Resultaten x
#stay-at-home

Tijden van crisis vragen om crisismaatregelen. Voor wie de deur niet meer uit durft of mag: ELF Voetbal is vanaf nu ook per editie online te bestellen. Of, speciaal voor de thuisblijvers, gebundeld in een speciaal stay-at-home-pakket.

Bestaande uit 
- ELF Voetbal 90's Special 
- ELF Voetbal Cult Special 
- ELF Voetbal Clubiconen Special 

binnenland

Zo verkopen Ajax, Feyenoord en PSV de seizoenkaarten voor 2020/21

In de afgelopen weken hebben we van een paar clubs in de Eerste Divisie gekeken hoe zij ervoor staan in coronatijden. Inmiddels is ook duidelijk hoe de Nederlandse topclubs zich in deze moeilijke tijden proberen te verzekeren van de gunst van het publiek. In Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven zitten bovendien relatief veel ‘dagjesmensen’ op de tribune. Hoe trek je die over de streep? Nou, dit zijn de plannen van de top drie.

19-05-2020 15:28 door Jan Willem Spaans

Ajax: Geld terug voor wie wil

De regerend landskampioen is de enige voetbalclub in Nederland met een wachtlijst voor seizoenkaarthouders. Toch hebben ze zich nederig opgesteld richting de supporters in dezen. Eerder maakte Ajax al bekend dat de aanhangers een deel van hun seizoenkaart of de aanschafwaarde van hun losse kaarten terug kunnen krijgen. In cash of in vouchers voor de fanshop of toekomstige tickets. Uiteraard zijn ze blij met fans die daarvan afzien en de club zo extra steunen. De verlengingsperiode van seizoenkaarten voor het nieuwe seizoen begon dinsdagochtend. De prijzen zijn dezelfde als die van 2019-20. Tot 30 juni kunnen alle kaarthouders hun plek in de Johan Cruijff ArenA voor 2020-21 veilig stellen. Als er door het coronavirus thuiswedstrijden achter gesloten deuren moeten plaatsvinden, kan de Ajax-aanhang ervoor kiezen om geld terug te vragen naar ratio van het aantal gemiste wedstrijden.

Feyenoord: Eerst huidig seizoen afhandelen

Eigenlijk had de club van Zuid vorige week al met de seizoenkaartverkoop willen beginnen, maar door de huidige perikelen hebben ze besloten om nog even te wachten zodat eerst het huidige seizoen afgehandeld kan worden. Voor dit seizoen kunnen seizoenkaarthouders alsmede kopers van losse kaarten gebruik maken van dezelfde regeling als de supporters van Ajax, maar met één verschil: de optie ‘geld terug’ ontbreekt. Je kunt gecompenseerd worden in de vorm van Feyenoord-tegoed: voor de fanshop of voor wedstrijdbezoek. Wie het eigen vermogen van Feyenoord kent, zal snappen dat de terugbetalingsregelingen ook in het volgend seizoen minder liberaal zullen zijn dan in Amsterdam. Een groep op sociale media kondigde al aan één ding te willen voor ze zich nog een seizoen verbinden: een streep door Feyenoord City.

PSV: Interessante plannen

De boeiendste seizoenkaartplannen van onze topclubs vind je in Eindhoven. De afwikkeling van het huidige seizoen is zoals Ajax ook doet: compensatie is mogelijk in cash of in vouchers voor zowel losse kaarten als seizoenkaarten. Nog geen vijf procent van de PSV-aanhang heeft zijn geld teruggevraagd. De Brabantse club komt alle supporters die geen compensatie vroegen als bedankje tegemoet met een voucher voor 19,13% (naar het oprichtingsjaar 1913) korting op een item naar keuze uit de fanshop. Voor volgend jaar is er in het Philips Stadion een tweetal nieuw concept aangekondigd: de all-in seizoenkaart. Voor hetzelfde tarief als dit seizoen kunnen supporters nu naar alle thuiswedstrijden van PSV, dus ook die in de KNVB-beker en de Europa League. De kaart is twee jaar geldig en als er volgend seizoen helemaal geen voetbal voor publiek is, verlengt PSV hem met nog eens een jaar. Je kunt hem na een jaar ook opzeggen.

De tweede optie is om gewoon de seizoenkaart te verlengen volgens de oude voorwaarden en PSV zo maximaal te ondersteunen. Voor hetzelfde tarief als dit jaar ben je dan welkom bij alle thuiswedstijden met publiek. Wie daar compensatie voor wil, kan de FiftyFifty spelen. Dat betekent: je betaalt nu de helft voor je seizoenkaart. Als er meer dan negen wedstrijden voor publiek toegankelijk zijn, moet je per wedstrijd bijbetalen. Als er helemaal niet gespeeld wordt, krijg je nog eens de helft terug. Keuze zat dus in Eindhoven!
Aanmelden
Advertorial
jukebox Laatste: De Jukebox: Michael Chacón (FC Emmen)
superelf Laatste: Superelf Romano Denneboom: Van Gentenaar via El Ahmadi naar Elia
transfergeruchten Laatste: 'Bilal Basacikoglu gesignaleerd bij Trabzonspor'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <