Resultaten x
#stay-at-home

Tijden van crisis vragen om crisismaatregelen. Voor wie de deur niet meer uit durft of mag: ELF Voetbal is vanaf nu ook per editie online te bestellen. Of, speciaal voor de thuisblijvers, gebundeld in een speciaal stay-at-home-pakket.

Bestaande uit 
- ELF Voetbal 90's Special 
- ELF Voetbal Cult Special 
- ELF Voetbal Clubiconen Special 

binnenland

De gekste momenten van de jarige Mido

Vandaag viert Achmed Hossam Mido zijn 37e verjaardag en daarom is tijd terug te kijken op de loopbaan van oud-Ajacied. Hij stond bekend om zijn gekke fratsen en zorgde bij al zijn clubs voor flink wat commotie. In dit artikel blikken wij daarom terug op de gekste momenten van de jarige Mido.

23-02-2020 11:53 door Krist Stoelwinder

Egyptische prins

Toen Ahmed Hossam Mido in 2001 bij Ajax tekende, had hij al indruk gemaakt bij KAA Gent, hij was er niet voor niets publiekslieveling. Toen Leo Beenhakker hem naar Ajax haalde, waande hij zich al een prins. Andy van der Meyde laat in zijn biografie optekenen dat Mido in eigen land al een grootheid was en zich ook zo gedroeg. Hij droeg de duurste kleding, reed in de snelste auto's en had de mooiste vrouwen. Toen Van der Meyde vrienden met hem werd, bleek de Egyptenaar best te willen delen. De buitenspeler liep het appartement van Mido binnen en trof daar twee prachtige vrouwen aan. De spits stuurde Van der Meyde met een vrouw naar de slaapkamer en het vervolg laat zich raden.

'Gevaarlijk' duo met Zlatan

In zijn eerste Ajax-seizoen presteerde Mido erg goed. HIj scoorde aan de lopende band en bezorgde zijn club de dubbel. Daardoor hield hij concurrent Zlatan Ibrahimovic op de bank. Toch konden ze het buiten het veld goed vinden. Zo deden ze straatraces in hun snelle sportauto's en leende Mido ooit zijn Ferrari aan de Zweed, die toen een date had, Na een goed jaar wilde Mido alweer vertrekken uit Amsterdam en trainer Ronald Koeman zette hem daarom vaak op de bank. Het deed het gemoed van het talent niet goed. Nadat Ajax een pijnlijke nederlaag tegen PSV had geleden en Ibrahimovic hem de huid volschold in de kleedkamer, gooide Mido een schaar naar diens hoofd. Het scheelde erg weinig, of Ibrahimovic had zich lelijk geblesseeerrd.

Vriend van de maffia

Mido kreeg uiteindelijk zijn transfer en vertrok op huurbasis naar Celta de Vigo, waarna hij later bij Olympique Marseille tekende. In Zuid-Frankrijk zorgde hij voor flink wat opschudding. Na een goede start kreeg hij concurrentie van de jonge Didier Drogba en die strijd verloor hij. De nukken van Mido speelden vervolgens op. Hij kwam niet opdagen op een training omdat hij zijn auto niet kon parkeren en verliet boos een trainingskamp, toen hij hoorde dat hij niet in de basis zou starten.Maar de club zat nog met een ander probleem in de maag, Mido zou namelijk vriendschappen onderhouden met leden van de lokale maffia. Olympique Marseille had er uiteindelijk genoeg van en verkocht de spits -nadat hij werd uitgekotst door vrijwel iedereen- aan AS Roma.

Dissonant bij Egyptische vreugde

2006 is voor veel Egyptenaren één van mooiste jaren van de eeuw. Hun land won namelijk in dat jaar de Afrika Cup die in eigen land gehouden werd. Ook Mido was van de partij op het eindtoernooi en begon goed met een treffer in de openingswedstrijd. Het toernooi zou dramatisch voor hem eindigden. In de halve finale tegen Senegal wisselde bondscoach Hassan Shehata de slecht spelende Mido voor Amr Zaki. De voormalig Ajacied reageerde woedend en schold de trainer gepaard met veel misbaar uit, terwijl hij het veld uit liep. Het dreigde zelfs uit te lopen op een fysieke confrontatie, maar medespelers wisten Shehata en Mido uit elkaar te houden. De bondscoach kreeg overigens zijn gelijk. Zaki maakte de winnende goal en Mido werd twee dagen voor de finale voor een half jaar geschorst.

Uitgelachen bij terugkeer

Bij Tottenham Hotspur werkte Mido prettig samen met Martin Jol en het was vanuit dat oogpunt bekeken niet gek dat de coach hem naar Ajax haalde in 2010. Wat de ervaren oefenmeester leek te zijn vergeten, was dat de speler die hij terughaalde in niets leek op de Mido waarmee hij had samengewerkt. Mido was inmiddels 27 en veel te zwaar. Sterker, Rene van der Gijp lachte hem bij Voetbal Inside uit en zij dat de aanvaller alleen in zijn gezicht al zeven kilo af kon vallen. Hoewel hij dus veel te zwaar was, maakte hij onder Jol nog een paar belangrijke treffers. Maar na diens vertrek, was het ook klaar met hem. Frank de Boer gaf aan geen beroep op hem te willen doen en zo vertrok Mido een paar maanden na zijn komst.

Ontslagen vanwege tweet

Na mislukte avonturen bij Al-Zamalek en Barnsley, maakte Mido in 2013 bekende dat hij stopte als profvoetballer. Hij werd trainer in Saoedi-Arabië bij AL Wahda. Maar daar had hij het moeilijk en na na een 0-4 nederlaag schreeuwden de fans om zijn ontslag. Nadat een fan op twitter had aangegeven dat Mido moest vertrekken, reageerde hij als door een adder gebeten en schold de fan uit.Ironisch genoeg werd hij toen alsnog ontslagen. Mido geeft aan de tweet nooit zelf te hebben geplaatst, hij zou namelijk gehackt zijn.

Nu in de winkelAanmelden
Advertorial
jukebox Laatste: De Jukebox: Damil Dankerlui (Willem II)
superelf Laatste: Superelf: Maceo Rigters, Amsterdamse EK-held
transfergeruchten Laatste: 'Bilal Basacikoglu gesignaleerd bij Trabzonspor'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <