Resultaten x
ELF Voetbal Leespakket


Kan jij ook geen genoeg krijgen van onze tijdloze special edities?

Nu extra voordelig als pakket te koop inclusief gratis verzending! 

Word abonnee van ELF Voetbal

 

- Ontvang maandelijks het leukste voetbalblad van Nederland 

- Kies daarnaast direct jouw favoriete welkomstgeschenk!

binnenland

Interview Naci Ünüvar: "Op mijn zeventiende wil ik bij Ajax 1 zitten"

Hij staat bekend als het grootste talent binnen de jeugdopleiding van Ajax. Naci Ünüvar is nog maar zestien jaar oud, maar volgens de kenners is zijn debuut in het eerste elftal slechts een kwestie van tijd. "Naci is een winnaar; ook op de training."

09-11-2019 14:00 door Sander Berends

"Hij wil elk spelletje winnen. Topspelers hebben dat", vertelt Peter van der Veen, bondscoach van Oranje Onder 17, in de nieuwe editie van ELF Voetbal, die twee weken geleden is verschenen. Daarin komen diverse betrokkenen aan het woord, zoals familievriend Mo, vader Ayhan en natuurlijk Naci zelf. "Ik wil elke wedstrijd beslissend zijn, om zo het team te helpen. Ik heb weleens gezegd dat ik op mijn zeventiende bij Ajax 1 wil zitten. Dat is nog steeds mijn doel."

Ünüvar, die afgelopen zomer een driejarig contract tekende bij Ajax, wordt door internationale media en voetballiefhebbers als 'subliem' en 'de nieuwe ster van Ajax' bestempeld. "Het is eigenlijk bizar om te lezen", zegt Ayhan Ünüvar. "Als het te veel gebeurt, moet je zorgen dat het niet tegen je gaat werken. Ik ben niet bang dat Naci naast zijn schoenen gaat lopen, maar hij is en blijft een kind."

Valkuilen

"Al vergeten ook wij weleens dat hij pas zestien is. Dan hebben we het over volwassen zaken en merk je dat het voor hem soms lastig is. Hij wil ook bepaalde dingen kunnen doen van een zestienjarige", aldus Ünüvar senior, die een topamateurbokser in Turkije was. Hij waarschuwt Naci en diens broertje Emre, die ook in de jeugd van Ajax speelt, voor de enorme valkuilen die nog op de loer liggen.

"Naci heb ik in het begin misschien wel iets te hard aangepakt," waarna zijn vader met een opmerkelijk verhaal komt. "Nu denk ik: dat was misschien een beetje te extreem." In het artikel komen we alles over het megatalent van Ajax te weten tot aan een conflictje over het aanleggen van een eigen schoolpleintje op zijn voormalige basisschool toe. "Of je nou gelovig bent of niet, het is altijd goed om iets te kunnen terugdoen voor de maatschappij."

Naast het verhaal met en over Naci Ünüvar zijn in ELF Voetbal 11 ook interviews te lezen met Donyell Malen, Leroy Fer, Simon Makienok, Ted van Leeuwen en Rafael van der Vaart, we gingen op bezoek bij Gustavo Hamer, schoven aan voor het avondeten bij Ché Nunnely en reisden naar Mexico voor Vincent Janssen. En nog veel meer. ELF Voetbal nummer 11 ligt in de winkelschappen voor 5,50 euro.
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Sampdoria heeft interesse in talent sc Heerenveen'
jukebox Laatste: De Jukebox: Michael Chacón (FC Emmen)
superelf Laatste: Superelf Romano Denneboom: Van Gentenaar via El Ahmadi naar Elia
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <