Laatste nieuws
21.40Jeugdtrainer Feyenoord: 'Kans op vertrek Geertruida is fifty-fifty'
21.30'Geluk bij een ongeluk' voor PSV: 'Dreiging van snelle transfer is weg'
21.25Half miljoen Britse voetbalfans krijgen waarschuwing in aanloop naar EK 2024
21.10Voormalig Groningen-spits gaat door het stof na 'pijnlijk misverstand'
21.10Strand Larsen zegt sorry tegen Celta-fans: 'Dit misverstand doet mij pijn'
21.00'Ik ben te vroeg gestopt, maar wij hielden van het leven naast het voetbal'
20.55Brugts met Barcelona naar halve finales Champions League na overtuigende zege op SK Brann
20.46Esmee Brugts met FC Barcelona naar laatste vier in Champions League
20.46FC Barcelona-trainer Xavi is leugens zat en klaagt twee journalisten aan
20.45‘Ajax houdt PSV-target Debast in de gaten, maar ondervindt stevige concurrentie’
20.45Feyenoord strikt sponsor uit Qatar voor miljoenendeal
20.40Steun voor veroordeelde Brenet: 'Voetballers zijn ook maar gewoon mensen'
20.36Brugts helpt titelhouder Barcelona naar halve finale CL
20.33Deens talent ging ook op proef bij Man United: 'Maar Ajax is het beste voor mij'
20.31Stiefzoon Patrick Kluivert: ‘Mensen noemen Clarence Seedorf homofoob, maar...’
20.07Concurrent Maatsen mist restant seizoen, straf voor Den Bosch-fans
20.05Oud-ploeggenoot walgt van Alves en Robinho: 'Als het mijn dochter was...'
19.44'Barça schrapt vier kandidaten en blijft hopen op Xavi'
19.37Derksen lacht om mogelijke opvolger Van 't Schip: 'Dat is toch een wielrenner?'
19.35Gedrag Vinícius gekraakt: 'Het is elke wedstrijd raak, daar moet hij aan werken'
19.34AZ verlengt contract met aanvoerder Van Lunteren
19.34Feyenoord sluit akkoord met Qatarese sponsor en sleept ‘miljoenendeal’ binnen
19.07AD: Feyenoord strikt partner uit Qatar voor 'miljoenendeal'
19.0016 mogelijke opvolgers van John van 't Schip bij Ajax op een rij
18.48Nieuws uit Italië: Ajax komt uit bij voormalig PSV-target voor verdedigende impuls
18.44Köcku in genade aangenomen bij Schmidt: ‘Dit is nooit zijn intentie geweest’
18.43Mauro maakt zich geen zorgen bij PSV: 'Gaan daar later dit voorjaar naar kijken'
18.41Kökçü keert na kritisch interview terug in wedstrijdselectie Benfica
18.37'Manchester United hoort vraagprijs voor twee transferdoelwitten'
18.34Hoeness: 'Het wordt moeilijk, zo niet onmogelijk om Alonso te halen'
18.22Alblas stopt na nieuwe kruisbandblessure: 'Zullen het nooit weten'
18.22Kökcü en Schmidt sluiten vrede: 'Niet zijn intentie om ruis te veroorzaken'
18.22Ervaren FC Utrecht-back staat voor vertrek na aantrekken Horemans
18.11Eredivisionist (29) scheurt kruisband voor de derde keer en beëindigt carrière
18.05Wilde John van ’t Schip zelf wel stoppen, en waarom is haast geboden voor Ajax? Vier vragen en antwoorden
Resultaten x
binnenland

De laatste keer dat RKC een punt pakte op bezoek bij Ajax

Na een redelijke competitiestart tegen Sparta Rotterdam treft Ajax zondag opnieuw een op papier makkelijke tegenstander. RKC Waalwijk komt namelijk op bezoek in de Johan Cruijff Arena, die ploeg werd vorig seizoen afgetekend laatste en verloor de eerste competitiewedstrijd van het seizoen tegen Vitesse. De laatste keer dat RKC een punt wist te pakken in Amsterdam is inmiddels zeven jaar geleden. Wie stonden er toen in het veld?

19-09-2020 07:00 door Krist Stoelwinder

Jan Seda

Doelman bij het succesvolle RKC van 2013 was Jan Seda. Dat was best opvallend, omdat de ervaren doelman zijn eigen land nog nooit verlaten had. De man uit Tsjechië was jarenlang reservedoelman bij subtopper Mlada Boleslav en mocht op zijn 28e vertrekken. Het was best opvallend dat hij in 2013 opeens in Waalwijk neerstreek. Seda presteerde er redelijk, maar kon degradatie niet voorkomen en daarom werd de optie tot koop niet gelicht.

Mitch Apau

Door met de rechtsachter van RKC die in de zomer gratis naar Waalwijk vertrok. De Amsterdammer speelde in de jeugd van Ajax, maar wist er niet door te breken en vertrok daarom naar Veendam. Daar was hij één van de sterkhouders, maar een club uit de Eredivsie kwam niet, tot de club uit het noorden failliet ging. Bij RKC kreeg hij vervolgens een kans en daar was hij een jaar lang basisspeler. Na de degradatie voor de Brabanders vertrok Apau naar België en kende hij prima jaren bij KVC Westerlo.

Prince Désir Gouano

We zijn aangekomen bij de tweede huurling van RKC. Prince-Désir Gouano gold bij Le Havre als een supertalent en werd op zijn 18e overgenomen van Juventus. Daar werd hij rustig gebracht, want Gouano werd eerst verhuurd aan Virtus Lanciano en Vincenza. Daar maakte hij een matige indruk, waardoor hij uit Turijn mocht vertrekken. Atalanta nam hem over en verhuurde hem meteen aan RKC. In Waalwijk presteerde hij redelijk, waarna hij in die jaren die volgden nog verhuurd werd aan Rio Ave, Bolton Wanderers, Gaziantespor en Vitoria Guimares. Inmiddels speelt hij alweer sinds 2017 bij Amiens.

Kenny Van Hoevelen

Ook centrale verdediger Kenny van Hoevelen was een huurling die bij RKC Waalwijk basisspeler was.De Belg was al dertig toen hij in de Eredivisie neerstreek. Bij KV Mechelen begon hij als basisspeler, maar uiteindelijk pendelde hij tussen bank en basis en lonkte er een vertrek. Toen RKC degradeerde, keerde hij terug naar zijn thuisland en had hij een bijrol in Leuven. Anno 2020 speelt bij hij de amateurs van FCS Mariekerke-Branst.

Rémy Amieux

Vleugelverdediger Remy Amieux speelde sinds zijn 17e in de beloften bij RC Lens, maar maakte pas op zijn 22e zijn eerste minuten bij Aviron Bayonnais. FC Eindhoven zag hem ploeteren in Frankrijk en nam hem daarom over. Hij was daar een sensatie langs de lijn, waarna NEC hem na een jaar al overnam. In de Eredivisie deed Amieux het redelijk, maar een echte vaste waarde was hij niet. Dat was hij wel bij RKC Waalwijk, maar toen de club degradeerde, vertrok hij toch weer. De Fransman bleek een slechte invloed op zijn clubs te hebben, want ook zijn nieuwe werkgever NAC Breda degradeerde.

Sander Duits

Middenvelder Sander Duits was aan de ene kant een speler die met het mes tussen de tanden speelde en aan de andere kant ook een jongen met een mooie trap en prima techniek. Duits speelde redelijk wat wedstrijden bij De Graafschap, maar vertrok in 2006 naar FC Omniworld. Daar kende hij vier mooie jaren, waarna hij met RKC naar de Eredivisie promoveerde. Daar bleef hij 4,5 jaar jaar lang, waarna hij zijn loopbaan als prof besloot. Inmiddels is hij assistent-trainer van Fred Grim bij RKC.

Kenny Anderson 

Frenkie de Jong heeft het dorp Arkel op de kaart de gezet. De superster van FC Barcelona groeide op in het dorp en speelde in de jeugd bij ASV Arkel. Met Kenny Anderson speelde er echter nog een prof bij ASV Arkel. Uiteindelijk kwam hij terecht in de jeugdopleiding van RKC Waalwijk, waar hij in 2012 ook doorbrak. Na drie jaar in Waalwijk vertrok hij naar het land van zijn vader en speelde Anderson bij Hearts in Schotland. Vervolgens keerde hij terug in Waalwijk, waarna hij in 2017 bij de amateurs van Quick Boys en later ASWH terechtkwam.

Robert Braber

Naast Sander Duits is er nog een jongen uit het RKC van 2013 die nog altijd bij de club werkt. Robert Braber is nu namelijk alweer twee jaar de teammanager van de Waalwijkers. De Rotterdammer brak in 2005 door en deed dat in Brabant bij Helmond Sport, nadat hij in het eerste van NAC Breda geen speeltijd kreeg. Via Excelsior en Inglodstadt belandde hij bij RKC, waar hij vijf jaar zou blijven. Na twee jaar Willem II besloot hij in 2018 zijn loopbaan als speler in Helmond.

Damiano Schet

Buitenspeler Damiano Schet is één van de vele spelers die in de jeugd van Ajax speelde, maar het daar niet redde. Bij Haarlem leek hij alsnog het profvoetbal te halen, maar toen ging die club failliet in 2010. Hij moest zich bewijzen bij de amateurs van IJsselmeervogels en Rijnsburgse Boys, het leverde hem een terugkeer op naar de profs. RKC durfde het wel met hem aan en daar deed hij het redelijk. Een avontuur in Cyprus liep uit op een teleurstelling, waarna zijn loopbaan in de profwereld na matige periodes bij Cambuur, Telstar, FC Oss en FC Den Bosch er alsnog opzat.

Aurélien Joachim

De cultheld van RKC was Aurelien Joachim, de man die anno 2020 nog altijd profvoetballer is. De Luxemburger was al international toen Willem II hem in 2012 huurde van Dudelange. In Tilburg deed hij het redelijk, maar de club degradeerde. Daarna haalde RKC hem binnen. Ook daar deed hij het prima, maar die club degradeerde eveneens. Joachim vertrok opnieuw en ging de voorronde van de Champions League in met CSKA Sofia. In de jaren die volgden voetbalde hij nog bij Burton Albion, White Star Brussel, Lierse en Excelsior Virton.

 Jean-David Beauguel

We sluiten de lijst af met een Franse aanvaller. Jean-David Beauguel brak bij zijn club Toulouse niet door, waarna hij via het Tunesische club Espérance Sportive de Tunis in ons land neerstreek.  Na de degradatie van de Rooms Katholieke Combinatie trok hij naar de Tsjechische tweedeklasser Dukla Praag, waar hij het erg goed deed. Daarmee dwong hij een transfer af fnaar het hoogste niveau, namelijk bij FC Zlin. Viktoria Pilzen haalde hem in 2019 zelfs naar de top van Tsjechië.




Aanmelden
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
superelf Laatste: Niklas Tarvajärvi: "Hij was niet technisch, niet snel, niet heel sterk, maar schoot wel alles erin"
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <