Resultaten x
binnenland

Interview Franklin Lewis: "Ik ben veel te vroeg volwassen geworden"

Het leven van Franklin Lewis is allerminst een voortkabbelend beekje. Kind van twee dove ouders, hoeder van jongere broertjes. De aanvallende middenvelder van Koninklijke HFC droomt, ondanks mislukte avonturen bij Ajax en AZ, nog steeds van het profvoetbal. "De puzzelstukjes zijn in elkaar gevallen."

07-11-2019 20:00 door Sander Berends

De twintigjarige Haarlemmer deed zijn verhaal nog niet eerder in de media. "Mijn meeste medespelers weten het niet. Mijn trainer (Gertjan Tamerus, red.) kent een stukje." In ELF Voetbal nummer 11, die twee weken geleden is verschenen, is zijn bijzondere levensverhaal te lezen. Een verhaal dat kippenvel oplevert en veel respect. "Ik ben het kind van twee dove ouders. Daarnaast treed ik sinds mijn negende op als vader voor mijn drie broertjes."

"Het contact met mijn vader heb ik vroeg verbroken. Ik heb geen behoefte om hem te zien. De vader van mijn broertjes al helemaal niet. Ik probeer mijn drie broertjes te geven wat ze verdienen. De tweeling is nu elf jaar, de jongste is tien." Lewis praat ondanks zijn leeftijd als een volwassen man. "Dat hoor ik vaker. Als je op veertienjarige leeftijd ouderavonden bezoekt, leer je dat wel. Mijn moeder kan mede vanwege haar handicap niet naar die avonden."

Gebarentaal

"Ik communiceer met haar in gebarentaal. Zelf aangeleerd. Gelukkig kan ze ook liplezen. We hebben regelmatig discussies. Normaliter zou dat hooguit een paar minuten duren. Omdat mijn moeder doof is, staan wij weleens een halfuur tegenover elkaar. En dan wil ze me soms nog niet geloven," aldus Lewis, die daarna vertelt dat hij op zijn vijftiende al is gaan werken. En waar.

In het vier pagina-artikel in ELF Voetbal 11 legt hij uit waarom zijn avonturen bij Ajax en AZ ook niet kónden slagen, over zijn gedrag dat niet was te sturen, welkome hulp die hij kreeg aangeboden, zijn terugkeer in de schoolbanken en de band met broer Fernando Lewis, nu speler van Willem II. "Ik ben veel te vroeg volwassenen geworden."

In ELF Voetbal 11 zijn ook interviews te lezen met Donyell Malen, Naci Ünüvar, Leroy Fer, Ted van Leeuwen en Nathan Rutjes, we gingen op bezoek bij bijna-vader Gustavo Hamer, aten een hapje mee met de familie Ché Nunnely, liepen een rondje met Simon Makienok en zijn hond en reisden af naar Mexico om Vincent Janssen op te zoeken. ELF Voetbal 11 ligt in de winkelschappen voor 5,50 euro.

Nu in de winkel



Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Bilal Basacikoglu gesignaleerd bij Trabzonspor'
jukebox Laatste: Zo verging het de vorige aankopen van Feyenoord uit Zuid-Amerika
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <