Resultaten x
#stay-at-home

Tijden van crisis vragen om crisismaatregelen. Voor wie de deur niet meer uit durft of mag: ELF Voetbal is vanaf nu ook per editie online te bestellen. Of, speciaal voor de thuisblijvers, gebundeld in een speciaal stay-at-home-pakket.

Bestaande uit 
- ELF Voetbal 90's Special 
- ELF Voetbal Cult Special 
- ELF Voetbal Clubiconen Special 

binnenland

Interview Bruno Silva: "Ik heb geen spijt van mijn keuze voor Ajax"

Hij kwam in de zomer van 2005 als onbekende Uruguayaan naar FC Groningen, maar maakte al snel naam in de Eredivisie: Bruno Silva. In januari 2008 forceerde de rechtsback een transfer naar Ajax, maar zijn tijd in Amsterdam duurde niet lang. "Ik was goed op mijn plek tot Marco van Basten kwam."

22-05-2020 14:00 door Sander Berends

"Hij had een andere visie op hoe we moesten spelen", vertelt de inmiddels veertigjarige Silva tegenover medewerker Guus Hetterscheid in de Vergeten Helden Special van ELF Voetbal. "Daar paste ik niet in. Ik deed er alles aan om het tegendeel te bewijzen, maar meer dan hard werken kon ik niet. Ik heb geen spijt van mijn keuze voor Ajax, maar het pakte anders uit dan ik had verwacht."

Gonzalo García

Nu richt hij zich op een carrière als voetbaltrainer. "Ik ben bezig mijn papieren te halen. Ik kijk nu veel voetbal, wissel ideeën uit met coaches, zoals Ron Jans, maar ook Gonzalo García van FC Twente. En ik geniet van het leven, met familie en vrienden. Dan drinken we vaak een biertje en steken de barbecue aan."

"Ik heb mijn jeugddroom om profvoetballer te worden vervuld. Ik ben er trots op dat ik dankzij het voetbal mijn moeder en mijn familie heb kunnen helpen. Daarvoor ben ik ook FC Groningen en Ajax dankbaar. Ik wilde voor de coronacrsis graag weer eens naar Nederland, maar ik zal mijn reis even moeten uitstellen."

Luis Suárez

In het interview spreekt Bruno Silva ook uitgebreid over zijn jeugd in Uruguay, komst naar FC Groningen, zijn periode daar, contact met soulmate Luis Suárez, geforceerde transfer naar Ajax, zijn boerderij en uitgebreid over de schouderblessure die bijna zijn leven kostte. "Het had niet veel gescheeld of ik was er niet meer geweest."

Het interview met Bruno Silva is onderdeel van de extra dikke Vergeten Helden Special van ELF Voetbal. Daarin ook interviews met Jonathan Reis, Julio Ricardo Cruz, Dmitri Khokhlov, Stein Huysegems, Stein Huysegems, Jesper Grönkjaer, Erik Nevland, Igor Gluscevic, Maarten Martens en nog tien voormalige Eredivisiehelden.

De Vergeten Helden Special is in de winkel verkrijgbaar en hier ook online te bestellen. Een abonnement is helemaal handig. Sluit die hier handig en snel af. Zoek je eigen welkomstgeschenk uit.
Aanmelden
Advertorial
jukebox Laatste: De Jukebox: Michael Chacón (FC Emmen)
superelf Laatste: Superelf Romano Denneboom: Van Gentenaar via El Ahmadi naar Elia
transfergeruchten Laatste: 'Bilal Basacikoglu gesignaleerd bij Trabzonspor'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <