Resultaten x
#stay-at-home

Tijden van crisis vragen om crisismaatregelen. Voor wie de deur niet meer uit durft of mag: ELF Voetbal is vanaf nu ook per editie online te bestellen. Of, speciaal voor de thuisblijvers, gebundeld in een speciaal stay-at-home-pakket.

Bestaande uit 
- ELF Voetbal 90's Special 
- ELF Voetbal Cult Special 
- ELF Voetbal Clubiconen Special 

binnenland

FC Eindhoven-clubicoon Ruud Swinkels blikt terug op ziekbed stiefzoon: "Dat hakt erin"

Vind hier de beste Online casinos

Terwijl zijn stiefzoon ernstig ziek was, moest Ruud Swinkels zich focussen op MVV-thuis en Telstar-uit. De keeper leefde een onwerkelijk dubbelbestaan, pendelend tussen ziekenhuis en voetbalveld. In de Clubiconen Special van ELF Voetbal Magazine blikt Swinkel terug op deze periode en gaat hij in op zijn band met FC Eindhoven.

25-01-2020 07:00 door Nick de Jager

Relaxed doet Ruud Swinkels (32) de lamp aan in de businessruimte van FC Eindhoven en zet hij twee koppen koffie. Weinig mensen die zo goed weten hoe het reilt en zeilt aan de Aalsterweg. Vlak voor kerst zijn 251ste officiële wedstrijd in dienst van de club. Bijzonder hoog, blijkt uit een vergelijking met de rest van de selectie. Na Swinkels speelde Alvin Daniëls de meeste officiële wedstrijden voor de club. Zijn teller staat op 54. 


Toch zou Swinkels zijn band met de club niet als clubliefde beschouwen. “Dat gaat te ver. Ik voel mij wel heel verbonden met FC Eindhoven. Ik ben in de buurt van Eindhoven geboren, heb veel kansen gehad bij deze club en heb het goed naar mijn zin. Ik heb een nieuw huis gekocht in Moergestel, goed te berijden vanaf hier. Dan ga ik niet voor vijfhonderd euro per jaar meer ergens anders voetballen.”

Twee realiteiten

Waardeer wat je hebt, predikt Swinkels. Hij heeft recht van spreken. In augustus 2017 belandt zijn stiefzoon in het ziekenhuis. Hij kampt met ondraaglijke buikpijn, die aanvankelijk niet verklaard kan worden door artsen. Anderhalve maand later volgt de officiële diagnose: een gezwel in zijn darmen en lymfeklierkanker.

Het is een plek die bijzonder lastig te behandelen is. Artsen kunnen niet opereren zonder zijn leven in gevaar te brengen. En dus resteert een zenuwslopende confrontatie met de grillen van het lot. “We zijn wel zeven keer door het ziekenhuis gebeld. Dan had hij een te hoge hartslag en waren ze bang dat ze hem moesten opereren. Een operatie bracht heel veel risico met zich mee. Op zo’n moment wisten wij: dit zou de laatste keer kunnen zijn dat we hem zien. Ik kan je vertellen: dat hakt erin."

Het hele interview is te lezen in ELF nummer 1, die sinds vrijdag voor € 6,99 in de winkelschappen ligt. De verdere inhoud van het blad vindt u hier.

Nu in de winkelAanmelden
Advertorial
jukebox Laatste: De Jukebox: Damil Dankerlui (Willem II)
superelf Laatste: Superelf: Maceo Rigters, Amsterdamse EK-held
transfergeruchten Laatste: 'Bilal Basacikoglu gesignaleerd bij Trabzonspor'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <