Laatste nieuws
23.50Wilfred Genee ontvangt live tijdens Vandaag Inside vernietigend appje over Valentijn Driessen
23.45Zien: beschonken Carragher trekt uitblinker Sancho voor de camera
23.45'De mogelijkheid bestaat dat ik vertrek bij Dortmund, ik heb erover nagedacht'
23.45Ten Hag-verbanneling opnieuw uitblinker bij Dortmund: 'Hij was niet te stoppen'
23.40Brugts bijna kampioen met Barcelona, Oranje-aanvalster trefzeker in monsterzege
23.36Derksen wordt niet enthousiast van Van Bommel als trainer van Feyenoord
23.35Borussia Dortmund bluft PSG af en wint heenduel halve finale Champions League
23.30Slot zal nieuwe keeperstrainer moeten zoeken: Achterberg na 15 jaar weg bij Liverpool
23.25Chris Woerts ziet Ajax ‘hele goede keuze maken’ op bestuurlijk vlak
23.25Duitsland dankt BVB en pakt extra CL-ticket, wat slecht nieuws is voor Ten Hag
23.15Dit is waarom de zege van Borussia Dortmund extra zoet smaakt
23.10Woerts doet boekje open bij Vandaag Inside: 'Ik heb contact gehad met Te Kloese'
23.05Dortmund boekt met Maatsen verrassende zege op PSG en houdt volop zicht op CL-finale
23.03Lees terug: Dortmund en PSG delen klappen uit, maar alleen Füllkrug slaat raak
23.01Twente is nog stééds geen kampioen en dat knaagt: 'Doen dit niet expres'
23.00Reijners stopt na dit seizoen als hoofdtrainer bij vrouwen Fortuna
22.57Dortmund op koers voor Champions League-finale na rollercoaster tegen PSG
22.55Füllkrug geeft Dortmund de leiding in heerlijk gevecht met PSG
22.55Cristiano Ronaldo loodst Al-Nassr met wereldgoal naar finale van de King’s Cup
22.55Dortmund houdt PSG en Mbappé in toom en mag dromen van CL-finale
22.42VI Live: Dembélé mist levensgrote kans voor PSG in slotfase tegen Dortmund
22.41Cruciale doorbraak in zicht voor Vitesse: 'Niet ver verwijderd van een oplossing'
22.14VI Live: Mbappé en Hakimi treffen binnen vijf seconden de Dortmund-palen
22.14VI Live: Mbappé en Vitinha treffen binnen vijf seconden de Dortmund-palen
22.12Woerts komt met Geelen-claim: 'De nieuwe algemeen directeur van Ajax'
22.10Dortmund ontploft na oogstrelende assist: PSG op achterstand de rust in
22.10Vertrouwen in selectie van Vitesse: 'Genoeg mogelijkheden, zeker op KKD-niveau'
22.08VI Live: PSG zonder rustwissels op jacht naar gelijkmaker tegen Dortmund
22.05Scorende Brugts is bijna kampioen met Barcelona
22.05De Graafschap laat na enthousiaste reacties leden stemmen over logoverandering
21.54Ronaldo scoort schitterend en gidst Al-Nassr naar pikante finale
21.52VI Live: Dortmund gaat met verdiende voorsprong rusten tegen PSG
21.38Boskamp gelooft uitleg Van Bronckhorst over Feyenoord niet: ‘Rot toch op!’
21.37VI Live: Füllkrug brengt Borussia Dortmund uit het niets aan de leiding
21.37Belofte voor halve finale Europa League: 'Neem tattoo als we iets groots winnen'
Resultaten x
binnenland

Interview Ajax-doelman Stan van Bladeren: "Richt me op mooie stap"

Hij is helemaal fit. Sinds medio januari alweer. Eindelijk. Stan van Bladeren werkt sindsdien elke dag keihard op de trainingen om er te staan als het moet. Maar de 22-jarige doelman van Ajax blijft tegelijk realistisch. "De kans dat ik dit seizoen nog ga keepen, is klein. Ik richt me op een mooie stap komende zomer."

22-02-2020 10:00 door Sander Berends

Alles kan hij weer. Duiken, ballen tegenhouden en luchtduels probleemloos aangaan. Een spits die alleen op hem af zou komen? Geen probleem. Van Bladeren zal hem zonder enige vorm van angst trachten van het scoren af te houden. "Het gaat onwijs goed", vertelt de sluitpost, veelvuldig jeugdinternational, tegenover ELF Voetbal. "Sinds het einde van de winterstop ben ik volledig in training. Ik heb nergens last van. Ik vreesde aanvankelijk voor een kleine beperking in mijn rechterhand, maar daar is gelukkig helemaal geen sprake van."

Hij klinkt opgewekt. Logisch, want dat goede gevoel heeft hij ruim vier maanden moeten missen. Een ingreep aan zijn rechterhand bleek noodzakelijk toen zijn transfer naar Helmond Sport eind augustus in duigen viel. De doelman van Jong Ajax bereikte een akkoord over een contract voor een jaar, met een optie voor nog een seizoen. Drie dagen later belandde de overeenkomst in de prullenbak toen de Brabantse Eerste Divisionist na de medische keuring teveel twijfels kende.

Verdwenen

"Er werd iets geconstateerd in mijn hand. Ik heb daar nooit last van gehad. Het zat daar achteraf waarschijnlijk al zeven jaar. De medici dachten aan een scheurtje. Dat kon enkel operatief worden hersteld. Helmond Sport heeft de overgang toen afgeblazen. Dat boek is dicht. Achteraf bleek een minuscuul bandje in mijn rechterhand volledig te zijn verdwenen. Op 30 september ben ik onder het mes gegaan in het AMC in Amsterdam. Gelukkig ben ik via Ajax verzekerd van uitstekende specialisten. Er is een klein ankertje in het bot ingebracht. Het resterende weefsel, dat over het bot loopt, is daarbij gevoegd. Een dagopname. De volgende dag was ik jarig, dus ik wilde ook niet langer blijven. Meegekeken? Nee, laat mij maar lekker slapen tijdens een operatie, haha."

Achter zijn revalidatie heeft hij vorige maand een dikke punt kunnen plaatsen. "Gelukkig wel. Ik was net te laat fit om in de maand januari nog een transfer te kunnen maken. Ik richt me op komende zomer, eventueel eerder zou ook kunnen. Ik blijf realistisch. De kans dat ik bij Jong Ajax dit seizoen nog aan spelen toekom in de Eerste Divisie, is klein. In dat team spelen nu keepers die in de toekomst wellicht nog aan bod komen voor het eerste elftal. Zelf kom ik daarvoor niet meer in aanmerking.” Vorig seizoen zat Van Bladeren op de bank tegen sc Heerenveen. Een herhaling verwacht hij niet meer. "Eerlijk gezegd niet. Hopelijk mag ik me dit seizoen nog laten zien tijdens oefenwedstrijden van Jong Ajax, want ik wil graag aantonen dat ik helemaal fit ben, scherp en een aanwinst voor veel clubs in zowel binnen- als buitenland ben."

Van Bladeren had in de voorbereiding op het huidige seizoen nog hoop op meer. "Ik wist vooraf dat het lastig ging worden, maar het draaide geweldig. De trainers zagen dat ook. Ik sloot aan bij de keepers van het eerste elftal en mocht mee naar de oefenduels met PAOK Saloniki en Panathinaikos. Het zag er goed uit. Uiteindelijk moest ik toch aansluiten bij Jong Ajax en kwam de blessure daaroverheen. Mijn contract loopt af dus ik besef mijn situatie. Ik kan met zekerheid zeggen dat ik geen contractverlenging krijg. Zo realistisch ben ik."

Nieuwe club

Samen met zijn zaakwaarnemers Johan Wins en Joes Blakborn kijkt hij rond voor een nieuwe club. "Ik wil graag naar een club waar ik speelkansen krijg. De kans lijkt me in de Eerste Divisie het grootst. Mocht er een mooie club komen uit de Eredivisie die me perspectief biedt, is dat ook een mooie stap. Dat geldt ook voor het buitenland. Ik sta voor veel opties open. De transfermarkt in de Verenigde Staten, Australië en Scandinavië is bijvoorbeeld nu nog open. Dus wie weet, komt er al eerder iets voorbij."

Tot die tijd probeert hij zijn teamgenoten van Jong Ajax elke thuiswedstrijd te ondersteunen. "De uitduels kijk ik voor de televisie. Ik hoop dat we de kampioensrace dit seizoen winnend kunnen afsluiten. Mocht dat lukken, dan kan ik mijn tweede titel in de Eerste Divisie bijschrijven. Weliswaar op een andere manier dan de eerste keer. De ploeg van nu is jong, maar op bepaalde gebieden erg volwassen. Het wordt in ieder geval een mooie eindfase dit seizoen."

Kampioenswedstrijd

Twee jaar geleden zou hij, na al tien keer in de basis te hebben gestaan, de kampioenswedstrijd tegen MVV keepen. "Maar ik werd juist die week ziek. Ik ben vijf kilo afgevallen. Tegen MVV zat ik daardoor op de bank. We kwamen 0-1 achter via een strafschop, maar bogen de score in het laatste kwartier nog volledig om. Die wedstrijd zal niet snel uit mijn gedachten verdwijnen. Het lijkt me prachtig om het feest nog eens over te doen."

Het zou na acht jaar een mooi afscheid betekenen voor de inwoner van Voorhout. "Het levert straks een vreemd gevoel op als ik voor de laatste keer De Toekomst afloop. Jarenlang zag ik de mensen op de club vaker dan mijn ouders. Ajax is voor mij familie geworden. Het is best moeilijk om dat straks los te laten. Maar de tijd is gekomen om iets anders te zoeken. Er staat straks vast iets moois te wachten. Bij een club waar ik belangrijk kan zijn en me kan blijven ontwikkelen. Tot die tijd train ik keihard door en haal ik mijn plezier uit zelf gestelde korte termijndoelen. Mentaal is het zwaar, maar daar leer ik ook weer van. Het maakt mij alleen maar sterker. Ik moet ervoor zorgen dat ik er klaar voor ben als de situatie daarom vraagt. En daar zorg ik voor."




Aanmelden
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... David de Gea?
superelf Laatste: Superelf Wout Brama, Twents boegbeeld
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <