Resultaten x
Voetballer-X

Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"

Wie denkt dat het leven van een profvoetballer over rozen gaat... Think again. Onze anonieme prof onthult in een serie verhalen zijn meest opmerkelijke ervaringen als profvoetballer in de Nederlandse top. Over kleedkamerwolven, een jaarsalaris van tonnen, sekswerkers en gebruik van alcohol en drugs: geen geheim is veilig. Niets blijft bedekt. Behalve dan zijn naam. Vandaag, van de hand van onze Voetballer X: goede en slechte trainers.
31-10-2018 09:00 door Geert Beckers

Zoals iedere profvoetballer kwam onze anonieme prof er al een hoop tegen: trainers. In alle soorten en maten. Goede trainers en slechte trainers. In de papieren editie van ELF Voetbal vertelt Voetballer X over zijn ervaringen met coaches, de goede en de slechte.

Volgens Voetballer X geeft veelzijdigheid de doorslag. "Tactische kennis is uiteraard een vereiste, ervaring als speler op een hoog niveau helpt. Maar veel bepalender voor de kwaliteit van een trainer is het vermogen om macht en autoriteit uit te stralen. Het vermogen om iedere van de verschillende rollen van een trainer op het juiste moment te spelen. Weten wanneer een leraar gevraagd wordt en wanneer een psycholoog: dat maakt een goede trainer een goede trainer."

"Zelf heb ik vooral respect voor trainers die erin slagen immuun te zijn voor succes en falen. Trainers wier uitstraling en werkwijze constant blijft, ongeacht prestaties op het veld. Ik heb genoeg trainers gezien met een gracieus en stijlvol voorkomen, die veranderen in heuse beulen wanneer de druk oploopt. Vaak zijn zulke trainers niet in staat om een oplossing te vinden voor het probleem en kiezen ze ervoor om paniek, angst en pijn te creëren in de hoop dat dit iets oplost. Dat laatste heb ik trouwens nooit zien gebeuren."

 Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Bayern München en Liverpool zitten PSV dwars in strijd om Sepp van den Berg'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <