Resultaten x
#stay-at-home

Tijden van crisis vragen om crisismaatregelen. Voor wie de deur niet meer uit durft of mag: ELF Voetbal is vanaf nu ook per editie online te bestellen. Of, speciaal voor de thuisblijvers, gebundeld in een speciaal stay-at-home-pakket.

Bestaande uit 
- ELF Voetbal 90's Special 
- ELF Voetbal Cult Special 
- ELF Voetbal Clubiconen Special 

binnenland

Patrick Joosten (2/2): ‘Mijn band met Ghana is hechter geworden’

Patrick Joosten speelde in zijn jongere jaren jeugdinterlands voor Oranje, maar een deel van zijn roots ligt in Ghana. Lange tijd was zijn band met het Afrikaanse land niet heel hecht, maar sinds afgelopen winter heeft Joosten meer interesse gekregen in het land van zijn vader.

30-03-2020 11:00 door Tim Beck

Tijdens de winterstop bezocht Joosten Ghana voor het eerst in zijn leven. “Ik ben op bezoek geweest in de hoofdstad Accra”, vertelt de buitenspeler van Sparta Rotterdam. “Mijn moeder komt uit Nederland en mijn vader is Ghanees. Het viel wel mee hoe verbonden ik me voelde met Ghana. Ik ben grotendeels opgevoed door mijn moeder en kreeg gewoon een Nederlandse opvoeding. Ik heb wel veel Afrikaanse vrienden, maar ik heb lange tijd weinig interesse getoond in het land van mijn vader. Door mijn reis naar Ghana in de winter is dat veranderd. Ik moet zeggen dat het echt speciaal was.”

Door zijn Ghanese roots zou je niet snel de link leggen met de Limburgse muzikanten van Rowwen Hèze. Toch heeft Joosten een directe verbinding met de band van leadzanger Jack Poels. Zijn oom Theo is de gitarist van Rowwen Hèze. “Theo is het broertje van mijn moeder. Zij komt uit het dorpje America in Limburg. Als jonge jongen ging ik vaak met mijn moeder mee als ze moesten optreden. In de Schouwburg bijvoorbeeld. Ik moet eerlijk bekennen dat ik Rowwen Hèze niet zelf zou opzetten, maar ik heb veel respect voor wat die mannen doen en bereikt hebben.”


Rapmuziek

Zelf is Joosten meer van de rapmuziek, vertelt hij. “Al verschilt dat per periode, maar onder de streep luister ik toch het meest naar rap. Ik kan momenteel de muziek van Playboi Carti erg waarderen. Een hele goede rapper. Dat luister ik vooral op momenten dat ik veel energie heb en niet te serieus ben. Het ligt er natuurlijk onwijs aan in welke vibe je bent. Als je rustig bent, dan ga je niet zoiets opzwepends luisteren. Ik heb geen idee of ik zelf muzikaal ben, want ik heb eerlijkgezegd nog nooit geprobeerd om een instrument te bespelen.”

Voor wedstrijden zet Joosten steevast zijn koptelefoon op. “Je wacht toch best lang op het moment dat je het veld op kan. Het is niet dat ik een vaste playlist heb op dat moment. Ik kies echt voor de nummers waar ik dan zin in heb. Ik heb ook geen motivatiemuziek nodig voor een wedstrijd, want je wil als voetballer immers iedere wedstrijd goed voetballen. Dat werkt meer voor een sessie in de gym bijvoorbeeld. Als je een keer geen zin hebt dan kan het werken als je muziek op zet die je in een bepaalde mindset brengt.”
Aanmelden
Advertorial
jukebox Laatste: De Jukebox: Michael Chacón (FC Emmen)
superelf Laatste: Superelf Romano Denneboom: Van Gentenaar via El Ahmadi naar Elia
transfergeruchten Laatste: 'Bilal Basacikoglu gesignaleerd bij Trabzonspor'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <