Resultaten x
binnenland

De reeks van Myron Boadu: van FK Astana naar FK Astana

Op 24 oktober 2019 scoorde Myron Boadu één keer tegen FK Astana. Precies veertien dagen later heeft hij een reeks van vier duels waarin hij scoorde achter zijn naam staan. Het waren zes goals voor de aanvaller, die daarmee nog maar eens bewijst hoe groot zijn potentie is.

08-11-2019 10:30 door Cas Broxterman

De voortekenen dat AZ het in de terugwedstrijd tegen FK Astana lastig zou krijgen, waren van tevoren nog daar. Maar mede dankzij Boadu hoefden de Alkmaarders nimmer te vrezen voor een afstraffing. En ja hoor, weer twee goals van de talentvolle spits. Ook nog even een assist tussendoor. Het gaat hem ondertussen wel heel erg voor de wind.

Het is voor Boadu de eerste keer dat het hem lukt in meer dan drie achtereenvolgende profwedstrijden het net te vinden. Vaker slaagde hij erin om twee keer op rij te scoren, maar daarna stokte zijn productiviteit weer. Nu vond hij het net tegen achtereenvolgens Astana, PSV, FC Twente en weer Astana. De toon is gezet.

De teller in de eredivisie staat nu op zeven goals in elf wedstrijden. De teller in de Europa League staat op vier doelpunten in even zoveel groepsduels. Alleen tegen Manchester United wist de geboren Amsterdammer het net niet te vinden. Een goal tegen nota bene zijn droomclub ontbreekt er nog aan.

Op 12 december doet zich de volgende mogelijkheid voor tegen Manchester United. Dat is nog zes duels vanaf hier, en al over een ruime maand. Het zegt genoeg over het overvolle programma dat AZ heeft. Vooraf werd gevreesd dat Boadu die intensiteit niet aan zou kunnen, vooral vanwege eerdere blessures, maar na de reeks die hij nu heeft neergezet is maar één signaal duidelijk: dat hij er vol tegenaan kan gaan. Ook als het programma overvol is.

Nu in de winkelAanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Bilal Basacikoglu gesignaleerd bij Trabzonspor'
jukebox Laatste: Zo verging het de vorige aankopen van Feyenoord uit Zuid-Amerika
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <