Laatste nieuws
16.10Ancelotti beloont Modric, Kroaat wil laten zien waarom hij nog mee kan bij Real
16.10Voorzitter bestuursraad geeft duidelijkheid over positie Van Praag binnen Ajax
16.06Ajacied van het Jaar bekend: fans hebben gestemd op opvolger Berghuis
16.05'Ten Hag is er klaar mee en 'straft' drie Engelse tabloids na berg aan kritiek'
16.05Geen Feyenoord-move, maar langer Twente-verblijf voor Oosting: 'Heel trots'
16.00FC Twente en Joseph Oosting bereiken akkoord over contractverlenging
15.59‘Kenneth Taylor maakt indruk en verschijnt op de radar bij Europese topclub’
15.46Driessen duidelijk over Liverpool-stap: 'Slot moet niet huilen als Feyenoord…'
15.30'Streep door naam van Oosting bij Feyenoord: trainer verlengt contract bij Twente'
15.29Jongste Youth League-winnaar met AZ mee naar Nijmegen
15.27Van den Boomen gaat in op transfer: 'Als Ajax mij niet had gebeld...'
15.25'Droomkandidaat? Ajax en Kroes zijn echt gek als ze op deze trainer wachten'
15.24L'Équipe: 'verleid' Ajax bracht bezoek aan Nice, Italiaanse topclubs kijken mee
15.17Feyenoord kan streep zetten door Oosting: trainer gaat verlengen bij Twente
15.08Van Praag denkt niet aan vertrek bij Ajax: ‘De buitenwereld begrijpt dit niet’
15.00Waar zijn de spelers van het bekerwinnende FC Groningen in 2015 gebleven?
14.59Timber-terugkeer 'dichtbij', verdediger kan rentree maken in bijzonder duel
14.59Seuntjens bevestigt gesprekken met KKD-ploeg: 'Ik ben er geboren, altijd speciaal'
14.54Van Wonderen heeft geen contact opgenomen met Van Persie: 'Ga ik ook niet doen'
14.47Arne Slot wacht onderhandelingen af, Jürgen Klopp lovend over Feyenoord-coach: ‘Fijn idee als hij mij opvolgt’
14.45Klopp ziet Slot wel zitten als opvolger bij Liverpool: 'Goede trainer en goede kerel'
14.33'Nieuw thuistenue Feyenoord lekt uit: zwarte accenten keren prominent terug'
14.27Mats Seuntjens voedt geruchten over binnenlandse transfer: ‘Al gesprek gehad’
14.16Van Praag reageert op Ajax-kritiek: 'Dan moet de ander maar direct oprotten...'
14.10Vitesse verkeert in 'verschrikkelijke' situatie: 'Dat moeten we niet vergeten'
14.05Bom uit Tweede Wereldoorlog aangetroffen vlak naast Bundesliga-stadion
14.05VP-voetbalkantine: 'Slot heeft alles om te slagen bij Liverpool'
14.04Jürgen Klopp: "Fijn idee als Arne mijn taken overneemt"
14.00Primeur in de Italiaanse arbitrage voor feestwedstrijd van Inter
13.55Nieuwe reactie Kroes: 'Dat vind ik jammer, zulke dingen kunnen pijnlijk overkomen'
13.55Braziliaans voetbalicoon Marta stopt als international, maar hoopt nog op Spelen
13.52KNVB maakt schorsing bekend: Bergwijn kent straf na rode kaart
13.51Verbeek ergert zich mateloos na GAE - Feyenoord: ‘Ga gewoon voetballen man!’
13.48Promotie naar eredivisie lonkt voor Willem II: 'Leeft in de hele stad'
13.45Ontknoping nadert in Championship: leiden Nederlanders Leeds United naar Premier League?
Resultaten x
binnenland

Interview Oussama Bouyaghlafen: 'Met Almere City naar de Eredivisie is een mooi doel'

Oussama Bouyaghlafen liet FC Den Bosch deze zomer achter zich en ging aan de slag bij Almere City FC. ELF Voetbal besloot de 22-jarige aanvaller te bellen. Over voetballen in lege stadions, mooie jaren in de jeugd van verschillende clubs, een periode bij FC Den Bosch, zijn nieuwe uitdaging bij het verrassende Almere City, de uitstekende seizoensstart met zijn nieuwe werkgever, de jacht op de Eredivisie en mooie dromen voor de toekomst.

29-10-2020 10:00 door Bob van Dijk

Corona

Ook voor Bouyaghlafen is 2020 tot op heden op bijzonder jaar. "Het is zeker een vreemd jaar tot nu toe", vertelt hij in gesprek met ELF Voetbal. "Vorig seizoen zijn we eerder gestopt en was er helemaal geen zekerheid. Mijn contract bij FC Den Bosch liep af, maar er was wel een optie om te verlengen. Door de coronacrisis is dat niet gebeurd en was ik deze zomer transfervrij. Zo ben ik bij Almere City terechtgekomen. Gelukkig zijn er dit seizoen nog geen onderbrekingen geweest en daar ben ik erg blij mee. De afgelopen maanden waren anders. We kregen een schema van de club, maar konden niet op het veld trainen. Natuurlijk staat gezondheid altijd op nummer 1 en is de rest bijzaak. Maar ik ben echt blij dat we nu gewoon weer op het veld kunnen staan."

"De maatregelen vanuit het RIVM worden bij ons strikt opgevolgd. Van de anderhalve meter afstand tot het dragen van mondkapjes, alles is bij Almere City van toepassing. Het is een nadeel dat we niet weten met wie we aan het einde van de week spelen. We trainen gewoon met de groep, maar er kan natuurlijk altijd iemand uitvallen door corona. Gelukkig hebben wij een brede selectie, dus dat is niet echt een probleem. Ik denk dat het bij andere ploegen wel een negatieve rol kan spelen. Het spelen in lege stadions is natuurlijk veel minder sfeervol, maar het is niet anders. Het zou leuker zijn als er publiek mag komen. Maar het is beter om in een leeg stadion te spelen dan helemaal niet te voetballen. Wij worden vaak getest en daar hoor je allemaal gekke verhalen over. Inmiddels ben ik er wel aan gewend."

Bouyaghlafen in het shirt van FC Den Bosch.

Plezier

Als jonge jongen wisselde de aanvaller al geregeld van club. "Ik ben pas op mijn twaalfde begonnen met voetballen in de D'tjes bij de amateurs Sparta in Rotterdam. Daarna ben ik via SVV Schiedam naar Alexandria'66 gegaan. Daar ben ik gescout door Willem II / RKC Waalwijk. Toen is alles best wel snel gegaan. De jeugd van RKC ging samen met FC Den Bosch onder de naam Brabant United. Zo ben ik uiteindelijk bij Den Bosch beland. In de jeugd heb ik bij iedere club leuke jaren gehad. Alles draait op dat moment nog om plezier maken. Als je dan de stap naar het eerste elftal maakt, merk je dat je iedere dag keihard moet werken. Bij het eerste komen is gemakkelijker dan bij het eerste blijven. Daar kwam ik snel achter."

FC Den Bosch

Voordat Bouyaghlafen zich echt mocht melden bij de hoofdmacht, maakte hij eerst furore bij de beloften van de Bosschenaren. "Persoonlijk heb ik liever dat beloftenteams bij elkaar in een competitie spelen. Dan kunnen ze zich meten met andere clubs uit de Eredivisie of Keuken Kampioen Divisie. Ik heb een seizoen in de Derde Divisie gespeeld, maar daar kregen we ook niet echt veel tegenstand. Dat was toch anders dan voetballen tegen een andere profclub. Wat ik wel heb meegekregen van het spelen bij de amateurs is het harde en volwassen voetbal. In de Derde Divisie lopen veel ervaren spelers rond. Ik heb zeker iets aan dat seizoen gehad, maar qua tactiek en voetbal viel dat mee", aldus de aanvaller, die in 2016 zijn debuut maakte in het eerste.

"Dat was niet echt de leukste wedstrijd, want we verloren met 3-1 bij VVV-Venlo. Ik mocht daar een paar minuten meedoen. Het waren mijn eerste stappen in het profvoetbal. Daar had ik toch jarenlang hard voor gewerkt in de jeugd. Mijn jaren bij Den Bosch zaten vol met ups en downs. Het eerste seizoen was vooral even wennen. Vervolgens was het tweede seizoen echt bijzonder. Dat was met Kakhi Jordania, die in een week twaalf spelers naar de club haalde. Er kwamen zelfs jongens uit Estland en Argentinië. Ik wist niet wat ik meemaakte. Het leek wel een andere club. We dachten bovenin mee te gaan doen, maar toen ging die overname niet door en was Den Bosch weer zoals voorheen. Er waren vooral spelers uit de eigen jeugd en jongens die niet veel geld kostten. In drie seizoenen tijd heb ik gelukkig veel wedstrijden kunnen spelen."

Almere City FC

Deze zomer liet de geboren Rotterdammer Den Bosch na 75 officiële optredens achter zich. "Mijn contract bij Den Bosch liep af en binnen een paar weken belde Almere al. Het is hier allemaal geweldig geregeld en het niveau van de spelers is hoog. Er was voor mij geen reden om te twijfelen en heb meteen alles in gang gezet. Ik ben echt blij dat ik de keuze voor Almere heb gemaakt. Tot nu bevalt het hier ontzettend goed. Voor mij is dit een stap omhoog. Almere speelt mee voor de bovenste plekken en dat was bij Den Bosch niet zo. Almere is behoorlijk ambitieus en dat ben ik zelf ook. Dat stemt goed op elkaar af. We willen graag promoveren naar de Eredivisie. Het is belangrijk dat we nu punten blijven pakken in de Keuken Kampioen Divisie."

"Het seizoen is natuurlijk pas net begonnen en ik wil persoonlijk meer doelpunten maken en assists geven. Zo kan ik belangrijk zijn voor het team", vindt Bouyaghlafen, die met zijn nieuwe werkgever al op bezoek ging bij Den Bosch (1-1). In Stadion De Vliert maakte hij de enige treffer namens de gasten uit Flevoland. "Ik werd in Den Bosch leuk opgevangen door een aantal bekende gezichten. Natuurlijk heb ik onder meer nog een praatje gemaakt met oud-ploeggenoten, de teammanager en de materiaalman. Het is wel heel jammer dat er geen supporters welkom waren bij die wedstrijd. Dat zou voor mij helemaal leuk geweest zijn, maar dat is op dit moment nou eenmaal niet anders."

Bouyaghlafen viert een doelpunt van Almere City met zijn ploeggenoten.

Eredivisie

Het is duidelijk dat men in Almere hardop droomt van de Eredivisie, al zal het woord kampioenschap niet in de mond worden genomen. "Er wordt hier niet gesproken over het kampioenschap, maar we willen wel graag meedoen voor de bovenste plekken. Het maakt immers niet uit of we rechtstreeks promoveren of dat we mee moeten doen aan de nacompetitie. Als we uiteindelijk maar in de Eredivisie komen. Ik denk dat we dat als doel moeten hebben. Als je geen doel hebt, dan voetbal je eigenlijk voor niks. We hebben nu iets om naar te streven. Ik merk in wedstrijden dat we zeker niet onder doen voor grote clubs. We moeten nog spelen tegen onder meer De Graafschap en Go Ahead Eagles. Dat zijn wedstrijden waarin we ons echt kunnen meten en die belangrijke duels moet je eigenlijk gewoon winnen om kans te maken op promotie."

Dromen

Almere City is na negen wedstrijden nog altijd ongeslagen en staat op de tweede plaats achter koploper Cambuur. Vrijdagavond wacht de uitwedstrijd tegen Jong Ajax. "Spelen tegen Jong Ajax is altijd lastig. Je weet nooit of er jongens van het eerste of juist uit de jeugd meedoen. Maar het zijn sowieso altijd goede voetballers. Het maakt voor ons niet zoveel uit wie er spelen. Wij gaan uit van onze eigen kwaliteiten en ik weet zeker dat we ook in Amsterdam een goed resultaat kunnen halen", aldus Bouyaghlafen, die hoopt om over een aantal maanden een mooie stap te kunnen maken. "Na dit seizoen wil ik graag een stap omhoog maken en ik hoop dat dat met Almere City is. Ik ben erg ambitieus en hoop hier belangrijk te zijn en mooie dingen te bereiken."

Bouyaghlafen voetbalde tijdens zijn prille loopbaan al in verschillende delen van Nederland. Als het aan de rechtspoot ligt, komen daar in de toekomst nog mooie avonturen bij. "Toen ik in Tilburg speelde, ben ik op en neer blijven reizen vanuit Rotterdam. Daarna heb ik een paar maanden in Rosmalen gewoond omdat ik in Den Bosch speelde en naar school ging. Daar was ik nog niet klaar voor en dus ben ik terug naar mijn ouders gegaan. Inmiddels ben ik in Almere voor de eerste keer echt op mezelf gaan wonen. Dat was op het begin eventjes wennen, maar het bevalt goed. Het is een droom om ooit in een van de beste competities van Europa te spelen. Het maakt me niet zoveel uit of dat Engeland, Duitsland, Spanje, Frankrijk of Italië is. Maar ook de Eredivisie is een droom. Het gaat er ook om dat ik aan het einde van mijn loopbaan kan zeggen dat ik er alles uitgehaald heb. Nu focus ik me op Almere City en hopelijk kunnen we zelf die stap naar het hoogste niveau maken."




Aanmelden
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... David de Gea?
superelf Laatste: Superelf Wout Brama, Twents boegbeeld
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <