voor de equipe van José Mourinho, maar de plaats in de voorselectie van Oranje zal een pleister op den wonden zijn voor de jonge aanvaller.

 

Jan Kromkamp (Liverpool) kreeg de laatste maanden de nodige kritiek van bondscoach Marco van Basten, maar zit wel bij de voorlopige selectie van Oranje voor het WK in Duitsland. Zag zijn elftal in de halve finale van de FA Cup vanaf de kant zegevieren over Chelsea.

Mario Melchiot (Birmingham City) kreeg geen uitnodiging van Marco van Basten voor het WK in Duitsland. De verdediger zal het WK niet meemaken als speler. Voor Melchiot gloorde er wel wat licht aan de horizon. Zijn ploeg deed goede zaken in haar strijd tegen degradatie. Birmingham won tegen Blackburn Rovers met 2-1. Melchiot kwam in deze partij in de 37 – ste minuut binnen de lijnen voor Pennant.

 

Robin van Persie (Arsenal) stond in de basis bij Arsenal voor de wedstrijd tegen Tottenham Hotspur. De jonge Rotterdammer werd in de 62 – ste minuut vervangen door Thierry Henry. The Gunners verspeelden tegen de naaste concurrent voor de vierde plaats kostbare punten. Het werd 1-1. De oud – Feyenoorder heeft een uitnodiging van Van Basten op zak en zal naar alle waarschijnlijkheid schitteren op het WK in Duitsland.

Edgar Davids (Tottenham Hotspur) sloeg met zijn ploeg een aanval van Arsenal op de vierde plaats af. De middenvelder was erbij vanaf het beginsignaal, maar zag zijn inbreng in de 85 – ste minuut eindigen na zijn tweede gele kaart. Davids behoort eveneens tot de 33 spelers die van de bondscoach van Oranje een uitnodiging hebben ontvangen.

 

Wilfred Bouma (Aston Villa) speelde niet mee in de wedstrijd van vorige week tegen Wigan Athletic. Bouma zag zijn ploeg met 3-2 onderuit gaan in deze wedstrijd. De ex – verdediger van PSV kampte dit seizoen met veel lichamelijk ongemak, maar dit was voor bondscoach Marco van Basten geen reden om hem buiten zijn voorlopige selectie te houden.

Bundesliga

Nigel de Jong (Hamburger SV) ondergaat een operatie aan zijn meniscus en komt dit seizoen niet meer in actie voor zijn club Hamburger SV. Het WK komt mogelijk door deze ingreep ook in gevaar voor de jonge middenvelder. 

Khalid Boulahrouz (Hamburger SV) was de enige Nederlander in de basis bij HSV. Zoals al het gehele seizoen is de positie van Boulahrouz bij de Noord – Duitse club onomstreden. De verdediger zal deze zomer te bewonderen zijn op het WK met het Nederlands elftal. Aan zijn selectie en deelname aan het WK wordt door niemand getwijfeld.

Rafael van der Vaart (Hamburger SV) laat een schroef uit zijn enkel verwijderen en mist daardoor net als ploeggenoot Nigel de Jong de rest van het seizoen voor HSV. Het is afhankelijk van het herstel van de jonge middenvelder of hij deel uit gaat maken van het keurkorps van Oranje. Mits fit zal Van der Vaart deel uitmaken van de selectie van het Nederlands elftal voor het WK. De ex – Ajacied kampte dit seizoen wel met zijn enkel, maar is in een korte tijd onmisbaar geworden voor HSV. 

Roy Makaay (Bayern München) speelde de frustratie van zich af in de wedstrijd tegen FSV Mainz 05. Door twee doelpunten van de Wijchenaar sleepte Bayern een punt uit het vuur tegen de degradatiekandidaat. Makaay maakt geen deel uit de voorselectie van Oranje en kan het WK vergeten. De aanvaller kende een dramatisch seizoen, maar laat de laatste weken zijn klasse weer zien. Voor Van Basten kwam de opleving van Makaay te laat.

Ellery Cairo (Hertha BSC) kwam dit weekend niet in actie voor Hertha BSC. De aanvaller is dit seizoen veelal invaller geweest bij de club uit de Duitse hoofdstad Berlijn. Hij maakt geen deel uit van de voorlopige selectie van bondscoach Marco van Basten.

 

Kevin Hofland (VfL Wolfsburg) is klaar dit seizoen. De verdediger is niet opgeroepen voor het keurkorps van Marco van Basten en kan in alle rust revalideren van zijn liesbreuk.

Primera División

Mark van Bommel (FC Barcelona) Barca hoefde dit weekend niet in actie te komen. Van Bommel is de laatste weken echter wel goed op dreef. Hij heeft in zijn eerste seizoen bij FC Barcelona bewezen een kwaliteitsspeler te zijn. Van Basten kan dan ook niet om de middenvelder heen en zijn plaats in de voorlopige selectie is dan ook verdiend.

Giovanni van Bronckhorst (FC Barcelona) hoefde evenals zijn collega Van Bommel niet in actie te komen. De linksback gaat een mooi seizoen tegemoet. De landstitel is een kwestie van tijd en winst in de Champions League gloort. Een goed WK maakt het sprookje voor Van Bronckhorst compleet.




Aanmelden
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... David de Gea?
superelf Laatste: Superelf Wout Brama, Twents boegbeeld
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <