Resultaten x
binnenland

Ploegen door de polder met Lucas Woudenberg

Hoewel voetbal altijd zijn sport zal blijven, is sc Heerenveen-verdediger Lucas Woudenberg (25) ook verknocht aan de fiets. Hij is niet vies van een uitdagend rondje door de polder, terwijl hij tijdens de Tour de France ook rustig een middagje bankhangend kan doorbrengen. ELF Voetbalzocht hem op en fietste een stuk met hem over Friese wegen.

04-09-2019 10:31 door Tim Beck

De dag voor het interview hebben we met Woudenberg afgesproken dat we na de ochtendtraining richting zijn huis gaan om daar onze Grand Départ te beleven. Bij binnenkomst in zijn huis onder de rook van het Abe Lenstra-stadion staat zijn Specialized-racefiets al te pronken in de huiskamer. “Het is mijn droomfiets”, vertelt hij terwijl hij zich ondertussen omkleedt voor een rondje van zo’n twintig kilometer. Woudenberg heeft zich het wielerjargon eigen gemaakt, want hij spreekt over ‘gesoigneerd’ voor de dag komen. Oftewel, hij wil er verzorgd uitzien op de fiets. Voor deze gelegenheid draagt hij een zwart wielershirt, een zwarte helm en daaronder eveneens zwarte wielerschoentjes.

De wielerschoentjes zijn op maat gemaakt voor de pedalen van zijn racefiets, die leunt tegen de houten eettafel. Daarop ligt de biografie van ex-profwielrenner Stef Clement. Het moge duidelijk zijn dat Woudenberg zowel actief als passief interesse heeft in de wielersport. “Aan het boek van Clement moet ik nog beginnen. Ik ben eigenlijk niet zo’n lezer, maar op vakantie vind ik het wel leuk om een autobiografie te lezen. Van voetballers, maar ook zeker van wielrenners. Afgelopen zomer heb ik die van Peter Sagan gelezen en in het verleden die van Lance Armstrong. Dat bleek alleen minder waar te zijn dan in het boek werd beschreven.”

Zoals een goede herder zijn schapen met liefde verzorgt, zo gaat Woudenberg uiterst zorgzaam om met zijn racefiets. Hij spreekt met trots over zijn Specialized S-Works Tarmac. S-Works is ook de toplijn van Specialized waarop drievoudig-wereldkampioen Peter Sagan fietst. Woudenberg is fan van de excentrieke Slowaak, maar kan nog meer genieten van Deceuninck-Quick Step, het Belgische team dat winnen tot primaire levensbehoefte heeft gepromoveerd. “Ik vind Specialized het mooiste merk dat er is en Quick-Step rijdt daar ook op. Zij hebben alleen maar toppers met onder andere Julian Alaphilippe en in het verleden Niki Terpstra. Ze noemen zich daarnaast The Wolfpack. Dat klinkt gewoon geweldig.”

Lees de hele reportage met Lucas Woudenberg in ELF Voetbal #9. Daarin ook onder meer een openhartig interview met Steven Pienaar, een kennismaking met Ajax-middenvelder Razvan Marin, een exclusief gesprek met Andres Guardado, Douglas over zijn Enschede, de verschillende gezichten van Willem II-aanvaller Mats Köhlert en Mart van den Heuvel over zijn werk bij PSV.

Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Interesse voor Feyenoord-talent Touré vanuit binnen- en buitenland'
jukebox Laatste: Zo verging het de vorige aankopen van Feyenoord uit Zuid-Amerika
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <