Resultaten x

Joachim Andersen: "Ben FC Twente nog steeds dankbaar"

Vier jaar lang speelde hij voor FC Twente. In de zomer van 2017 tekende Joachim Andersen een contract bij UC Sampdoria. In de Italiaanse Serie A draait de 22-jarige centrale verdediger uitstekend. "We willen er alles aan doen om ons te plaatsen voor de Europa League."
18-02-2019 10:00 door Aaron Deckers

Onlangs was hij nog in Enschede te vinden. "Toen ben ik ook bij FC Twente langsgegaan om de mensen bij de club nog eens gedag te zeggen", vertelt Andersen, die zestien interlands voor de Deense nationale Onder 21-ploeg afwerkte, tegenover ELF Voetbal. "Ik ben hen nog steeds heel dankbaar en ik heb daarnaast een mooie tijd gehad in Nederland. Ik probeer ook nu nog altijd de wedstrijden van Twente te volgen, al is dat door mijn eigen speelkalender niet altijd mogelijk."

Hij spreekt nog steeds vloeiend Nederlands. "De taal ben ik nog steeds niet verleerd, maar ik heb dan ook vier jaar in Nederland gewoond." Op de club spreekt hij onze moedertaal met twee ploeggenoten. Edgar Barreto brak Europees door bij NEC, Dennis Praet is international van België. "Het is fijn om bij de club nog steeds in het Nederlands te kunnen spreken. Barreto heeft natuurlijk ook veel ervaring in Nederland en hij geeft mij aanwijzingen hoe ik mijn spel nog kan verbeteren."

Interesse

De Deen pikt de adviezen snel op. In de Italiaanse Serie A bekleedt Andersen een vaste basisplaats en heeft hij zich in de picture van diverse Europese topclubs gespeeld. Tottenham Hotspur en Manchester United zouden interesse hebben. "Iedereen vraagt me op dit moment waar ik naar toe ga. Natuurlijk krijg ik het ook mee dat er grote clubs geïnteresseerd zouden zijn in me en dat is heel mooi om te horen. Echter is het op dit moment niet het moment om te spreken over een nieuwe club. Ik ben trots om voor Sampdoria te spelen en ik wil er alles aan doen om ons te plaatsen voor de Europa League."

In de Europese race morste UC Sampdoria zondag dure punten. Bij Internazionale ging de club uit Genua met 2-1 onderuit. De Belg Radja Nainggolan ontpopte zich tot matchwinner. "Ik ben teleurgesteld over het resultaat tegen Inter. We hadden voor mijn gevoel op zijn minst een gelijkspel verdiend. We hadden hier een punt moeten wegslepen. Dat is ook nodig, want we willen ons plaatsen voor de Europa League." Sampdoria, dat naar de tiende plaats zakte, heeft nog veertien duels om haar Europese doelstelling te bereiken.Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Jasper Cillessen verlaat FC Barcelona voor Valencia of AS Roma'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <