Resultaten x
#stay-at-home

Tijden van crisis vragen om crisismaatregelen. Voor wie de deur niet meer uit durft of mag: ELF Voetbal is vanaf nu ook per editie online te bestellen. Of, speciaal voor de thuisblijvers, gebundeld in een speciaal stay-at-home-pakket.

Bestaande uit 
- ELF Voetbal 90's Special 
- ELF Voetbal Cult Special 
- ELF Voetbal Clubiconen Special 

binnenland

Interview Eric Viscaal: "Ajax was die handelswijze beu, logisch"

Saoedi-Arabië, Mexico, Verenigde Arabische Emiraten en weer Saoedi-Arabië. Waar Eric Viscaal als voetballer zijn stiftjes, kapbewegingen en snoeiharde schoten op een halfjaar na uitsluitend in het shirt van Nederlandse en Belgische clubs toonde, daar predikt de 52-jarige Brabander zijn kennis na zijn afscheid juist ver van huis. "Het blijft jammer dat mijn transfers naar Newcastle United en Ajax door ongelukkige omstandigheden afketsten."

22-05-2020 10:00 door Sander Berends

De club uit de Engelse Premier League toonde in december 1992 belangstelling. "Met het Nederlands elftal was ik in Turkije voor een WK-kwalificatie-interland. Dinsdag bleek Marco van Basten vanwege een enkelblessure niet te kunnen spelen. Bondscoach Dick Advocaat kwam naar me toe. Ik zou een dag later als linksbuiten starten", vertelt Viscaal in de Vergeten Helden Special van ELF Voetbal, die momenteel in de winkelschappen ligt.

"Diezelfde avond belde mijn zaakwaarnemer. Ik vertelde dat ik 24 uur niets aan mijn hoofd wilde hebben. Ik wilde me volledig concentreren op de wedstrijd. Later hoorde ik dat hij me belde met de mededeling dat Newcastle United me wilde halen," vervolgt de voormalige aanvaller, die de bewuste interland omzette in een 1-3 zege.

Ajax

Ajax wilde Viscaal in 1994 aantrekken als opvolger van Stefan Pettersson. "Ik trainde twee weken mee. In een oefenwedstrijd tegen Noordwijk maakte ik alle vier de Ajax-goals. Louis van Gaal wilde me graag erbij houden. Mijn zaakwaarnemers maakten er toen een potje van. Zij bleven nieuwe eisen stellen, begreep ik achteraf. Ik wist van niets. Ajax was die handelswijze beu. Logisch. Het gevoel van een gemiste kans is nooit bij me verdwenen."

Daarna komt hij uitgebreid aan het woord over zijn periode bij De Graafschap, zijn korte periode bij Grasshoppers, ervaringen bij Oranje en zijn huidige leven in het Midden-Oosten.

Het interview met Eric Viscaal is onderdeel van de extra dikke Vergeten Helden Special van ELF Voetbal. Daarin ook interviews met Jonathan Reis, Julio Ricardo Cruz, Dmitri Khokhlov, Bruno Silva, Stein Huysegems, Jesper Grönkjaer, Erik Nevland, Igor Gluscevic, Maarten Martens en nog tien voormalige Eredivisiehelden.

De Vergeten Helden Special is in de winkel verkrijgbaar en hier ook online te bestellen. Een abonnement is helemaal handig. Sluit die hier handig en snel af. Zoek je eigen welkomstgeschenk uit.
Aanmelden
Advertorial
jukebox Laatste: De Jukebox: Michael Chacón (FC Emmen)
superelf Laatste: Superelf Romano Denneboom: Van Gentenaar via El Ahmadi naar Elia
transfergeruchten Laatste: 'Bilal Basacikoglu gesignaleerd bij Trabzonspor'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <