Resultaten x
#stay-at-home

Tijden van crisis vragen om crisismaatregelen. Voor wie de deur niet meer uit durft of mag: ELF Voetbal is vanaf nu ook per editie online te bestellen. Of, speciaal voor de thuisblijvers, gebundeld in een speciaal stay-at-home-pakket.

Bestaande uit 
- ELF Voetbal 90's Special 
- ELF Voetbal Cult Special 
- ELF Voetbal Clubiconen Special 

binnenland

Voormalig jeugdinternational Dereck Darkwa: ‘Ik wil me weer laten zien’

Dereck Darkwa (19) maakte in zijn jeugdjaren vrijwel altijd deel uit van de selecties van Oranje. Hij deelde de kleedkamer met onder anderen Myron Boadu, Daishawn Redan en Sven Botman. Een voor een zag hij zijn voormalig teamgenoten doorbreken, maar ondertussen zit hijzelf zonder club. “Hun doorbraak maakt me alleen maar hongerig.”

26-03-2020 13:30 door Tim Beck

Afgelopen zomer koos Darkwa, geboren en getogen in Amsterdam, vol overtuiging voor een avontuur bij NEC Nijmegen. De buitenspeler was jarenlang een van de grotere talenten bij FC Utrecht, maar daar was hij in maart in onderling overleg vertrokken zodat hij zijn heil ergens anders kon zoeken. Toen hij in 2016 een contract tekende bij de club uit de Domstad vertelde trainer Erik ten Hag nog: “Dereck is een ruwe diamant, die komende tijd verder geslepen dient te worden. We zijn er blij mee dat wij dat proces met Dereck ingaan, want wij zijn overtuigd van zijn kwaliteiten en potentieel.”

Dat proces is er uiteindelijk niet helemaal uitgekomen. “Ik kon in 2018 mijn contract verlengen bij de club”, vertelt Darkwa tegen ELF Voetbal. “We kwamen er alleen niet helemaal uit. Ik wilde een weekje bedenktijd en toen heb ik besloten om te vertrekken en een paar maanden later bij NEC aan de slag te gaan. Bij FC Utrecht was ik achteraf veel te ongeduldig, want ik wilde snel naar het eerste elftal. Ik heb veel spijt gehad van mijn beslissing om weg te gaan, maar tegelijkertijd zie ik het ook als een leermoment voor de toekomst.”

Darkwa koos voor het mooie plan dat NEC voor hem in petto had. Ook dat plan bleek niet wat Darkwa zelf voor ogen had, want na een aantal maanden zat ook zijn dienstverband in Nijmegen er weer op. “Ik had een verschil van mening met de hoofdjeugdopleiding, maar nu ik kritisch op mezelf terugkijk haalde ik ook niet het niveau om gelijk door te stromen naar de eerste ploeg.”

Met nummer negen

Engeland

En dus zit Darkwa momenteel zonder club. “Ik liep de voorbije weken stage bij een club in Engeland. Dat ging goed, maar door de coronacrisis is alles uitgesteld. Aan het begin trainde ik mee met de Onder 23, maar ik heb ook een spitsentraining meegemaakt met de eerste ploeg. Een onwijs toffe ervaring, maar neemt niet weg dat ik me moet richten op een plek in het Onder 23-team. Dat ga ik dan ook doen na de coronacrisis. Ik train momenteel nog op de velden, maar ik hou me natuurlijk wel aan de voorschriften. Ik doe elke dag een tempoloop om fit te blijven. Het is even doorbijten in deze tijd.”

Darkwa is er heilig van overtuigd dat hij uiteindelijk in de voetsporen gaat treden van zijn voormalig ploeggenoten en vrienden bij Oranje, die vorig en dit seizoen zijn doorgebroken op het hoogste niveau. “Als ik ze zie voetballen frustreert me dat niet, want het maakt me eigenlijk alleen maar hongeriger. Ik krijg soms wel te horen van die jongens: ‘kijk dat team van toen, je bent een van de weinigen die nog niet is doorgebroken.’ Dat motiveert me juist om mezelf weer te laten zien.”

Nu in de winkelAanmelden
Advertorial
jukebox Laatste: De Jukebox: Damil Dankerlui (Willem II)
superelf Laatste: Superelf: Maceo Rigters, Amsterdamse EK-held
transfergeruchten Laatste: 'Bilal Basacikoglu gesignaleerd bij Trabzonspor'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <