Resultaten x
#stay-at-home

Tijden van crisis vragen om crisismaatregelen. Voor wie de deur niet meer uit durft of mag: ELF Voetbal is vanaf nu ook per editie online te bestellen. Of, speciaal voor de thuisblijvers, gebundeld in een speciaal stay-at-home-pakket.

Bestaande uit 
- ELF Voetbal 90's Special 
- ELF Voetbal Cult Special 
- ELF Voetbal Clubiconen Special 

binnenland

ELF Voetbal 2: The Untouchables van Liverpool, USA Boy Dest, Gakpo, Alireza en Tony Adams

Het kan bijna niet meer misgaan. Na een droogte van dertig jaar gaat Liverpool dit jaar de landstitel in Engeland pakken. Met Sander Westerveld, Erik Meijer en Jan Kromkamp keken we al vooruit. Het is slechts een verhaal in ELF Voetbal 2. Daarin verder interviews met Sergino Dest, Tony Adams, Alireza Jahanbakhsh, Cody Gakpo, de Peruvianen van FC Emmen, Xavier Mbuyamba, Bram Nuytinck en Matus Bero.

14-02-2020 10:00 door Sander Berends

Liverpool: The Untouchables

Niet de mannen van Eliot Ness, maar die van trainer Jürgen Klopp zijn de ware Untouchables. Met totale dominantie op weg naar de eerste landstitel in dertig jaar. Wij spraken oud-Liverpudlians Sander Westerveld, Erik Meijer en Jan Kromkamp over de op handen zijnde verlossing.

Alireza Jahanbakhsh

Tussen 2013 en 2018 vormde Alireza Jahanbakhsh een sensatie in de Eredivisie. Inmiddels probeert de 26-jarige Iraniër de harten van de fans te veroveren bij Brighton & Hove Albion, middenmoter in de Premier League. ELF Voetbal reisde naar Engeland en werd overrompeld door gastvrijheid. "Ik wil imponeren, zowel met mijn spel als mijn persoonlijkheid."

Sergino Dest

You win some (Ihattaren), you lose some (Dest). Maar waarom verloor Oranje eigenlijk de strijd met de Verenigde Staten om Sergino Dest? Een verhaal over een keuze op gevoel. We spraken betrokkenen Earnest Stewart, Brian Tevreden en Dave van den Bergh. "Toen wij Sergino naar de VS haalden, dachten ze bij Ajax nog niet dat hij de rechtsback van de toekomst zou worden."

Tony Adams

Soms zijn het de meest onwaarschijnlijke liefdes die het hevigst bloeien. Dus kan het gebeuren dat een Engelse voetballegende, wiens hart verpand leek aan Arsenal, een extra plekje inruimt voor een Nederlandse club. Tony Adams houdt van Feyenoord. "Voor mij gaat er niets boven een wedstrijddag in De Kuip."

FC Emmen-Peruvianen

Twee Peruvianen in De Oude Meerdijk. Sinds oktober is het de werkelijkheid en vormt het bewijs voor de toegenomen status van FC Emmen. Sergio Pena (24) en Miguel Araujo (25) zijn vrienden, internationals en sterkhouders van de Rood-Witten. We schoven bij ze aan. "We luisteren samen vaak naar salsa."

Xavier Mbuyamba

Een half jaar na het binnenhengelen van zijn havodiploma stond Maastrichtenaar Xavier Mbuyamba (18) plotseling in een rondo met Lionel Messi. De 1,96 meter lange verdediger maakte in de zomer een droomtransfer van MVV naar FC Barcelona en zet zijn droomvlucht daar voort. Een kennismaking met een groot talent, dat zijn inspiratie onder meer haalt uit de paralympische droom van zijn broer.

Cody Gakpo

Zoals Steven Bergwijn Memphis Depay opvolgde, ligt de opvolging van Bergwijn ook in handen van een speler uit eigen academie: Cody Gakpo. We vroegen de twintigjarige buitenspeler van PSV een selectie te maken van de elf belangrijkste mensen voor de totstandkoming en voortgang van zijn carrière.

En verder:

Viervoeters: Matus Bero (Vitesse) en zijn hond Jimmy
Mee-eten met: Abdou Harroui (Sparta Rotterdam)
Afslag 11: op bezoek bij Bram Nuytinck, Udinese
Ansu Fati, portret van het reuzetalent van FC Barcelona
Programmaboekjes en hun onzekere toekomst
Tweede Divisie: Dilivio Hoffman (De Treffers)
Superelf: Michel Breuer
Talent: Vicente Besuijen (AS Roma)
Cultheld: Somália
Blikvanger
Warming-up

Nu in de winkelAanmelden
Advertorial
jukebox Laatste: De Jukebox: Damil Dankerlui (Willem II)
superelf Laatste: Superelf: Maceo Rigters, Amsterdamse EK-held
transfergeruchten Laatste: 'Bilal Basacikoglu gesignaleerd bij Trabzonspor'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <