Resultaten x
binnenland

Het bijzondere beleid van Valencia-eigenaar Peter Lim

Bij Ajax-opponent Valencia is de vlam in de pan, nu eigenaar Lim heeft besloten trainer Marcelino en waarschijnlijk ook technisch directeur Mateu Alemany op straat te zetten. Een opvallend besluit, maar niet ongewoon voor de Singaporese miljardair.

11-09-2019 16:18 door Martijn Ruijter

Onder Marcelino behaalde Valencia tweemaal de vierde plek in LaLiga. Het waren welkome resultaten na twee jaren buiten de top tien voor de Spaanse subtopper. Bovendien behaalde Valencia afgelopen seizoen de halve finale van de Europa League en wist het de Copa del Rey te winnen, na een halve finaleplek het jaar ervoor. Een matige seizoenstart dit seizoen lijkt dan toch niet voldoende reden om Marcelino op straat te zetten.

Hetzelfde kan niet gezegd worden van technisch directeur Alemany. In de tweeënhalf jaar tijd dat hij bij Valencia zit, heeft Alemany een negatief transferbalans van ongeveer 135 miljoen euro. Dat heeft er enerzijds voor gezorgd dat Valencia een uitstekende selectie heeft, maar anderzijds moest er een constructie bedacht worden bij de ruildeal tussen Jasper Cillessen en Neto, zodat Valencia kon voldoen aan de Financial Fair Play-regels. Hoe dan ook zou voor zowel Marcelino als Alemany gelden dat een intern conflict ten grondslag ligt aan de (naderende) breuk.

Mourinho

Dat eigenaar Peter Lim keihard kan zijn, blijkt uit een gerucht uit 2018. José Mourinho sprak destijds van een ‘manhunt’ in de media om hem ontslagen te zien worden bij Manchester United. Een vertrouweling van Mourinho wees in de media Peter Lim, overigens ook mede-eigenaar van Engelse voetbalclub Salford City, aan als aanstichter. Lim zou namelijk United willen kopen en met Mourinho als trainer werd dat een moeilijker verhaal.

Of dit gerucht op waarheid berust valt te bezien, aangezien Mourinho enkele maanden later Lim juist verdedigde tegenover de media. Manchester United nam het op tegen Valencia in de Champions League en op dat moment vielen de resultaten van Valencia tegen. Mourinho gaf aan dat professionals als Lim meer geven om hun club, in de geval Valencia dus, dan de supporters. De supporters wezen op hun beurt namelijk Lim aan als zondebok voor de slechte resultaten. Trainer Marcelino werd gespaard. Dat het ontslag van de trainer niet goed gaat vallen bij de achterban ligt dan ook zeker in de lijn der verwachting.  

Nu in de winkelAanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'ADO Den Haag-talent op radar buitenlandse clubs'
jukebox Laatste: Zo verging het de vorige aankopen van Feyenoord uit Zuid-Amerika
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <