Resultaten x
ELF Voetbal Leespakket


Kan jij ook geen genoeg krijgen van onze tijdloze special edities?

Nu extra voordelig als pakket te koop inclusief gratis verzending! 

Word abonnee van ELF Voetbal

 

- Ontvang maandelijks het leukste voetbalblad van Nederland 

- Kies daarnaast direct jouw favoriete welkomstgeschenk!

binnenland

Interview Juan Familia Castillo: "Ajax beste podium om me te bewijzen"

Maandagmiddag meldt Juan Familia Castillo zich voor zijn tweede training op Sportpark De Toekomst van Ajax. De negentienjarige linksback werd op de valreep door Ajax teruggehaald van Chelsea. "Ajax vormt een beter podium voor mij om me te ontwikkelen."

09-09-2019 11:00 door Sander Berends

Tot de zomer van 2016 was de jeugdinternational al actief voor Ajax. Toen tekende de Amsterdammer een contract bij de Engelse grootmacht Chelsea. Zijn verbintenis in Londen liep afgelopen zomer af, maar Familia Castillo verlengde in de zomer alsnog zijn overeenkomst met opnieuw drie jaar. Twee weken geleden werd hij door Chelsea verhuurd aan Ajax, met een optie tot koop. "Ik was niet verrast dat Ajax kwam", vertelt Familia Castillo tegenover ELF Voetbal.

"De interesse was er al langer. Ajax voelt voor mij vertrouwd. Ik heb er zeven jaar gespeeld. Ik legde beide situaties naast elkaar neer. De nieuwe manager Frank Lampard heeft bij Chelsea aangegeven dat hij de eigen jeugd meer kansen wil geven. Iets waar Ajax ook om bekend staat. Beide situaties waren voor mijn gevoel gelijk. Als ik dan de keuze mag maken, is dat niet moeilijk: Ajax. Dat podium is aantrekkelijker om te bewijzen. Toen ze zich officieel meldden, hoefde ik niet twee keer na te denken."

Champions League

Familia Castillo sluit aan bij Jong Ajax. "Het is aan mij om me te laten zien. Me te bewijzen dat ik een plekje in het eerste elftal verdien. Ik moet mijn best doen. Mijn doel? Ik droom ervan om dit seizoen mijn debuut in het eerste elftal te maken." Ajax is in de groepsfase van de Champions League ingedeeld met Chelsea, de club waar Familia Castillo officieel eigendom van is. "Of ik ingeschreven sta voor de Champions League, weet ik niet. Maar het is een prachtige loting. Ik heb echt zin in die wedstrijden. Als ik niet bij de selectie zit, ga ik zeker in het stadion kijken."

Hij is gehaald voor de hele linkerflank. "Ik kan overal spelen. Ook op tien is een goede optie. Ik merk wel waar de trainer me nodig heeft." Zondag speelde Familia Castillo namens Nederland Onder 20 als linksback tegen de leeftijdsgenoten van Duitsland. Halverwege de tweede helft ging hij naar de kant. "Ik had buikpijn. In de rust gaf ik dat al aan bij de bondscoach (Bert Konterman, red.). Het is jammer dat we de wedstrijd daarna weggeven. We kregen kansen voldoende om het voor die tijd te beslissen. Nu verliezen we met 1-2, maar Duitsland heeft een goede ploeg. Het is en blijft de top van de wereld."

Cobham

Donderdag speelde hij met Oranje in Shrewsbury tegen Engeland. "Daar kwam ik nog enkele ploeggenoten tegen. Niet mijn persoonlijke tegenstander. Ze stonden op een andere plek. Dat was leuk. Mijn moeder en zusje blijven voorlopig in Cobham, dichtbij het trainingscomplex van Chelsea, wonen. Ik zoek nu een appartement in Amsterdam. Hopelijk lukt dat zo snel mogelijk. Dan kan ik me mooi helemaal op het voetbal richten. Ik ben blij dat ik weer terug ben bij mijn oude club."
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Sampdoria heeft interesse in talent sc Heerenveen'
jukebox Laatste: De Jukebox: Michael Chacón (FC Emmen)
superelf Laatste: Superelf Romano Denneboom: Van Gentenaar via El Ahmadi naar Elia
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <