Resultaten x
binnenland

FIFA Talk Extra: Eredivisie-pareltjes voor jouw FIFA 20 FUT starterteam (deel 2)

In het begin van FIFA Ultimate Team zul je niet omkomen in munten. Het is dan ook slim jouw starterteam te vullen met overpowered spelers met een iets lagere rating. Betaalbaar, maar goed! De Eredivisie is een interessante en goedkope vijver om uit te vissen. En deze pareltjes kunnen niet in jouw team ontbreken. Hieronder volgen de middenvelders en aanvallers. Verdediging gemist? Check dan de voorgaande FIFA Talk Extra!

11-09-2019 17:00 door Martijn Ruijter

Centrale middenvelders

Op het middenveld komen goedkope, overpowered spelers altijd iets tekort. Anders zouden ze immers niet zo goedkoop zijn. Het is zaak om verdedigend gezien spelers te vinden die overall prima scoren en aanvallend spelers die goed kunnen dribbelen. Qua controlerende middenvelders zijn zodoende Fredrik Midtsjo, Érick Gutiérrez, Jorrit Hendrix, Teun Koopmeiners, Razvan Marin en Pablo Rosario stuk voor stuk uitstekende opties.

Wil je iets meer aanvallende impulsen dan springen Gutiérrez en Marin erbovenuit; verdedigend valt van de overgebleven spelers alleen Midtsjo enigszins buiten de boot. Vooral Teun Koopmeiners wordt vermoedelijk een pareltje: 68 pace, 67 schieten, 74 passing, 71 dribbelen, 74 verdedigen en 76 fysiek. Rosario heeft wat meer fysiek (80), maar legt het dan weer af qua passing (68).

Als de prijs van zilveren spelers meevalt dan kunnen Leroy Fer en Renato Tapia ook beestachtig goede opties zijn. Gezien de overvloed aan gouden controleurs kun je deze zilveren jongens echter beter links laten liggen.

Er zijn weinig écht goede aanvallende opties op het middenveld. Razvan Marin kan als allround middenvelder met een goed schot prima een aanvallende rol op zich nemen. Hij mist echter snelheid. Dit geldt ook voor Gastón Pereiro. Zakaria Labyad is samen met Érick Gutiérrez de beste goedkope aanvallende middenvelder.

Tot slot willen we er twee Ajacieden uitlichten: Donny van de Beek en Daley Blind. Donny van de Beek kan als 81-rated speler wellicht dé speler zijn die je als eerste in je team moet plaatsen. Doordat zoveel mensen dit waarschijnlijk denken en de Eredivisie een populaire startercompetitie zal zijn, kan Van de Beek alsnog een dure speler worden. Zijn kaart is op het eerste oog uitstekend en hij kan zonder problemen alle rollen op het middenveld vervullen.

Daley Blind heeft een rating van 83 en wordt in het begin van FIFA 20 een iets duurdere speler. Zijn pace van 54, in combinatie met een fysiek van 74 en geringe lengte, zorgt er daarentegen voor dat die prijs snel daalt. Blind kan een geweldige controleur zijn in het begin van het spel. Zeker als FIFA 20 inderdaad, zoals de geruchten doen vermoeden, meer een voetbalspel is dan een fysiek spel.

Rechtsbuiten

Steven Bergwijn is met afstand de beste rechterflankspeler van de Eredivisie in FIFA 20. Steven Berghuis mist fysiek en snelheid en Calvin Stengs is met 62 schieten compleet onbruikbaar. Blijkt Bergwijn duur te zijn, dan kun je wellicht investeren in Oussama Tannane of Gyrano Kerk. Zij hebben helaas allebei flinke nadelen, buiten het feit dat het zilveren kaarten zijn.

Tannane heeft uitstekende stats op zijn kaart (74 schieten, 74 dribbelen en 70 fysiek), maar heeft ‘slechts’ 80 pace. Aangezien hij een zeldzame zilveren speler is en je dus veel voor hem betaalt, was minstens 85 pace gewenst. Gyrano Kerk heeft dit met 93 pace ruimschoots. Zijn grootste nadeel is het feit dat hij voor FC Utrecht speelt en buitenspelers van FC Utrecht bijzonder gewild zullen zijn. Afgelopen seizoen was er namelijk een Squad Building Challenge van FC Utrecht waarbij men buitenspelers moest inleveren. Klein probleempje: die had FC Utrecht op dat moment niet!

Een topfavoriet voor de rechtsbuitenpositie in de Eredivisie is er niet echt. Het wordt vooral hopen dat de prijs van Steven Bergwijn meevalt. Anders zul je genoegen moeten nemen met een pace van minder dan 80 (Berghuis) of alsnog hoge kosten voor een zilveren ster (Tannane of Kerk).

Spits

In de spitspositie is de keuze vrij simpel. Donyell Malen torent boven de andere opties uit. Een prima rating van 76 met 91 pace, 79 dribbelen en een acceptabele 73 schieten én 72 fysiek. De kaart van Malen doet enorm denken aan die van Marcus Rashford enkele jaren terug.

Kies je om wonderbaarlijke redenen niet voor Malen, dan zijn Nicolai Jorgensen, Sam Lammers, Jean-Christophe Bahebeck en Myron Boadu de beste spelers. Adrián Dalmau zou ook tot deze lijst behoren als zijn fysiek niet zo ontzettend laag was (58). Nicolai Jorgensen is de goedkoopste optie, daar hij de enige gouden speler is. Lammers en Bahebeck zijn, Jorgensen niet meegerekend, allround het beste. Zij missen allen echter de pace die Myron Boadu wel heeft. Maar: als je voor Boadu wilt gaan, kun je net zo goed voor de beduidend betere Malen kiezen. Het wordt hoe dan ook een feest als een van die twee snelle jongens een in-formkaart krijgt.

Linksbuiten

Zilveren spelers zijn overbodig op linksbuiten, want er zijn vier gouden kanshebbers. Quincy Promes is de duurste (maar ook de beste) speler. Vorig jaar was hij aan het begin van FIFA meer dan veertigduizend muntjes, dus hem moet je waarschijnlijk even vermijden in FIFA 20.

David Neres en Bruma zijn verassend gelijkwaardig qua statistieken als je bedenkt dat Neres drie ratings hoger is. Alleen in dribbelen is de Ajacied beduidend beter (87 om 83), maar dit maakt Bruma weer goed in pace (90 om 87). Wie van hen de beste optie is hangt dus echt af van persoonlijke voorkeur, al zal Bruma waarschijnlijk iets goedkoper en dus interessanter zijn.

De laatste linksbuiten die we willen uitlichten is Oussama Idrissi. Hij heeft allround een prima kaart en blijft alleen in pace en dribbelen wat achter bij Neres en Bruma.

Het ELF starterteam

Door FIFA 20 Ultimate Team aan de start te grinden, hopen we ongeveer vijftien- tot twintigduizend muntjes binnen te harken. In dat geval moet het volgende starterteam zeker mogelijk zijn. Weet jij al hoe die van jou er uit zal zien? Laat het weten op onze Facebook- of Twitterpagina!

Doel: Unnerstall

Verdediging: Dumfries, Álvarez, Martínez, Haps

Middenveld: Koopmeiners, Van de Beek, Blind

Aanval: Bergwijn, Malen, Neres

Startformatie: 4-3-3

In-game: 4-2-3-1, 4-1-2-1-2 (met Bergwijn op ‘10’) of 3-5-2 (met Blind centraal achterin en de backs op de flank)

Nu in de winkelAanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'ADO Den Haag-talent op radar buitenlandse clubs'
jukebox Laatste: Zo verging het de vorige aankopen van Feyenoord uit Zuid-Amerika
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <