Resultaten x
binnenland

Waarom Mbappé wel, maar Neymar niet bij PSG zal blijven

Weet Paris Saint-Germain Neymar aan zijn huidige contract te houden, dan speelt de Braziliaan nog wel een paar jaar in Parijs. Maar er zijn meerdere redenen waarom er voor hem geen toekomst ligt in Parijs. Kylian Mbappé daarentegen mag voorlopig blijven.

08-11-2019 13:00 door Cas Broxterman

Gezien het huidige sentiment, en zeker dat van afgelopen zomer, is het ondenkbaar dat Neymar zijn tot 2022 lopende contract verlengt. PSG heeft dat deze week in niet mis te verstane signalen onderstreept. De club is bezig de sleutelspelers voor de komende jaren langer vast te leggen. Daarbij zijn de gesprekken met Kylian Mbappé volgens France Football allang geopend, terwijl Neymar geen nieuwe aanbieding heeft gehad.

Ver weg

PSG heeft drie redenen om na medio 2022 sowieso niet meer met Neymar in zee te gaan. Ten eerste zit de Braziliaan en zijn management niet meer op één lijn met technisch directeur Leonardo. Een akkoord over een nieuwe verbintenis is wat dat betreft dus ver weg.

Maar na afgelopen zomer is, ten tweede, ook de indruk ontstaan dat Neymar.niet meer voor PSG wil spelen. Dat de spits liever voor Barcelona uitkomt. Met die club zou hij in verregaande onderhandeling zijn.

Ten derde bestaat de indruk dat de supporters, met name de harde kern van PSG, niet meer zitten te wachten op een langer verblijf van Neymar. Hoe goed hij ook is, het gedrag van de Braziliaan deze zomer heeft zijn reputatie weinig goeds gedaan.

Koers

De transferperikelen ten spijt is Neymar dit seizoen gewoon weer op koers om een topseizoen neer te zetten. Hij heeft vier goals in zijn eerste vijf competitieduels gemaakt. Maar het omstreden huwelijk zal ongetwijfeld snel ten einde komen. Zeker nu PSG zo'n sterk signaal afgeeft dat de club niet met hem verder wil.

Mbappé scoorde vorig seizoen 33 keer terwijl hij maar 24 keer in de basis stond. Dit seizoen staat hij op vijf goals in zeven competitieduels. Vijf daarvan stond hij in de basis. PSG heeft duidelijk meer vertrouwen in Mbappé, die net als Neymar een ongelooflijk geldbedrag koste, maar aan zijn reputatie nooit afbreuk heeft gedaan.


Voetbalreizen Paris Saint Germain
Boek je voetbalreizen Paris Saint Germain eenvoudig en veilig online bij VoetbalreizenXL.
Nu in de winkelAanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Bilal Basacikoglu gesignaleerd bij Trabzonspor'
jukebox Laatste: Zo verging het de vorige aankopen van Feyenoord uit Zuid-Amerika
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <