Resultaten x
binnenland

Interview Tommie Beugelsdijk: "Misschien zetten we onszelf onder een bepaalde druk"

ADO Den Haag zit momenteel in een achtbaan. Er worden nauwelijks punten behaald. Het ontbreekt de spelers aan zelfvertrouwen. Ondanks het aanstellen van Mo Hamdi als nieuwe algemene directeur, rommelt het nog steeds in de organisatie. De achterban laat zich steeds nadrukkelijker horen. 

26-11-2019 11:30 door Glenn Duijzer

Afgelopen weekend bleek de thuiswedstrijd tegen Willem II typerend te zijn voor het huidige beeld van de club. Had niemand opgekeken van een ruststand van minimaal 0-4, bleef deze steken op 0-2. Een onzuiver vizier en soms briljant keeperswerk van Luuk Koopmans hielden ADO Den Haag in de wedstrijd. Na rust zocht en vond de Haagse ploeg de aansluiting. Daarna volgde vrijwel direct de derde treffer van de bezoekers. In het Haags kwartiertje toonde de ploeg de juiste wilskracht en vocht zich via een wonderschone treffer van Goossens terug in de wedstrijd: 3-3.

Opgelucht

Na afloop was Tommie Beugelsdijk opgelucht met het gelijke spel. "Absoluut opgelucht, we beginnen natuurlijk slecht aan de wedstrijd. De eerste helft was zelfs dramatisch. Bij rust had de achterstand veel groter kunnen zijn. We beginnen goed aan de tweede helft met de aansluitingstreffer, maar gelijk ligt die 1-3 er weer in. Daarna hebben we alles gegeven met gelukkig nog een 3-3. Ik kan begrijpen dat er door de club geen Man of the Match is gekozen. Maar Luuk Koopmans was de enige die daarvoor in aanmerking mocht komen," aldus de centrumverdediger tegenover ELF Voetbal.

Het spelbeeld tussen beide helften van ADO Den Haag was schrikbarend. Voor rust liep de ploeg apathisch over het veld. Na rust was de Haagse vechtlust weer enigszins terug. Dan ben je toch benieuwd naar wat er allemaal in de rust is gezegd. "Er is door de trainer en enkele spelers, onder wie Immers wel het één en ander gezegd. Gooi die schroom van je af, niet meer zo angstig en statisch over het veld lopen. Knok je terug in de wedstrijd. We speelden matig en verloren de duels. Dat mocht niet meer gebeuren. Ik moet eerlijk zeggen dat ik in de rust niets heb gezegd. Ik was met mijn eigen spel bezig. Ik speelde voor rust ook een matige wedstrijd en focuste mij op de revanche in de tweede helft."

Mannelijke wedstrijd

Na rust kwam de ware Haagse aard weer naar boven. De ploeg speelde met druk naar voren en op het randje. Scheidsrechter Lindhout zag het en liet het een mannelijke wedstrijd worden. "Zoals we na rust speelden, daar kon ik ook van genieten. We speelden weer met intentie om toch nog een punt te pakken. Dat hebben we gelukkig ook gedaan, maar beide helften waren een wereld van verschil."

In de spits was er deze week weer een plaats ingeruimd voor Tomas Necid. De aanvaller vond tweemaal het doel. "Necid was super, ik was blij dat hij weer wist te scoren. Hij had voor rust al een kansje gekregen, die ging er niet in." Het altijd aanwezige Haagse aanhang greep het Haags kwartiertje aan om in grote getallen de tribune te verlaten. Het laat zich raden waar ze naar op weg waren. Hierdoor miste het merendeel de 2-3 van Necid. Dat was Beugelsdijk ook niet ontgaan. "Natuurlijk merk je dat op het veld. Maar ik mag mijn spel daar niet door laten beïnvloeden. Ik moet mij volledig concentreren op de wedstrijd en dat heb ik dan ook gedaan."

De verrassing in de opstelling was de debuterende Dehninio Muringen op de rechtsbackpositie. De centrale verdediger had in de voorbereiding al minuten gemaakt tegen RCS, maar mocht nu in de Eredivisie debuteren. "Hij werd lekker voor de leeuwen geworpen. Ik had voor de wedstrijd al tegen hem gezegd dat dit niet de makkelijkste periode is om te debuteren voor een ploeg. Ga er maar staan als jonge jongen, maar hij heeft zijn ding gedaan. Ik was blij met zijn inbreng."

Dochter

Komend weekend staat de uitwedstijd tegen Heracles Almelo op het programma voor de geelgroene. De grote vraag is hoe de Haagse ploeg gaat beginnen aan de wedstrijd. "We willen voetballen, zoals we in de tweede helft hebben laten zien. Dat willen we echt, maar moeten uitzoeken waarom het niet lukt. Of het tussen onze oren zit, ik weet het echt niet. Misschien zetten we onszelf wel onder een bepaalde druk. We zijn er dagelijks mee bezig. Niet alleen op het veld, ook daarbuiten. Ik ben er bijna 24 uur per dag mee bezig. Het enige moment dat ik het een plekje kan geven, is als ik ’s avonds op bank zit met mijn vriendin. Dan gaat het even niet over voetbal. De rest van de tijd gaat het altijd over voetbal. We krijgen een dochter en die kan ook op voetbal gaan. Dat zou ik leuk vinden, maar als ze op ballet gaat, vind ik het ook prachtig. Daar kijkt niemand naar voetbal en heb ik lekker rust."

Nu in de winkelAanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Bilal Basacikoglu gesignaleerd bij Trabzonspor'
jukebox Laatste: Zo verging het de vorige aankopen van Feyenoord uit Zuid-Amerika
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <