Resultaten x
binnenland

Kunstgras Heracles Almelo relatief vruchtbare grond voor Feyenoord

Vind hier de beste Online casinos

Feyenoord neemt het zaterdagavond op tegen Heracles Almelo. Op het eerste oog lijkt dat een lastige klus: bijna iedere ploeg kijkt een beetje op tegen het Almelose kunstgras. Toch kan Feyenoord hoop putten uit de recente historie.

25-01-2020 13:00 door Nick de Jager

Wie aan onderonsjes tussen Feyenoord en Heracles Almelo denkt, wordt met zijn gedachten teruggeworpen naar de kampioenswedstrijd in 2017. Het was de ploeg uit Almelo die een voorname bijrol had in het sprookje van Dirk Kuyt, die met een hattrick Feyenoord in de laatste speelronde kampioen maakte van Nederland. Net zo belangrijk voor het binnenhalen van de titel, maar veel meer in de vergetelheid geraakt, was de heenwedstrijd in het Polman Stadion.

Feyenoord kwam in Almelo na een half uur op voorsprong en kreeg kansen op een tweede treffer. De Rotterdammers slaagden er niet in die te produceren, waarna in de tweede helft de rollen omdraaiden. Heracles werd de betere ploeg en ging op zoek naar de gelijkmaker. Feyenoord bleef wonderwel overeind. “Zeker in de tweede helft, toen we onder druk kwamen te staan, hebben we winnaarsmentaliteit getoond en uiteindelijk overleefd. Het staat vast dat we beter moeten spelen, maar we gaven weinig weg en in het veld stonden we er voor elkaar. Dat is dus positief”, zei Jens Toornstra na afloop. Het was een recept waarop Feyenoord menig keer in dat seizoen kon terugvallen.

Het zou het begin worden van een trilogie, want ook de voorgaande twee seizoen won Feyenoord op bezoek bij Heracles Almelo. Twee keer kwam het amper in de problemen. In september 2017 pakten de Rotterdammers binnen 33 minuten een 0-3 voorsprong. Heracles Almelo mocht door twee treffers van Reuven Niemeijer terugkomen tot 2-3, maar een punt zat er niet in. Sterker nog: Feyenoord bouwde in de blessuretijd uit naar 2-4 via Sam Larsson. Een seizoen later werd het een weinig verhullende 0-2.

Wie iets verder uitzoomt, ziet dat Feyenoord zich over het algemeen vrij goed staande houdt in Almelo. In de laatste tien uitwedstrijden won het zes keer. Eenmaal toonde Heracles Almelo zich de sterkste en drie keer werd het gelijk. Dat zijn helemaal geen slechte cijfers voor Feyenoord.

"De kansen die we kregen gingen er allemaal in. Het rendement in de eerste helft was geweldig, maar qua spel kan en moet het beter", zei Dick Advocaat na de 3-1 overwinning op Heerenveen vorige week. Wellicht kunnen de Rotterdammers met vergelijkbaar spel in Almelo nog wegkomen. Of de Almeloërs moeten in staat zijn iets te doen wat zij de laatste jaren niet konden: Feyenoord het vuur flink aan de schenen leggen.

Nu in de winkelAanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Bilal Basacikoglu gesignaleerd bij Trabzonspor'
jukebox Laatste: Zo verging het de vorige aankopen van Feyenoord uit Zuid-Amerika
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <