Laatste nieuws
20.50Bobby Adekanye: 'Ik ga heel eerlijk zijn: ik vind dat ons publiek te arrogant aan het worden is'
20.44Hedwiges Maduro keert terug naar Almere City in de rol waarvoor hij daar was voorbestemd: hoofdtrainer
20.40Joseph Oosting is helemaal niet bezig met Feyenoord en verlengt bij FC Twente
20.40Ajax-captain Steven Bergwijn moet één duel brommen na rode kaart tegen Excelsior
20.37Jong Ajax-doelman Charlie Setford gaat gruwelijk de fout in tegen Roda JC
20.35LIVE Keuken Kampioen Divisie | Willem II ontsnapt in promotiewedstrijd: Groningen mist grote kans
20.30Praat mee op VP: Real Sociedad - Real Madrid
20.28VI Live: FC Groningen maakt het promotiekandidaat Willem II erg lastig
20.25Foutje bedankt: ongelofelijke ketser Jong Ajax-doelman Setford
20.25'Altijd gedacht dat ik iets langer voor Ajax zou spelen, zou graag terugkeren'
20.20Jong Ajax-doelman verschrikkelijk in de fout, Vos knalt schitterend 1-1 binnen
20.20Van den Herik toch geen bondsvoorzitter KNVB: drie kandidaten vooralsnog
20.13VI Live: Willem II en FC Groningen tasten elkaar nog af in KKD-kraker
20.13Omstreden Rubiales krijgt opvolger bij Spaanse bond die óók onder vuur ligt
20.10Feyenoord en Liverpool naderen akkoord: laatste details scheiden Arne Slot van droomtransfer
20.09Steven Berghuis doet hartverwarmende belofte aan zieke Ajax-fan
20.05'AC Milan belegt topoverleg: Feyenoord-vraagprijs bedraagt liefst 50 miljoen'
20.00Top-drie KKD schuift nóg dichter in elkaar: eerste promovendus kan vrijdag bekend zijn
19.55Matthijs de Ligt hoopt in de toekomst terug te kunnen keren bij Ajax
19.48De Ligt denkt vaak aan terugkeer bij Ajax: 'Hoop dat het gaat gebeuren'
19.43Van den Herik trekt zich terug uit race om KNVB-voorzitterschap: 'Te veel werk'
19.40LIVE Keuken Kampioen Divisie | Volg hier of Roda JC profiteert van topper en alle overige tussenstanden
19.40Bobby Adekanye haalt uit naar fans Go Ahead Eagles: ‘Ze zijn arrogant aan het worden’
19.35Kramer juicht ineens zelfs voor Ajax: 'Een heel klein beetje maar'
19.35Hard en zakelijk opstellen onnodig voor Feyenoord: Arne Slot heeft de club enorme dienst bewezen
19.34Bayern-fans beginnen petitie voor Tuchel, maar Hoeness ziet botsende visies
19.30VI Live: Willem II aast in KKD-kraker op promotie
19.18In corruptiezaak aangeklaagde Rocha nieuwe voorzitter Spaanse voetbalbond
19.17Praat mee op VP: Willem II - FC Groningen
19.15‘Kenneth Taylor maakt indruk en verschijnt op de radar bij Europese topclub’
19.10Ondanks steun van Feyenoord en Ajax haakt Van den Herik af
19.02Verweij speculeert over trainerslijstje Ajax en eventuele terugkeer Erik ten Hag
18.56De Mos geeft transferadvies bij PSV: 'Verstandiger voor hem om te blijven'
18.50Jorien van den Herik (80) wordt ondanks steun Feyenoord en Ajax niet de nieuwe KNVB-voorzitter: 'Het is te veel werk’
18.48Jorien van den Herik wordt niet de nieuwe bondsvoorzitter van de KNVB
Resultaten x
binnenland

FIFA Talk Extra: RTTF van top naar flop

Na de release van de eerste lading Road to the Final-kaarten, of Weg naar de Finale-kaarten zoals het in het Nederlands heet, was menig FIFA-speler onder de indruk van de promo. Te gekke, bruikbare kaarten met enkele high end spelers en goedkopere opties. Reikhalzend werd er uitgekeken naar SBC's, objectives én het nieuwe team, welke deze vrijdag zou uitkomen. Het enthousiasme van de eerste dagen van de promo slonk snel en eindigde in een klein dieptepunt op vrijdag. 

16-11-2019 14:40 door Martijn Ruijter

Het concept van Road to the Final (RTTF) is geweldig: afhankelijk van teamprestaties in de Champions League of Europa League krijgt een speler upgrades. Met spelers als N'Golo Kanté, Sadio Mané, Allan, Ousmane Dembélé en Éder Militao bevat de Champions League-kant van Road to the Final bovendien enkele fenomenale, bruikbare kaarten. Tegelijkertijd zijn dit daarentegen heel dure kaarten, waardoor ze voor de casual gamer niet heel toegankelijk zijn. Dat haalt toch enige charme van de promo af, daar het vorig jaar juist zo leuk was om te investeren in RTTF-kaarten met een lage rating. Deed hun team het goed dan kregen ze immers upgrades en werd jouw speler van 30K ineens 80K waard. Die investeringsmogelijkheden zijn er nu weinig. In de eerste lading spelers, die bestaat uit veertien Champions League-kaarten en slechts drie Europa League-kaarten, zijn er zes kaarten het investeren waard: David Neres, Daniel Wass, Wendell, Raúl Jiménez, Denzel Dumfries en Juan Jesus. Heb je een iets ruimer budget dan is Riyad Mahrez met 250-290K ook een investering die zich kan uitbetalen, mits Manchester City ver komt in de Champions League natuurlijk.

Stand in de poule

Toch kun je zelfs bij bovengenoemde zes spelers afvragen of ze een verstandige investering zijn. David Neres en Daniel Wass zijn het sowieso wel. Het is nog allerminst zeker welke van hun ploegen zich plaatst voor de volgende ronde van de Champions League en welke naar de Europa League gaat. Het voordeel is dat een Champions League RTTF wordt omgetoverd tot een Europa League RTTF als de ploeg van die speler derde wordt in de poule. Hij krijgt dan niet direct een upgrade, maar zal deze ontvangen als zijn team een ronde verder komt in de Europa League. Bij zowel Neres (Ajax) als Wass (Valencia) is het aannemelijk dat zij in de Europa League ver kunnen komen. De meest veilige investering van deze zes spelers in Raúl Jiménez. Wolverhampton is nagenoeg zeker van de volgende ronde, waardoor Jiménez tenminste een upgrade krijgt. Voor PSV (Dumfries) en AS Roma (Jesus) is het nog maar de vraag of zij doorstoten in de Europa League. Ondanks dat deze kaarten goedkoop en zeer bruikbaar zijn, zijn ze dus een risicovolle investering. Wendell is een apart geval. Als Braziliaanse linksback in de Bundesliga is hij perfect voor hybrids. Echter, het is heel onwaarschijnlijk dat Bayer Leverkusen doorstoot in de Champions League en zelfs Europa League-voetbal is allesbehalve gegarandeerd. Zelfs als Leverkusen naar de Europa League gaat, is het natuurlijk nog niet zeker dat ze ver komen in het toernooi. Vandaar dat het in het geval van Wendell wellicht slimmer is om de laatste twee speelronden van de Champions League af te wachten voor je hem aanschaft als investering.

Nieuwe lading spelers

Afgelopen vrijdag verschenen nieuwe RTTF-spelers. Gek genoeg zijn het slechts zeven Champions League-spelers die hun opwachting maken, wederom vergezeld door drie spelers uit de Europa League. Dit is niet het enige vreemde aan deze lading spelers. Er zitten geweldige spelers tussen, maar vrijwel allemaal zijn ze ontzettend duur. Thomas Partey en Hugo Lloris zijn met ruim 100K de goedkoopste spelers uit de Champions League. Bij de Europa League spelers, Anthony Martial, Ciro Immobile en Lucas Torreira, valt op dat EA heeft gekozen voor twee teams die vrijwel gegarandeerd een ronde verdergaan en een team dat vrijwel zeker niet doorgaat. Lazio, de club van Immobile, staat immers derde in de poule met zes punten achterstand op de nummer twee. Een redelijk zinloze RTTF-kaart dus. 

De tendens van de promo is dat EA vooral heeft gezocht naar spelers die door veel FIFA-spelers al gebruikt worden. Allan is fantastisch in FIFA 20, net als Dembélé. En als uit de nieuwe lading spelers Leon Goretzka (86 RTTF-kaart) een paar upgrades krijgt, dan wordt hij zo goed als ICON Ruud Gullit. Het probleem dat wij met deze promo hebben is dat het nauwelijks een promo is voor gamers met een budget tot 500K. EA heeft spelers die al heel goed waren een extra upgrade gegeven. Wij hadden liever gezien dat de promo vooral bestond uit spelers die normaliter buiten de boot vallen, maar dankzij RTTF een plekje in teams kunnen veroveren (en daarmee nieuwe variaties in teams mogelijk maken). Een simpel voorbeeld om dit standpunt te bekrachtigen. Wij zijn fan van Memphis Depay in FIFA 20. Hij heeft alleen geen enkele goede strong link, waardoor het lastig is om hem in een fatsoenlijk team in te passen. Een Rafael of Hassem Aouar RTTF-kaart had dit wel mogelijk gemaakt, maar in plaats van zulke kaarten, die iets minder pakketten verkopen, heeft EA gekozen voor uitgerekend Memphis Depay voor de RTTF-promo. En die Depay-kaart kost meer dan 400K. 

Al met al vinden we de promo geslaagd voor gamers die al zoveel gespeeld hebben dat ze enkele miljoenen op de bank hebben staan. Casual gamers zullen gelimiteerd zijn tot vier of vijf RTTF-kaarten. Doordat EA de plank ook heeft misgeslagen met SBC's (duur en weinig aantrekkelijke spelers) lijkt de Road to the Final-promo de boeken in te gaan als een nieuwe tegenvaller. Wat we nog niet eens benoemd hebben, maar deze laatste bewering kracht bijzet: de nieuwe ronde RTTF-kaarten is tot en met maandag in packs. Grote kans dus dat de spelers uit de laatste ronde extinct raken.




Aanmelden
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... David de Gea?
superelf Laatste: Superelf Wout Brama, Twents boegbeeld
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <