Resultaten x
#stay-at-home

Tijden van crisis vragen om crisismaatregelen. Voor wie de deur niet meer uit durft of mag: ELF Voetbal is vanaf nu ook per editie online te bestellen. Of, speciaal voor de thuisblijvers, gebundeld in een speciaal stay-at-home-pakket.

Bestaande uit 
- ELF Voetbal 90's Special 
- ELF Voetbal Cult Special 
- ELF Voetbal Clubiconen Special 

binnenland

Interview Donny van Iperen: “Die blessure was ergens goed voor”

Op een normale avond wint FC Utrecht van Go Ahead Eagles. En het werd in Deventer inderdaad een normale avond. De ploeg uit de Domstad was duidelijk een maat te groot voor de thuisploeg en versloeg Go Ahead in de Adelaarshorst met 1-4. In het rood-gele kamp was na afloop ruimte voor analyse, maar zeker niet voor paniek. We praatten bij met Donny van Iperen, een lichtpunt op deze grauwe avond.

14-02-2020 07:00 door Jan Willem Spaans

Op zoek naar ritme

De centrale verdediger is namelijk helemaal hersteld en kwam nu ook zijn tweede wedstrijd sinds zijn zware blessure ongeschonden door. Makkelijk heeft hij het niet gehad: vlak voor zijn overstap van Telstar naar Go Ahead moest hij al veel te jong afscheid van zijn moeder nemen, waarna de blessure volgde. Hoe zwaar was dat? “Ja, ik was net verhuisd en ging in Deventer op mezelf wonen. Dan valt het allemaal even samen, ja.”

“Maar nu ben ik helemaal hersteld, en ergens heeft het me ook goed gedaan, tijd om even tot mezelf te komen. En ik mag van geluk spreken dat het een ‘goede’ blessure was, dus geen einde seizoen zoals bij Wout (Droste, red.) gebeurd is. Nu kan ik in deze tweede seizoenshelft nog een rol van betekenis spelen. Bovendien had ik tijd om me fysiek te ontwikkelen. Alleen wedstrijdritme, daar ontbreekt het nog aan. Maar dat ben ik nu aan het opdoen”, aldus de stopper. Dan is dit een goede week, zondag mag de ploeg van Jack de Gier alweer naar MVV.

Gemiste kansen

In De Geusselt zullen de kansen anders liggen dan hier op deze donderdagavond, waar Utrecht uiteindelijk duidelijk de verdiende winnaar was. “In het begin kregen we twee goede kansen. Het is in wedstrijden zo belangrijk dat je op voorsprong komt. Dan 0-1, niets aan de hand, maar die 0-2 viel op zo’n rotmoment. Dan maken we zelf na rust 1-2 en zijn we weer terug in de wedstrijd, maar als het dan even later 1-3 wordt is het gewoon klaar. Da’s jammer, we hadden hier heel graag tegen Ajax gespeeld. Uiteindelijk denk ik dat we best een mooi bekerseizoen hebben gespeeld.”

Aandacht op de competitie, dus. Hoe voelt het voor Van Iperen dat De Gier hem meteen weer in de basis plaatst? “Dat is natuurlijk waarom ik de stap vanaf Telstar heb gemaakt: je wil graag spelen. Het kriebelt en ik ben blij dat ik nu weer twee potjes heb gespeeld. Voor het rest van het seizoen is mijn doel om te blijven staan, en met Go  Ahead om mee te blijven doen om directe promotie. Als dat niet lukt, dan moet met maar via de play-offs.”
Aanmelden
Advertorial
jukebox Laatste: De Jukebox: Michael Chacón (FC Emmen)
superelf Laatste: Superelf Romano Denneboom: Van Gentenaar via El Ahmadi naar Elia
transfergeruchten Laatste: 'Bilal Basacikoglu gesignaleerd bij Trabzonspor'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <