Resultaten x
#stay-at-home

Tijden van crisis vragen om crisismaatregelen. Voor wie de deur niet meer uit durft of mag: ELF Voetbal is vanaf nu ook per editie online te bestellen. Of, speciaal voor de thuisblijvers, gebundeld in een speciaal stay-at-home-pakket.

Bestaande uit 
- ELF Voetbal 90's Special 
- ELF Voetbal Cult Special 
- ELF Voetbal Clubiconen Special 

binnenland

Will Grigg: de grootste cultheld die niet mocht spelen

Wanneer het eerste fluitsignaal klinkt van Benoît Bastien, dienstdoende scheidsrechter bij Nederland tegen Noord-Ierland, zal Will Grigg vol spanning op de bank zitten te kijken. Op de bank bij Will Grigg thuis welteverstaan, want de Noord-Ierse cultheld speelt al enige tijd geen rol van betekenis meer bij het nationale elftal. Wat doet de ster van het EK 2016 nu eigenlijk?

09-10-2019 14:37 door Martijn Ruijter

Eerst terug naar toen. Het woord anticlimax is zelden zo’n goede omschrijving geweest als voor Will Grigg's EK 2016. De Noord-Ierse fans waren de sfeermakers van het toernooi en het Will Grigg’s on fire-liedje werd een wereldwijde hype. Noord-Ierland wist daarnaast boven verwachting te presteren op het EK. En als klap op de vuurpijl rouleerde bondscoach Michael O’Neill regelmatig met zijn elftal. Alles bouwde toe naar het moment dat Will Grigg minuten mocht maken en de wereld uit zijn plaat kon gaan. Bondscoach O’Neill weigerde, waarbij hij aangaf geen cadeautjes weg te geven, alleen omdat fans dat willen. Het was voor Will Grigg een hard gelach en tevens een vooruitzicht voor wat de toekomst bij Noord-Ierland hem zou brengen.

Uitgespeeld

Vlak na het EK deed Grigg in totaal 51 minuten mee in een kwalificatiewedstrijd voor het WK en een oefeninterland. Bijna twee jaar moest hij wachten op een nieuwe kans. Vorig jaar rond deze tijd mocht Grigg opdraven in een tweetal Nations League-wedstrijden en een oefeninterland tegen Israël. Hierna werd de Noord-Ierse spits steevast gepasseerd.

Ook op clubniveau gaat het Grigg niet altijd voor de wind. Zijn beste seizoen was in de aanloop naar het EK 2016, toen Grigg flink op schot was voor Wigan Athletic in de League One. Promotie volgde voor Wigan, maar in de Championship, het tweede niveau in Engeland, kon Will Grigg geen potten breken. Wigan degradeerde, om na het seizoen 2017/18 opnieuw te promoveren. Hoogtepunt voor Will Grigg was ongetwijfeld zijn winnende doelpunt tegen Manchester City in de vijfde ronde van de FA Cup.

Een nieuwe kans in de Championship betekende voor Will Grigg zodoende een nieuwe kans in het Noord-Ierse nationale elftal. Dat werd geen succes en ook bij Wigan Athletic sloot het doek langzaam maar zeker voor Will Grigg. Hij verloor zijn basisplaats en stapte in de winterstop over naar AFC Sunderland in de League One. Past het League One-niveau Grigg dan het beste? Dat blijft de vraag. Zijn topniveau van enkele jaren terug heeft Will Grigg namelijk niet meer benaderd. Sterker: bij Sunderland is de Noord-Ier zijn basisplaats dit seizoen ook kwijtgeraakt. Zo lijkt de nog altijd pas 28-jarige Will Grigg langzaam maar zeker af te dalen in het Engelse clubvoetbal. Om ooit weer in aanmerking te komen voor Noord-Ierland zal Will Grigg eerst bij zijn clubs maar eens on fire zien te geraken. En dat blijkt al een hele opgave.
Aanmelden
Advertorial
jukebox Laatste: De Jukebox: Michael Chacón (FC Emmen)
superelf Laatste: Superelf Romano Denneboom: Van Gentenaar via El Ahmadi naar Elia
transfergeruchten Laatste: 'Bilal Basacikoglu gesignaleerd bij Trabzonspor'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <