Resultaten x
#stay-at-home

Tijden van crisis vragen om crisismaatregelen. Voor wie de deur niet meer uit durft of mag: ELF Voetbal is vanaf nu ook per editie online te bestellen. Of, speciaal voor de thuisblijvers, gebundeld in een speciaal stay-at-home-pakket.

Bestaande uit 
- ELF Voetbal 90's Special 
- ELF Voetbal Cult Special 
- ELF Voetbal Clubiconen Special 

binnenland

Interview Alireza Jahanbakhsh: "Het gaat erom dat je dagelijks iets betekent voor anderen"

Alweer ruim anderhalf jaar draagt Alireza Jahanbakhsh het shirt van Brighton & Hove Albion in de Premier League. De 26-jarige Iranese aanvaller komt steeds beter op stoom. Hij is NEC en AZ dankbaar voor de kans die hij kreeg in Europa. "Met de kennis die ik nu opdoe hoop ik later de mensen in Iran te helpen."

22-02-2020 14:00 door Sander Berends

"Kinderen, arme mensen of mijn oude voetbalclub", vertelt Jahanbakhsh in de nieuwe editie van ELF Voetbal, die vorige week is verschenen. Medewerker Dirk Lotgerink ging op bezoek in East Sussex en werd gastvrij ontvangen in het stijlvol penthouse van de vleugelaanvaller aan de jachthaven van Brighton. "Ik wil graag iedere dag het beste van mezelf laten zien en de mensen iets teruggeven. Ik wil hier slagen en wat er daarna gebeurt, is voor nu niet van belang."

"Ik help graag mensen. Misschien kan ik maar één iemand helpen, misschien zijn het er vijf. Natuurlijk hoop ik aan het einde van mijn voetbalcarrière herinnerd te worden om alle goede momenten die ik de mensen heb gegeven, maar het gaat erom dat je dagelijks iets betekent voor anderen. Goed zijn voor een ander. Het gaat niet om één leer, maar om het goede te denken, te zeggen en te doen."

NEC-supporters

Zo ontving hij vorige maand vijftig supporters uit Nijmegen die op een voetbaltripje waren in Brighton. Hij bezocht hen na de wedstrijd in het hotel voor een bedankje. Vanzelfsprekend, noemt hij dat. "In Nederland valt het met de publieke belangstelling eigenlijk best mee, maar hier in Engeland en vooral in Iran is het soms lastig."

Jahanbakhsh is in eigen land een absolute volksheld, maar ook daar wil hij niemand teleurstellen. "In Jirandeh (zijn geboortestad, red.) weet iedereen waar mijn ouders wonen, dus als ik thuis ben wordt er de hele tijd aangebeld. Iedere tien minuten staat er iemand voor de deur en uiteraard loop ik dan steeds weer naar beneden."

Iemand helpen

Klein nadeel: zijn ouders wonen op de vierde verdieping. De bel uitschakelen of fans een keer teleurstellen is absoluut geen optie. "Natuurlijk niet! Dat hoort erbij. Misschien betekent het erg veel voor ze, dus waarom zou je iemand niet helpen als dat makkelijk gaat?" In een uitgebreide reportage leren we het karakter van Jahanbakhsh zeer goed kennen. Ook lezen we waar zijn ingelijste shirts van NEC en AZ verblijven, over meezingen met het clublied van NEC, kunst, musea, studeren, typisch Iraans eten, links rijden en zijn ervaringen in de Premier League.

Het interview met Alireza Jahanbakhsh is over vijf pagina's te lezen in ELF Voetbal nummer 2. Deze ligt sinds vorige week in de winkelschappen. Daarin ook het verhaal achter The Untouchables van Liverpool, opgetekend door drie Nederlandse oud-spelers. Het verhaal achter de keuze van Sergino Dest voor Team USA, de inspiratiebronnen van PSV-aanvaller Cody Gakpo, een interview met Tony Adams over zijn liefde voor Feyenoord, op bezoek bij de Peruvianen van FC Emmen, bij Bram Nuytinck in Udine en we gingen wandelen met Matus Bero van Vitesse en zijn hond. Ook een interview met Xavier Mbuyamba, het Nederlandse talent van FC Barcelona, en een verhaal over de teloorgang en wederopstanding van de programmaboekjes. En nog veel meer!

ELF Voetbal 2 ligt in de winkelschappen voor de prijs van 5,50 euro. Nog gemakkelijker: neem een abonnement en kies je eigen welkomstgeschenk. Zo gepiept. Klik hier en sluit een abonnement af.

Nu in de winkelAanmelden
Advertorial
jukebox Laatste: De Jukebox: Damil Dankerlui (Willem II)
superelf Laatste: Superelf: Maceo Rigters, Amsterdamse EK-held
transfergeruchten Laatste: 'Bilal Basacikoglu gesignaleerd bij Trabzonspor'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <