Resultaten x
binnenland

Komt het nog goed met Erick Gutiérrez?

Bekijk hier de voorbeschouwingen van de experts van Voetbalwedden.net voor de komende voetbalwedstrijden voor de Eredivisie, Champions League en meer!

Hij werd vorig seizoen binnengehaald als de nieuwe leider van PSV. Erick Gutiérrez, boezemvriend van Hirving Lozano, moest op het Eindhovense middenveld de kapstok worden tussen verdediging en aanval. Het moge inmiddels duidelijk zijn dat het voor Gutiérrez alleen maar beter kan.

08-11-2019 07:00 door Tim Lauwers

Sinds het vertrek van Andrés Guardado is PSV nog altijd op zoek naar een echte leider op het middenveld. Marco van Ginkel vulde deze rol prima in, maar de Eindhovenaren hebben behoefte aan een speler die de komende jaren de spil kan zijn tussen verdediging en aanval. Erick Gutiérrez leek alle eigenschappen te bezitten om Guardado te doen vergeten, maar tot dusver komt het er nog niet uit bij de middenvelder. ‘Guti’ zal er in de rest van dit seizoen dan ook alles aan doen om de supporters en de staf voor zich te winnen. De Mexicaan zal spoedig een einde willen maken aan een tegenvallende start in Eindhoven. 

HERENIGING

Gutiérrez had vorige zomer in Mexico nog een contract tot 2020 en Pachuca wilde minstens vijftien miljoen euro zien voor de gewilde middenvelder. Uiteindelijk trok PSV aan het langste eind en kwam de middenvelder voor zes miljoen euro naar Eindhoven. Door Gutiérrez te halen probeerde PSV een win-winsituatie creëren. Door de hereniging van de Mexicaanse boezemvrienden bleef Lozano nog een jaartje in Eindhoven, terwijl de selectie ook nog eens versterkt werd op het middenveld. Gutiérrez en Lozano kenden elkaar nog van hun tijd bij Pachuca en zijn sindsdien boezemvrienden. Al in 2009 kwamen ze bij elkaar in het elftal in de jeugdopleiding van de Mexicaanse club. Acht jaar lang deelden ze de kleedkamer van Pachuca en bleven ze onlosmakelijk met elkaar verbonden. In de zomer van 2017 namen ze afscheid van elkaar, nadat PSV een bod van acht miljoen euro had gedaan op Lozano. De komst van Gutiérrez naar PSV betekende dus een hereniging voor beide boezemvrienden.

TELEURSTELLEND

Het begin was veelbelovend. Al in de tweede wedstrijd van zijn eerste seizoen in Nederland liet de nieuwe aanwinst zich van zijn beste kant zien. Gutiérrez zorgde op bezoek bij ADO Den Haag tijdens een twintig minuten durende invalbeurt voor één doelpunt en één assist. Een nieuwe ster leek geboren, maar niets was minder waar. ‘Guti’ ontwikkelde zich nooit tot vaste basisspeler en kwam na de winterstop zelfs tien duels op rij niet één minuut in actie.De PSV-fans waren het zat en wilden hun zomeraanwinst veel meer aan het werk zien. Met de hashtag #FreeGuti probeerden de supporters hun zin over te brengen op Mark van Bommel, en met succes. Gutiérrez kreeg steeds vaker wat speelminuten, maar overtuigend is het nog allerminst. De Mexicaan oogt tam en weet het middenveld alles behalve te domineren. Of het met het vertrek van Lozano te maken heeft is niet met zekerheid te zeggen, maar Guti is nog geen schim van de speler waarvoor PSV vorig seizoen al die miljoenen op tafel legde. Het is voor PSV te hopen dat ‘Guti’ na de winterstop beter voor de dag komt dan daarvoor.

Nu in de winkelAanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Bilal Basacikoglu gesignaleerd bij Trabzonspor'
jukebox Laatste: Zo verging het de vorige aankopen van Feyenoord uit Zuid-Amerika
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <