Resultaten x
binnenland

Interview Nathan Rutjes: "Ik ben Adri van Tiggelen enorm dankbaar"

Nathan Rutjes hing afgelopen zomer zijn voetbalschoenen aan de wilgen. Dit seizoen is de 35-jarige Rotterdammer trainer van Sparta Onder 15. Daarnaast krijgt hij ontzettend veel verzoeken binnen. "Ik wil het liefst iedereen helpen, maar helaas gaat dit natuurlijk niet."

16-11-2019 10:00 door Sander Berends

"Gelukkig heb ik mensen om mij heen die mij hierin bijstaan. Helaas moet ik selectief zijn", vertelt Rutjes in ELF Voetbal nummer 11, die afgelopen maand is uitgekomen. Daarin lopen we een dagje mee met de voormalige middenvelder van MVV en Roda JC die terug is gekeerd bij Sparta. De club waar hij op negentienjarige leeftijd de kans kreeg om profvoetballer te worden. "Ik speelde op dat moment voor Alexandria'66. In de jeugd stonden regelmatig scouts te kijken. ADO Den Haag, Excelsior, FC Utrecht, maar dat kreeg nooit een vervolg. Meedoen aan Open Dagen bij profclubs was vaak een optie, maar daar had ik helemaal geen zin in. Ik voetbalde liever op straat."

Revalidatiecoach

"Op mijn achttiende kwam ik in het eerste elftal van Alexandria'66 in de Derde Klasse. Na mijn opleiding aan het CIOS, dat toen nog een dependance in Rotterdam had, werkte ik als revalidatiecoach in een fysiotherapiepartijk. Ik had het goed. Toen Sparta zich meldde, kwam dat als een volslagen verrassing. Stagelopen hoefde niet eens. Het eerste halfjaar trainden we ook hier op Nieuw Terbregge."

"Ik twijfelde toen Sparta me benaderde. Als revalidatiecoach verdiende ik in die tijd best goed. Vooral als ik keek naar mijn vrienden. Het eerste jaar werkte ik daarom 's ochtends, 's middags trainde ik met de beloften. Na een jaar kreeg ik een contract." Zijn doorbraak bleek een kwestie van de lange adem. "Ik speelde weinig onder Vloet. Toen Danny Blind in 2007 als technisch directeur aantrad, werd ik teruggezet naar het tweede elftal."

Mensenmens

"Daar was Adri van Tiggelen trainer. Een mensenmens, no-nonsense. Ik ben hem enorm dankbaar. Hij maakte me aanvoerder en schoof me direct door naar de basis van het eerste elftal toen hij drie maanden later interim-trainer werd", aldus Rutjes, die daarna uitvoerig zijn spelerscarrière bespreekt. Ook komt hij uitgebreid aan het woord over zijn jeugdjaren, waarom zijn vader hem op veertienjarige leeftijd 's nachts om half drie wekte om mee te komen, over zijn beroemdste tv-interview, aanbiedingen voor ambassadeursschappen en zijn taken als jeugdtrainer.

Naast het interview met Rutjes zijn in ELF Voetbal interviews te lezen met Donyell Malen, Naci Ünüvar, Leroy Fer, Ted van Leeuwen, we bezochten Rafael van der Vaart, gingen op bezoek bij bijna-vader Gustavo Hamer, lieten samen met Simon Makienok diens hond uit, schoven aan bij het avondeten bij familie Ché Nunnely en reisden af naar Mexico voor een bezoek aan Vincent Janssen. En nog veel meer! ELF Voetbal 11 ligt in de winkelschappen voor 5,50 euro.

Nu in de winkelAanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'ADO Den Haag-talent op radar buitenlandse clubs'
jukebox Laatste: Zo verging het de vorige aankopen van Feyenoord uit Zuid-Amerika
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <