Resultaten x
binnenland

Hoe Jong Oranje het 'uitvallen' van Boadu en Stengs moeiteloos opvangt

Myron Boadu niet inzetbaar? Voor bondscoach Erwin van de Looi van Jong Oranje is het een kwestie van snel schakelen. Daishawn Redan heeft in lagere leeftijdscategorieën immers al laten zien de stap te kunnen maken. Calvin Stengs er niet bij? Mwoah, zo'n groot probleem levert dat Van de Looi niet op. Tahith Chong staat gelijk klaar.

08-11-2019 13:25 door Cas Broxterman

Jong Oranje kan het 'uitvallen' van Myron Boadu en Calvin Stengs moeiteloos opvangen. Beide spelers waren belangrijk in de vorige interlandweek, maar sluiten nu aan bij het 'grote' Oranje. Van de Looi rekende aanvankelijk opnieuw op het tweetal, maar zag Stengs al in de voorlopige selectie van Oranje terug. Boadu zit uiteindelijk ook bij de definitieve spelersgroep.

Spits

Redan en Chong zijn de vervangers van Boadu en Stengs in de selectie van Jong Oranje. De aanvallers van respectievelijk Hertha BSC en Manchester United hebben al jaren ervaring in KNVB-teams. En daar hebben ze ook al vaak genoeg laten zien wat zij kunnen. Van de Looi weet wat hij aan de twee talenten heeft.

In september maakte de achttienjarige Redan zijn debuut bij Jong Oranje. Hij speelde achttien minuten tegen Cyprus en was belangrijk met een assist. Daarna sloot hij weer 'gewoon' aan bij Oranje onder 19, waar hij twaalf keer scoorde in veertien duels. Onder 19 leek vooralsnog zijn vaste team, maar nu Boadu bij Oranje de kans krijgt, lijkt het erop dat Redan nadrukkelijker in beeld komt.

Rechtsbuiten
Voor Chong is de uitnodiging voor Stengs in Oranje goed nieuws. De negentienjarige aanvaller van Manchester United zat voor de afgelopen twee interlands van Jong Oranje niet bij de selectie. Daarvoor heeft hij vier keer zijn opwachting gemaakt. Nu is hij terug en lijkt hij in aanmerking te komen voor de plek van Stengs als rechtsbuiten.

Door de aanwezigheid van Boadu en Stengs werden Redan en Chong tot dusver beperkt in hun speeltijd voor Jong Oranje. Nu staat de deur open om het in de komende interlandweek te laten zien. Zoals hun voorgangers zich zullen moeten bewijzen op het podium van het 'grote' Oranje.

Nu in de winkelAanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Bilal Basacikoglu gesignaleerd bij Trabzonspor'
jukebox Laatste: Zo verging het de vorige aankopen van Feyenoord uit Zuid-Amerika
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <