Resultaten x
binnenland

Van paniek naar hoop: dit is Willem Weijs, de nieuwe coach van NAC Breda

NAC Breda, dat is toch die club waar het al maanden spookt op technisch en bestuurlijk vlak? Donderdagavond in het Rat Verlegh Stadion is daar even niets van te merken. Het grote PSV wordt met 2-0 uit het bekertoernooi geknikkerd. Eindverantwoordelijke aan de kant van NAC: de 32-jarige Willem Weijs.

24-01-2020 12:00 door Cas Broxterman

NAC Breda was tot gisteren nog niet eens bekomen van de malaise rondom ex-coach Ruud Brood. Hij werd eind 2019 op straat gezet en trok in landelijke media de beerput open. Het was zaak de rust snel te bewaren. En toen was daar Willem Weijs, die als assistent van Brood aan 'het echte werk' heeft mogen ruiken. Nu staat hij zelf aan het roer van de Bredase selectie.

Van paniek naar hoop. Sneller dan dit kan het niet gaan. Weijs debuteerde twee weken terug nog met een doelpuntloos gelijkspel tegen de nummer negentien van de Keuken Kampioen Divisie, Helmond Sport. Nu gaat hij door het leven als de coach die eerstedivisionist NAC aan een stunt hielp tegen topclub PSV. 2-0 werd het, door doelpunten van Othman Boussaid en Ivan Ilic.

Droom

Voor Weijs is PSV geen onbekende. Hij heeft als tiener de droom ooit een succesvolle trainer te worden. Zijn ontwikkeling gaat op jonge leeftijd al rap. Op 1 juli 2007 treedt hij in dienst van PSV. Hij is dan amper twintig jaar oud. Na zes jaar in de opleiding van de Eindhovenaren vindt hij het genoeg geweest. Hij kiest voor Ajax. Na vier jaar in Amsterdam gaat hij in op een aanbod van NAC Breda om coach van de Onder 19 te worden.

Op 26 juli 2017 meldt hij zich officieel in Breda als jeugdtrainer. Amper twee jaar later is hij assistent-coach bij het eerste elftal. Hij begint zich ook bezig te houden als coach van Jong NAC Breda. Terwijl de hoofdmacht het best aardig doet in de eerste divisie, begint het op technisch vlak te knagen. Brood wordt op straat gezet en ineens is er een redder in nood nodig.

Vlieguren

De intrede van Weijs als coach van NAC Breda is niet meer te missen door de zege op PSV. Er volgt een bekerwedstrijd tegen AZ. Mooie wedstrijden voor een jonge oefenmeester, die de nodige vlieguren mag gaan maken in de Keuken Kampioen Divisie. Op naar een veelbelovende carrière.

Nu in de winkelAanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Bilal Basacikoglu gesignaleerd bij Trabzonspor'
jukebox Laatste: Zo verging het de vorige aankopen van Feyenoord uit Zuid-Amerika
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <