Resultaten x
#stay-at-home

Tijden van crisis vragen om crisismaatregelen. Voor wie de deur niet meer uit durft of mag: ELF Voetbal is vanaf nu ook per editie online te bestellen. Of, speciaal voor de thuisblijvers, gebundeld in een speciaal stay-at-home-pakket.

Bestaande uit 
- ELF Voetbal 90's Special 
- ELF Voetbal Cult Special 
- ELF Voetbal Clubiconen Special 

binnenland

Deze opmerkelijke uitspraken doet Chiellini in zijn biografie

De biografie van Giorgio Chiellini komt eraan en om de verkoopcijfers omhoog te duwen, staan er in verschillende Italiaanse kranten interessante voorpublicaties. De stopper van Juventus  gaat los over bekende ploeggenoten als Mario Balotelli, Felipe Melo en Arturo Vidal. Zij reageerden overigens ook pittig terug.

16-05-2020 14:55 door Krist Stoelwinder

Mario Balotelli

Giorgio Chiellini rekent in een voorpublicatie van zijn biografie af met oud-ploeggenoten van Italië en Juventus. Hij trapt af met Mario Balotelli, die hij omschrijft als een negatief persoon, zonder enig respect voor de groep. "Hij was nooit bereid om iemand te helpen. Hij verdiende echt een klap in zijn gezicht. Er waren mensen die zeiden dat hij bij de vijf beste spitsen van de wereld hoorde, maar voor mij heeft hij nooit bij de toptien of zelfs de toptwintig gezeten." De reactie van het bekende enfant terrible liet niet lang op zich wachten. Via Instagram gaf hij aan 'tenminste oprecht te zijn' en dat hij de moed had om dingen in iemands gezicht te hebben. "Je hebt vaak de kans gekregen om te vertellen wat je dwars zit, zoals een echte man zou doen. Maar dat deed je niet. Wat zal je op een dag over je huidige teamgenoten zeggen? Als het dit inhoudt om een kampioen te zijn, dan ben ik het liever niet."

Felipe Melo

In dezelfde passage spaarde Chiellini een oud-ploeggenoot van Juventus niet. Het gaat over Felipe Melo, een speler die volgens de Italiaan na twee dagen het al niet meer volhield onder Antonio Conte. "Felipe Melo was echt het slechtste van het slechtste. Ik kan niet tegen mensen die geen respect hebben, die altijd tegendraads willen zijn. Met Felipe Melo in de buurt was het altijd mogelijk dat er een gevecht zou uitbreken. Ik heb dat ook tegen de directeuren gezegd: hij was een rotte appel."  Melo zelf reageerde keihard en gaf aan dat Chiellini een lafaard is die in zijn broek plast. "Het is wel erg gemakkelijk om iets vervelends te schrijven over iemand in een boek. Misschien is deze 'verdediger' nog altijd boos op me omdat ik naar Galatasaray ging en we Juventus toen hebben uitgeschakeld in de Champions League. Of misschien is hij boos omdat Inter alles gewonnen heeft en ik een Interista ben."

Arturo Vidal

Door met de volgende voormalig middenvelder van Juventus, namelijk Arturo Vidal. Over de voetballer en mens Vidal is Chiellini lovend, maar hij laat het niet na om diens persoonlijke problemen te openbaren. "Vidal ging weleens uit en dronk dan meer dan goed voor hem was. Iedereen wist dat. Alcohol was een zwakte van hem. Maar dat zegt niets over de kampioen of persoon die hij is. Ieder mens heeft zijn zwakheden." Hij vult dat aan met een anekdote over een trainingskamp in de Verenigde Staten, waarbij een dronken en uitgeputte om tijdens het ontbijt nog in bed lag. "Antonio Conte wilde hem uit de selectie gooien, om een voorbeeld te stellen. Maar bij de volgende training, toen Arturo nog steeds dronken leek, ging hij als een gek tekeer. Hij versloeg iedereen bij een sprintoefening. Wat kan je dan nog over hem zeggen?"

Ajax

In zijn biografie breek Chiellini een lans voor Sergio Ramos, die hij één van de beste verdedigers van de wereld noemt. Hij is er van overtuigd dat Ajax Real Madrid niet had uitgeschakeld met de Spanjaard in het veld. "Mét Ramos op het veld had Ajax niet met drie goals verschil gewonnen. Dat weet ik zeker. Ik neem elke weddenschap aan." Zoals bekend schakelde Ajax vervolgens ook het Juventus van Chiellini uit, de spijkerharde verdediger is er nog altijd teleurgesteld over. "Ik betreur het voornamelijk dat we door Ajax zijn uitgeschakeld. Ajax had grote talenten met De Ligt, De Jong en Tadic, maar als je de Champions League wilt winnen, moet je Ajax verslaan. Je kunt het toernooi niet winnen zonder dat je FC Barcelona of Real Madrid verslaat."
Aanmelden
Advertorial
jukebox Laatste: De Jukebox: Michael Chacón (FC Emmen)
superelf Laatste: Superelf Romano Denneboom: Van Gentenaar via El Ahmadi naar Elia
transfergeruchten Laatste: 'Bilal Basacikoglu gesignaleerd bij Trabzonspor'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <