Resultaten x
binnenland

Wie pikt de transfervrije Piet Velthuizen nog op?

Piet Velthuizen en Willem II hebben besloten niet met elkaar in zee te gaan. De 32-jarige doelman trainde al enige tijd mee met de Tilburgse Eredivisionist, maar krijgt geen contract in het Koning Willem II Stadion. Zodoende is de goalie transfervrij op te halen.

10-09-2019 16:00 door Bob van Dijk

Vitesse

Jarenlang was Velthuizen een vaste waarde in het elftal van Vitesse. Tussen 2006 en 2010 speelde hij liefst 113 officiële wedstrijden voor de Arnhemmers. Na een mislukt avontuur bij het Spaanse Hércules CF keerde hij in de zomer van 2011 terug in het GelreDome. In vijf jaar tijd was hij goed voor 241 duels, maar tijdens seizoen 2014/15 verloor hij zijn basisplaats aan concurrent Eloy Room. Daarom besloot de geboren Nijmegenaar te vertrekken bij Vitesse en koos hij andermaal voor het buitenland.

Israël & Cyprus

Na tien seizoenen in de Eredivisie ging Velthuizen aan de slag bij Hapoel Haifa in Israël. Hij tekende in de zomer van 2016 een contract voor een seizoen en maakte dat voetbaljaar uiteindelijk vol. Velthuizen kwam twaalf keer in actie namens De Haaien, die hij na een seizoen weer achter zich liet. De eenmalig Oranje-international pakte zijn spullen en vertrok naar Cyprus. Daar ging hij spelen bij Omonia Nicosia, waar hij tijdens seizoen 2017/18 negen keer in actie mocht komen.


Eredivisie

Vorig jaar keerde Velthuizen weer terug op de Nederlandse velden. Hij ging aan de slag bij AZ, waar hij werd herenigd met John van den Brom. De trainer en speler kenden elkaar nog uit hun gezamenlijke periode bij Vitesse. Afgelopen seizoen kwam Velthuizen echter niet in actie namens de Alkmaarders. Hij zat vooral op de reservebank, terwijl eerste doelman Marco Bizot onder de lat stond. Nadat concurrent Rody de Boer weer fit bleek na een blessure kwam er voor Velthuizen een einde aan zijn periode in het AFAS Stadion.

Transfervrij

De afgelopen maanden was de goalie op het trainingsveld van Willem II te vinden. In Tilburg kreeg hij de kans om fit te blijven tijdens de zomerstop. Maandag maakten De Tricolores echter bekend dat beide partijen niet met elkaar verder zullen gaan. "Ik ben Willem II dankbaar dat ik zo'n tweeënhalve maand mee heb kunnen trainen, waardoor ik weer fit ben. Ik hoop dat ik snel een nieuwe club vind en wens Willem II veel succes voor dit seizoen", laat Velthuizen weten op de website van de Brabantse club.

 

Nu in de winkelAanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'ADO Den Haag-talent op radar buitenlandse clubs'
jukebox Laatste: Zo verging het de vorige aankopen van Feyenoord uit Zuid-Amerika
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <