Laatste nieuws
02.40Twente kan voorronde Champions League ruiken na zege op kampioen gelijke spelen
01.50Titelkansen Liverpool krijgen enorme knauw door nederlaag bij Everton in Merseyside Derby
01.15Van Dijk gaat na totale deceptie in op aanstaande komst van Slot naar Liverpool
01.10Wordt PSV vandaag al kampioen? Dit is het eredivisie-programma van speelronde 31
00.35Van 't Schip noemt rode kaart Bergwijn 'niet handig': 'Weet hij dondersgoed'
00.25Excelsior-trainer woedend dat Ajax geen tweede rode kaart kreeg: ‘Weet niet wat de VAR aan het doen was’
00.24Slot op pole position, Van Dijk reageert: 'Kan een Liverpool-coach zijn'
00.08Marten de Roon en scorende Teun Koopmeiners met Atalanta naar Italiaanse bekerfinale
00.07Engelse pers geeft 'langzame' Antony wind van voren: 'Opnieuw gênante vertoning'
00.06Dijkhuizen spuwt gal over Ajax-charge en VAR: "Het is honderd procent rood"

Gisteren

23.59Ten Hag ziet United twee keer incasseren tegen hekkensluiter: 'Onacceptabel'
23.58PSV kan ‘half Europa’ aftroeven in strijd om veelbelovend talent van Gent
23.57'PSV zit met half Europa achter verdedigend 'fenomeen' uit België (16) aan'
23.50Ajax-trainer John van 't Schip had rode kaart Steven Bergwijn ‘absoluut niet verwacht’: ‘Het hield niet over vandaag’
23.49Liverpool tussen woede en berusting: 'Willen we wel kampioen worden?'
23.46Jorrel Hato: "Kan weinig positiefs zeggen over de wedstrijd"
23.42John van ’t Schip is zeer verrast door wissel Brian Brobbey: ‘Het is heel gek’
23.40Derksen en Van der Gijp opperen duo als Slot-opvolgers: 'Beter dan in slangenkuil'
23.38Matchwinner Devyne Rensch: "Ik had liever drie punten gehad"
23.35Van 't Schip bevestigt 'probleem' Brobbey: 'Het is gek, er was niks aan de hand'
23.35Van ’t Schip: 'De fitheid van Brobbey is een probleem, het is gewoon gek'
23.35Ajax ontsnapt na rood Steven Bergwijn op valreep aan beschamende thuisnederlaag tegen Excelsior
23.25Atalanta in blessuretijd langs Fiorentina en naar Italiaanse bekerfinale
23.25Ajax ontsnapt aan verlies tegen Excelsior, Europa League-ticket op de tocht
23.24John van 't Schip: "Natuurlijk zijn we teleurgesteld"
23.21Derksen en V/d Gijp unaniem: dit moet de nieuwe Feyenoord-trainer worden
23.18'Krankzinnig slecht en zielig' Ajax weer onder vuur: 'Het is niet te geloven'
23.15Sprookjeseinde raakt verder uit zicht voor Klopp na zeperd in Merseyside Derby
23.15Barcelona hoeft toch geen nieuwe trainer te zoeken: Xavi blijft
23.15Erik ten Hag en Manchester United ontsnappen aan nieuwe blamage na comeback tegen hekkensluiter
23.11Teun Koopmeiners helpt Atalanta met goal aan plek in finale Coppa Italia
23.10Wéér averij voor Liverpool in titelstrijd: Van Dijk onderuit in Merseyside Derby
23.10Kylian Mbappé steelt de show met heerlijke panna, PSG zet grote stap richting landstitel
23.10Twente rekent af met Almere City en blijft op koers naar Champions League-voorronde
23.07Liverpool verliest bij stadgenoot Everton en raakt achterop in titelstrijd
Resultaten x
ballenmeisje

Het ballenmeisje: Roberta Pedrelli

In Italië zit de frustratie nog steeds diep. Erg diep. De Squadra Azzurra ontbreekt op het WK in Rusland, waardoor voetbalminnend Italië voor de televisie moet plaatsnemen om een favoriet te zoeken. Wij keken rond in het Land van de Laars op zoek naar een ballenmeisje. Die vonden we in Rome. Deze week in de spotlights... Roberto Pedrelli.
25-06-2018 11:00 door Redactie ELF Voetbal

In eigen land al langer bekend, maar mondiaal sinds begin april eveneens een beroemde verschijning. De Italiaanse tv-presentatrice slash model stak haar blijdschap na de sensationele stunt van AS Roma tegen FC Barcelona in de kwartfinale van de Champions League niet onder stoelen of banken. Nadat de 4-1 uitnederlaag in eigen huis volledig was omgebogen in een 3-0 overwinning, maakte ze een weddenschap waar.

Zo verscheen ze schaarsgekleed op haar social media. Met enkel een topje en een kort broekje aan vermaakte ze haar volgers. Leuke foto's, die mondiaal werden gedeeld en haar in de hele wereld op de kaart zette. Een droom die haar carrière, die tien jaar geleden begon, een nieuwe boost gaf. Toen poseerde ze in gewaagde poses in enkele glossy magazine.

In thuisland Italië maakte de voetbalwereld zeven jaar geleden voor het eerst kennis met haar. Ze fungeert sindsdien als co-host in het programma TeleRoma 56, waardoor ze elke vrijdagavond vanuit het Olympische Stadion van Rome haar inbreng heeft. "Voor mij kwam een droom uit. AS Roma is mijn club. Mijn vader was al fan van Bruno Conti, Giuseppe Giannini en Rudi Völler en zat wekelijks in het stadion. Dat werden ook mijn idolen. Ook ging ik wel eens met hem mee naar de trainingen."

Haar carrière op het beeldscherm startte ze in enkele kleine films. Ze speelde een rolletje in een aflevering van Piazza Grande naast hoofdrolspeler Giancarlo Magalli. Dat ging haar goed af. Daarna speelde ze ook in de film Beata Ignoranza en Stai Lontana Da Me. Beiden met een succesvol verloop. "Ik vond de televisie het ideale podium om mijn echtheid te tonen. Dat denk ik nu nog steeds. Maar ik geniet ook van het idee om deel uit te maken van een liveprogramma. Improviseren en werken zonder autocue is een mooie uitdaging."

Dom is Pedrelli, geboren op 8 juni 1980 om 1.25 uur in Rome, zeker niet. Pedrelli rondde haar Hogeschool met goed gevolg af. De Italiaanse, die op negenjarige leeftijd naar Trigoria verhuisde, bezit het diploma Linguistic. Anderhalf jaar geleden behaalde ze naast een certificaat ook haar diploma op de Academie van kunstenaars in Rome. "Op korte termijn hoop ik eveneens mijn graad in vreemde talen en literatuur binnen te hebben. Daarvoor wil ik mijn steun van moeder Hermes niet onbesproken laten. Ik ben haar veel schuldig."

Om haar publiciteit te laten groeien, nam ze deel aan de videoschetsen van Serie Romanista, die miljoenen meningen van inwoners van de Italiaanse hoofdstad heeft verzameld. "Het was een ongewone, nieuwsgierige en interessante manier om in contact te komen met mensen. Ik denk dat dit mijzelf in mijn meest komische, eenvoudige stijl aan het publiek heeft gepresenteerd."

Haar intrede in de voetbalwereld had ze ook te danken aan haar liefdesrelatie met Mancini, de Braziliaanse middenvelder die toentertijd voor AS Roma speelde. "Als voetballiefhebber bezocht ik ook andere wedstrijden. Maar altijd als fan van de Gaillorossi. Ik herinner me nog dat ik Lazio Roma - Hellas Verona bezocht met mijn geel-rode sjaal. Die hield ik maar verborgen onder mijn trui uit gevaar voor lynchpraktijken."

Wat is haar hoogtepunt op voetbalgebied tot nu toe? "Toen mijn vader me voorstelde aan Bruno Conti. Heviger heeft mijn hart nooit meer geklopt. Ik was negen jaar oud. Dat moment vergeet ik nooit meer." Nu neemt ze haar eigen kroost ook regelmatig mee naar het stadion. "Mijn zoon Daniele is nu bijna elf jaar. Zo vaak mogelijk neem ik hem mee. Mijn dochter gaat af en toe mee." Volgens verhalen is ze een graag geziene moeder op school. "Ik breng haar elke ochtend om acht uur weg. Ik trek dan altijd de outfit aan waar ik me op dat moment het lekkerst in voel."

Heeft ze nog dromen op mediagebied? "Ik zou nog graag eens in een film over de Italiaanse Gomorra spelen. Dat lijkt me erg gaaf." Ze staat er ook om bekend op social media haar mening niet te verbloemen. "Als iemand een reactie plaatst, vind ik het vanzelfsprekend dat ik reageer. Waarom zou ik me daar anders voor doen als wie ik ben."

Op haar Instagram post ze sowieso ook enorm veel foto's. De laatste tijd veelal in bikini. Op het fotomedium telt ze ruim 46.400 volgers. Bong! Op haar website www.robertapedrelli.com zijn ook diverse foto's te zien en krantenartikelen. Al is ze daar de laatste tijd niet erg fanatiek meer met actualiseren. Haar populariteit zal ongetwijfeld nog groeien, nu ze een ware bikiniserie heeft uitgegooid op haar Instagram-account. Wij vinden dat niet erg.




Aanmelden
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... David de Gea?
superelf Laatste: Superelf Wout Brama, Twents boegbeeld
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <