Resultaten x
binnenland

Interview Fabian Korporaal: "We willen dominant voetbal laten zien"

Fabian Korporaal (21) is een van de opvallende spelers van Tweede Divisie-nieuwkomer ASWH. We spraken hem aan de vooravond van de competitiestart. De middenvelder beseft dat ASWH degradatiekandidaat nummer één is, maar is tegelijkertijd vol vertrouwen over de komende voetbaljaargang. “We gaan ons zeker niet ingraven.”

24-08-2019 14:31 door Tim Beck

Met Rogier Veenstra staat er dit seizoen een nieuwe trainer aan het roer bij ASWH. Met zijn 31 jaar is de ex-speler van NAC Breda en Excelsior zelfs jonger dan sommige selectiespelers. Korporaal is echter vol lof over de ambitieuze oefenmeester. “Het was wel even wennen aan het begin zo’n jonge trainer voor de groep, maar iedereen staat er positief in. Hij heeft superleuke trainingsvormen en wil dominant voetbal laten zien. Ook tegen Spakenburg dit weekend. We gaan van onze eigen kracht uit.”

Volgens Korporaal is het de manier voor ASWH om fris voor de dag te komen in de Tweede Divisie. “Als kenners gevraagd wordt wie eruit vliegt aan het eind van het jaar, dan zullen negen van de tien mensen ASWH als eerste opschrijven. De verwachtingen zijn laag, maar aan ons om te laten zien dat we kunnen verrassen. Het is ook niet gek, want vorig jaar schommelden we de eerste twee periodes rond de twaalfde plaats in de Derde Divisie. Uiteindelijk werden we zevende, maar wonnen we de laatste periode tot ieders verbazing en zijn we vervolgens ook nog gepromoveerd.”

Feest na de promotie

ASWH is sinds midden juli weer in training en heeft al de nodige oefenwedstrijden achter de rug. “Wisselvallig”, vertelt Korporaal over de voorbereiding. Een goede wedstrijd tegen de profs van FC Dordrecht werd opgevolgd door een nederlaag tegen OJC Rosmalen. “De laatste twee wedstrijden wonnen we wel, dus wat dat betreft gaan we met een goed gevoel de competitie in. Ik heb al een jaar ervaring in de Tweede Divisie met Jong FC Twente. Ik ben verder in mijn ontwikkeling dan toen, maar ik vind het moeilijk om te zeggen wat ik van mezelf kan verwachten. Ik wil gewoon lekker voetballen.”

1997-lichting

Naast het voetbal werkt Korporaal als accountmanager bij Voetbaljournaal en volgt hij een thuisstudie Ondernemerschap. “Het bedrijf achter Voetbaljournaal maakt onder meer regionale voetbalkranten, presentatiegidsen en wedstrijdboekjes. Ik bel met bedrijven of ze daarin willen adverteren. Ik werk er nu zo’n acht maanden en dat bevalt goed. Het is deeltijd, omdat ik de rest van mijn tijd besteed aan studeren. Ik hoop over anderhalf jaar klaar te zijn met mijn studie.”

Namens Jong FC Twente

Korporaal doorliep de gehele jeugdopleiding van Feyenoord, maar kon de stap naar de eerste selectie uiteindelijk niet zetten. Via FC Twente en NEC belandde hij vorig jaar bij ASWH. “Achteraf moet ik zo eerlijk zijn dat ik gewoon niet goed genoeg ben voor de profwereld. Bij Jong FC Twente draaide ik wel een goed seizoen, maar toen ging mijn trainer Paul Bosvelt na een jaar weg en werd er een Zweedse speler voor mijn positie aangetrokken. NEC was vervolgens geen goede keuze en toen dacht ik: ik ben jong en wil gewoon lekker voetballen. ASWH wilde me al toen ik nog bij Feyenoord zat, dus dat voelde direct heel goed.”

Bij Feyenoord maakte Korporaal deel uit van de 1997-lichting, waar Steven van der Hoeven namens Hard Gras een boek over schreef. Op Varkenoord werd de lichting hoog aangeschreven, maar geen speler wist écht door te breken in Rotterdam. “Destijds was het gewoon een hele goede lichting, maar het kan gek lopen. Ik speelde jarenlang met Jari Schuurman, die in de B1 de gouden schoen won en doorgeschoven werd naar Jong Feyenoord. Hij speelt nu bij FC Dordrecht. Of Marlon Slabbekoorn. Hij was het toptalent, maar speelt nu bij Zwaluwen. Van die ploeg voetballen alleen Calvin Verdonk, Gustavo Hamer en Mo El Hankouri momenteel in de Eredivisie.”

Nu in de winkelAanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Bilal Basacikoglu gesignaleerd bij Trabzonspor'
jukebox Laatste: Zo verging het de vorige aankopen van Feyenoord uit Zuid-Amerika
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <