Resultaten x
binnenland

Deel 12: deze jeugdspelers kloppen op de deur bij NEC Nijmegen

Het Nederlandse voetbal kende een dip van zo’n vier jaar, maar ondertussen breekt talent na talent door. Eerst waren het voornamelijk verdedigers die op de deur klopten, maar nu is ons land ook voorzien van de nodige mogelijkheden in aanvallend opzicht. We kijken alvast verder en bekijken per club welke talenten er nog meer staan te popelen om in de Eredivisie te mogen spelen. Deel 12: NEC Nijmegen.

10-12-2019 14:42 door Tim Beck

NEC kende een moeilijke start in de jeugdcompetitie. De Nijmegenaren verloren de eerste twee duels met minimaal verschil, maar ze zijn de laatste weken beetje bij beetje aan het opklimmen. Op Varkenoord werd er met 2-2 gelijkgespeeld, terwijl er in eigen huis werd gewonnen van Ajax, dat op dat moment weliswaar de nodige vaste krachten moest missen. Afgelopen weekend won NEC Nijmegen de lastige uitwedstrijd met FC Utrecht, waardoor NEC nu de tiende plek bezit. Daarmee doen ze nog volop mee om zich bij de beste acht teams te scharen en dus deel te nemen aan de kampioenscompetitie na de winterstop. Wie zijn de talenten om op te letten?

Syb van Ottele

Jeugdinternationals van NEC Nijmegen; het komt niet ieder jaar voor. Centrale verdediger Syb van Ottele heeft wel meerdere interlands achter zijn naam. Van Ottele, eerstejaars A-junior, droeg het shirt van Oranje Onder 15, Onder 16, Onder 17 en onlangs ook voor Onder 18. Hij mocht zelfs mee naar het Europees kampioenschap, waar hij een duel speelde en Nederland de overwinning pakte. Van Ottele voetbalt voornamelijk als centrale verdediger dit seizoen, maar kan ook als centrale middenvelder uit de voeten. Toenmalig-technisch directeur Remco Oversier tijdens de contractondertekening: “We zijn er trots op dat Syb, ondanks interesse uit binnen- en buitenland, ervoor kiest zijn toekomst aan NEC te verbinden.”

Syb van Ottele, toen hij nog voor NEC Onder 15 speelde

Rickson van Hees

Net als Van Ottele heeft ook Rickson van Hees een contract en jeugdinterlands achter zijn naam. Niet voor Nederland, maar voor de Verenigde Staten. Van Hees is net als Sergiño Dest een rechtsachter. Hij speelde onlangs drie interlands voor de Verenigde Staten Onder 18. Onder meer eentje tegen Nederland. Van Hees leek eerst voor Vitesse te gaan, maar daar waren wat problemen om zijn transfer rond te krijgen. “Ik ben gelukkig nu bij NEC. Als rechtsback kom ik graag op en neem ik de hele flank mee. De linksbuitens moeten maar achter mij aanlopen en klagen daar vaak over”, zei hij na zijn contractondertekening. Van Hees ligt vast tot de zomer van 2021. De club heeft een optie op nog een jaar.

Dirk Proper

Dirk Proper is waarschijnlijk de bekendste naam van allemaal. Proper maakte deel uit van de Oranje Onder 18 selectie die onlangs vierde werd op het wereldkampioenschap en kroonde zich afgelopen zomer ook tot Europees kampioen met Oranje Onder 17. Hij kwam in de finale drie minuten in actie. In het verleden hebben Ajax, PSV en Feyenoord zich gemeld om Proper over te nemen, maar de middenvelder en captain van Onder 19 wilde dolgraag in Nijmegen blijven, zo legde hij onlangs uit tegen Voetbal International. “Ik denk dat ik me daar gewoon goed kan ontwikkelen. Ik ben niet de grootste en dus denk ik dat het voor mij goed is om met het eerste te trainen, dat is de afgelopen periode veel gebeurd. Bij NEC is er voor mij nog genoeg te leren en de plannen die de club heeft, bevallen ook nog steeds. Voor mij was er geen reden om weg te gaan.”

Ayman Sellouf (Foto)

Tot slot is er Ayman Sellouf, de tweedejaars aanvaller die zijn debuut voor het eerste al heeft gemaakt. Sellouf kwam in de zomer van 2014 over van RKSV Brakkestein en sindsdien is het snel met hem gegaan. Hij mocht eerder dit jaar een contract ondertekenen. “Dat maakt me heel trots.” De opmars van Sellouf is ook opgevallen bij de Marokkaanse bond, want de aanvaller werd al eens uitgenodigd om mee te doen aan een trainingsstage met Marokko Onder 18. Bij het eerste van NEC blijft het voorlopig bij korte invalbeurten, maar van Sellouf zullen we nog een hoop gaan horen de komende tijd.

Nu in de winkelAanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Bilal Basacikoglu gesignaleerd bij Trabzonspor'
jukebox Laatste: Zo verging het de vorige aankopen van Feyenoord uit Zuid-Amerika
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <