Resultaten x
binnenland

Interview Sven Blummel: “Het niveau ziet er prima uit”

In Den Bosch werd de droom een nachtmerrie. Een goede kans op promotie voor FC Den Bosch ging in rook op. De pogingen van Kakhi Jordania om  de club over te nemen zijn gestrand, waardoor het geld in De Vliert op is. Zoals vanouds, bijna. Het ambitiepatroon in de Brabantse hoofdstad is giswerk. Het zal hoe dan ook zonder Sven Blummel moeten gebeuren, de aanvaller vertrok naar Denemarken. ELF Voetbal belde naar Kopenhagen!

17-08-2019 21:00 door Jan Willem Spaans

Nieuwe omgeving

“Ik verblijf in een hotel, totdat ze een appartement voor me hebben gevonden. Ik zit nu vlakbij de stad, dus dat is ideaal”, aldus de buitenspeler over zijn eerste dagen bij Fremad Amager, actief op het tweede niveau in Denemarken. Hoe komt Blummel daar terecht? “Mijn zaakwaarnemer Fred van der Hoorn heeft me op de hoogte gebracht. We hebben erover nagedacht en besloten om dat te doen. Zo’n avontuur leek me ook wel eens leuk.” Omdat Blummel nog een doorlopend contract had in Nederland, kon Den Bosch bovendien een transfersom opstrijken. Speelde dat mee? “Misschien wel ja, ik denk dat Den Bosch het geld goed kan gebruiken, je hoort wel dat er misschien nog meer jongens gaan vertrekken. Ze konden voor mij nog iets vangen, dus dat helpt de club ook.”  

In Denemarken krijgt Blummel te maken met Olof Mellberg. Volgens van de Premier League zien een stoere Viking van Aston Villa voor zich, eentje die op gezette tijden finaal uit zijn vel sprong. De Zweedse verdediger miste tevens de beslissende strafschop tegen Oranje op Euro 2004. Is de trainer nog steeds zo’n wilde? “Ik heb hem al ontmoet. Het is een hele fijne gast, rustig ook. Als het over voetbal gaan is wel een pittige. Zijn baard heeft hij ook nog, maar da’s niks voor mij. Dat duurt dan wel even, haha. Verder heb je Markus Bay nog, een jongen die bij Jong Ajax heeft gespeeld, maar we hebben in Nederland niet tegen elkaar gespeeld.”

Afscheid van Den Bosch

Hoe ziet Blummel het niveau voor zich? “Ik heb zondag de wedstrijd gezien. Het niveau ziet er prima uit, maar ik heb zelf nog geen wedstrijd gespeeld. Op trainingen gaat het gewoon snel, ik denk dat het vergelijkbaar is met het tweede niveau in Nederland. Qua stadions is het hier wel minder. Op het hoogste niveau zijn het dan weer alleen maar grote stadions, maar op het tweede niveau is het vrij klein. We hebben één grote tribune en aan twee andere kanten kun je staan. Er zit een soort sportpark omheen en het veld is prima. Heel anders dan in Den Bosch, kan ik wel zeggen.”

Wie trouwens denkt dat Blummel ergens in de middle of nowhere is beland, zit er flink naast. Fremad Amager speelt de thuiswedstrijden binnen de stadsmuren van Kopenhagen, misschien wel de hipste stad van Europa op het moment. Verwacht niet dat deze modelprof (opgeleid tot beveiliger bovendien) zich iedere avond in het oude centrum gaat ophouden, maar hij kan vrienden en familie gerust rondleiden. “Mijn ouders en zaakwaarnemer waren al mee. Mijn oom en tante komen toevallig als ik jarig ben. Dat hadden ze al geboekt voordat ze wisten dat ik hierheen ging.” Toeval kan maar mooi zijn. “Ze hebben me het vertrouwen gegeven om deze stap te zetten. Ook op afstand blijven ze me volgen, terwijl ik me hier verder wil ontwikkelen.”

Tot slot wil hij graag nog iets kwijt richting de Bossche aanhang. “Ik heb bij Den Bosch twee hele mooie jaren gehad, zowel persoonlijk als met de club. Ik heb met iedereen een hele goede band opgebouwd, inclusief de supporters. Ik wil ze allemaal bedanken, iedereen die met FC Den Bosch te maken heeft. Ik zal ze gaan missen met heel mijn hart, met name de steun van de M-side waarvan ik elke wedstrijd heb genoten. In december kom ik terug naar de Vliert, maar deze uitdaging wilde ik aangaan.” Was gesproken: Sven Blummel.

Nu in de winkelAanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Bilal Basacikoglu gesignaleerd bij Trabzonspor'
jukebox Laatste: Zo verging het de vorige aankopen van Feyenoord uit Zuid-Amerika
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <