Resultaten x
binnenland

Interview Jeremy de Graaf: "Uiteindelijk ligt het aan jezelf of je speelt"

Jeremy de Graaf (29) was vorig seizoen de veelscorende spits van GVVV. Deze jaargang moet hij met enige regelmaat genoegen nemen met een plek op de bank. Dat is weleens moeilijk, maar De Graaf is er de persoon niet naar om zijn kont tegen de krib te gooien. “Uiteindelijk ligt het altijd aan jezelf of je speelt.”

02-12-2019 16:42 door Tim Beck

De Graaf, die vorig jaar zijn contract bij GVVV met twee jaar verlengde, gaat ook nu nog met veel plezier naar de club. Ondanks dat trainingsdagen flinke ondernemingen voor hem zijn. “Ik werk bij EFMI Business School in Baarn, een academisch kennisinstituut voor bedrijven in de foodsector. We doen onderzoek voor bedrijven waarin we inspelen op vraagstukken binnen food en retail. Daarnaast organiseren we verschillende opleidingen, congressen en netwerken. Ik ben verantwoordelijk voor het coördineren van verschillende programma’s.’’

De baan van De Graaf is divers en flexibel. Een mooie bijkomstigheid met het oog op zijn loopbaan als voetballer. “Mijn baan valt goed te combineren met voetballen in de Tweede Divisie. Ik woon in Amsterdam, werk in Baarn en op trainingsdagen ga ik vanuit mijn werk direct door naar Veenendaal. Dat zijn inderdaad lange dagen. Er zijn Tweede Divisie-clubs dichter bij mij thuis, maar ik heb het goed naar mijn zin bij GVVV en dat is ook de simpele reden dat ik mijn contract vorig jaar heb verlengd bij de club.”

De Graaf beaamt dat zijn situatie momenteel moeilijker is dan vorig jaar. In het seizoen 2018/19 scoorde de geboren Rotterdammer aan de lopende band. Zijn teller stokte uiteindelijk op zestien doelpunten. Dit jaar is de concurrentie bij GVVV voor de aanvallende posities echter forser. “Dat komt door de transfer van Berry Powel, maar ook door iemand als Jesse van Nieuwkerk. De trainer heeft meer keuzes en de ene keer valt de keuze op mij en de andere keer niet. Dat hoort erbij op dit niveau. Dat is weleens moeilijk, maar ik schik me in de rol die me wordt toebedeeld. Je zal toch mee moeten in het teamproces. Uiteindelijk hoop je dat de ploeg het goed doet, met of zonder jouw inbreng. Het ligt bovendien altijd aan jezelf dat je niet speelt. Die spiegel hou ik me altijd voor en dan vraag ik me af of ik breng wat ik kan brengen. Dat helpt me relativeren.”

In het duel met Jong FC Volendam

Cambuur Leeuwarden

De Graaf is inmiddels bezig aan zijn derde jaar bij GVVV. Daarvoor kwam hij uit voor ASV Dronten, VVOG, Cambuur Leeuwarden en Spakenburg. “Op jonge leeftijd verhuisde ik van Rotterdam naar Friesland. Daar ben ik gaan voetballen bij de plaatselijke vereniging en trainde ik één keer per week mee met de voetbalschool van Cambuur Leeuwarden. Ik ben in mijn jeugd verder nooit in beeld geweest bij profclubs. Tot mijn 23ste.”

Op dat moment speelt De Graaf voor hoofdklasser VVOG. “Dwight Lodeweges was mijn coach en die verkaste naar Cambuur Leeuwarden. Hij vroeg of ik met hem mee wilde. Hij zei: ik denk dat jij het kan redden op dat niveau. Ik legde een testperiode af en kreeg toen een contract voorgeschoteld. Cambuur ging op dat moment Eredivisie spelen, dus dat was een immens grote stap voor me. Ik heb mijn debuut gemaakt in de KNVB-beker en meerdere keren op de bank gezeten in de Eredivisie, maar helaas nooit mijn debuut mogen maken op dat niveau. Ik merkte wel dat ik het niveau wat gevraagd werd aantikte, maar op vervelende momenten kreeg ik blessures en de Ziekte van Pfeiffer. Op sommige momenten moet je ook net dat beetje geluk hebben en dat had ik niet.”

Nu in de winkelAanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Bilal Basacikoglu gesignaleerd bij Trabzonspor'
jukebox Laatste: Zo verging het de vorige aankopen van Feyenoord uit Zuid-Amerika
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <